Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Στη Βουλή η μάχη της ψήφου εμπιστοσύνης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται την Τρίτη η πολιτική αντιπαράθεση, την οποία πυροδότησε η -καταγγελλόμενη ως «σκηνοθετημένη» από την αντιπολίτευση- αποχώρηση του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση.
Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 16 Ιανουαρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.
Θα ανοίξει από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συνεχιστεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα κλείσει με αντίστοιχη σειρά, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Κατά τη διήμερη συζήτηση, τον λόγο θα πάρουν, κατά σειρά, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές με αναλογία πέντε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας από κάθε κόμμα.
Ενδεικτικά της στάσης που αναμένεται να τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι τα όσα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (στον ΑΝΤ1) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε ευθέως ως σκηνοθετημένη την παραίτηση Καμμένου («Τσίπρας και Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση,  πρόκειται για κακοπαιγμένο θέατρο») και κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν τι θα σημάνει πιθανή παροχή στήριξης στην κυβέρνηση: «ναι στις Πρέσπες και παράταση του βίου μιας επιζήμιας κυβέρνησης».
Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι, κρίνοντας όπως είπε «από τις δηλώσεις της ετερόκλητης ομάδας που ανακάλυψε και θέλει να στηρίξει τον κ. Τσίπρα» ότι ο τελευταίος θα λάβει την εμπιστοσύνη της Βουλής, αλλά «όχι και την εμπιστοσύνη του λαού». «Γι’ αυτό», είπε «η καθαρή λύση είναι εκλογές τώρα».
Ερωτηθείς για την πρόταση Καμμένου να δεχθεί καμία χρήση του όρου Μακεδονία για να ψηφίσουν μαζί πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι ο κ. Καμμένος που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για το όνομα της Μακεδονίας, κινείται μεταξύ γραφικότητας και τραγικότητας, καθώς όταν είχε την δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και να μην υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών δεν το έκανε.
Σχεδόν ταυτόχρονα με τις τοποθετήσεις Μητσοτάκη, ο απερχόμενος υπουργός Αμύνης (σε συνέντευξή του στο STAR) ασκούσε -ήπια- κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι είχε υποχρέωση να μην παραχωρήσει θέση στα υπουργικά στελέχη  εγκαταλείπουν τους ΑΝΕΛ, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυρίας Κουντουρά, αλλά ταυτόχρονα διαβεβαίωνε ότι δεν προτίθεται να απομακρύνει τον Θ. Παπαχριστόπουλο και τον Κ. Ζουράρι που έχουν δηλώσει πως θα πουν «Ναι» στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.
Το σκηνικό ρευστότητας συμπληρώνουν οι διεργασίες στο Ποτάμι σχετικά με τη στάση του βουλευτή Σπύρου Δανέλλη ο οποίος είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος κ. Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος του ζήτησε να «απαντήσει έως το βράδυ της Δευτέρας» και να ξεκαθαρίσει τη θέση του και τις τελικές του αποφάσεις.
Ο κ. Θεοδωράκης φέρεται να διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς και ότι η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν αλλάζει, ήτοι ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.
Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς -κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Θεοδωράκης θέλει να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού, αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.
Ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης απάντησε αργά το βράδυ της Δευτέρας στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης κατά τη ψηφοφορία στη Βουλή σε αντίθεση με τη γραμμή του Ποταμιού.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου