Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ο Παπαδόπουλος, ο Κοτζιάς και ο φερόμενος κατάσκοπος της εκστρατείας Τραμπ




Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, 2019
O Γιώργος Παπαδόπουλος (AP Photo/Carolyn Kaster, FILE)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ενα ακόμα δημοσίευμα έφερε και πάλι στο προσκήνιο τον Γιώργο Παπαδόπουλο, πρώην σύμβουλο για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, και την συνομιλία που είχε το 2016 με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκο Κοτζιά, αναφορικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις εθνικές εκλογές των ΗΠΑ.
Η εφημερίδα «The Epoch Times», με έδρα την Νέα Υόρκη, αναφέρει κατ’ αποκλειστικότητα, όπως λέει, πως ο ομογενής Γιώργος Παπαδόπουλος (George Papadopoulos) κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο Κογκρέσο αποκάλυψε το όνομα του ανθρώπου που πίστευε πως ήταν κατάσκοπος και ο οποίος εργαζόταν εντός της εκστρατείας Τραμπ.
Στα πρακτικά της κατάθεσης, τα οποία έχει στα χέρια της η κινεζικής ιδιοκτησίας εφημερίδα, ο Παπαδόπουλος παρέχει μία σειρά από λεπτομέρειες για την «παράξενη», όπως την περιγράφει, διάδραση που είχε με ένα μέλος της εκστρατείας Τραμπ.
Ο χρόνος και το περιεχόμενο της μεταξύ τους επικοινωνίας οδήγησαν τον Παπαδόπουλο να υποπτευθεί πως το συγκεκριμένο άτομο δρούσε προς όφελος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Η «The Epoch Times» αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Παπαδόπουλου και ως εκ τούτου επιλέγει να μην δημοσιεύσει το όνομα του φερόμενου κατασκόπου.
«Η επικοινωνία (με τον φερόμενο κατάσκοπο) ήταν αρκετά παράξενη. Ξέρετε, μου τηλεφωνούσε στους προσωπικούς μου αριθμούς και με ρωτούσε πού κάθομαι ή πού μένω αυτή τη στιγμή», ανέφερε προς τους νομοθέτες ο ομογενής.
Ερωτώμενος στις 16 Ιανουαρίου από δημοσιογράφο της εφημερίδας για το κατά πόσο συνεχίζει να υποπτεύεται τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο Παπαδόπουλος απάντησε πως «σαφώς και τον υποπτεύομαι».
Ο φερόμενος κατάσκοπος ξεκίνησε να επικοινωνεί με τον Παπαδόπουλο την περίοδο που ο ομογενής είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, τον Μάιο του 2016. Αν και στην κατάθεση δεν αναφέρεται ονομαστικά, τότε ΥΠΕΞ διατελούσε ο Νίκος Κοτζιάς.
Η συνάντηση του Παπαδόπουλου με τον κ. Κοτζιά ήταν σημαντική, καθώς ο τότε συνεργάτης του Τραμπ ισχυρίζεται ότι ήταν η μόνη φορά που εκμυστηρεύτηκε σε κάποιον άλλον πως η Ρωσία είχε στην κατοχή της χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον, μία φήμη της οποίας είχε γίνει κοινωνός από τον Μαλτέζο καθηγητή Τζόσεφ Μισφούντ (Joseph Mifsud).
Ο Παπαδόπουλος ανέφερε στους νομοθέτες ότι ο Κοτζιάς ήταν «κάπως σοκαρισμένος» όταν έμαθε αυτά τα νέα. «Απ’ όσο είμαι σε θέση να θυμάμαι, η αντίδρασή του ήταν πως ‘αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να μιλάμε’», είπε ο Παπαδόπουλος.
Ο φερόμενος κατάσκοπος επανήλθε κάποιους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2016, ζητώντας από τον Παπαδόπουλο να προσέλθει σε μια συνάντηση με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών και δύο ανώτερα στελέχη της εκστρατείας Τραμπ.
«Δεν μπορούσα να εξηγήσω γιατί αυτό το άτομο ήθελε να συμμετάσχω στη συνάντηση του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον Μάικλ Φλιν και τον Τζεφ Σέσιονς, εκτός και εάν πιθανόν είχε ενημερωθεί γι’ αυτό που εγώ είχα πει στον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών», είπε ο ομογενής στο Κογκρέσο.
«Και τότε, (ο φερόμενος κατάσκοπος) εντελώς ξαφνικά, (μου ανέφερε) ότι θα υπάρξει μια συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, του Τζεφ Σέσιονς και του Μάικλ Φλιν. Και (ο φερόμενος κατάσκοπος) όχι μόνο να με ενημερώσει γι’ αυτή τη συνάντηση, αλλά θέλει επίσης να είμαι παρών. Και επίσης μου λέει πως είναι πολύ σημαντικό για μένα να παραβρεθώ και πως θα κάνει τα πάντα για να με κάνει μέλος αυτής της συνάντησης», συνέχισε.
Ο Παπαδόπουλος έμαθε για την φερόμενη ύπαρξη των emails της κ. Κλίντον κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον κ. Μισφούντ στο Λονδίνο, στις 26 Απριλίου, 2016. Αργότερα, ο Παπαδόπουλος θα κατέθετε ψευδώς στο FBI πως δεν ήταν μέλος της εκστρατείας Τραμπ όταν έγινε η συνάντηση. Αιτία αυτού του ψεύδους ήταν να καταδικαστεί πέρυσι σε 14 ημέρες φυλάκισης.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου