Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Ενα ανέλπιστο Χριστουγεννιάτικο δώρο-Υιοθετημένη σε ΗΠΑ βρήκε την οικογένειά της στην Ελλάδα




Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου, 2019


    Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.

ΝΑΪΝ ΜΑΪΛ ΦΟΛΣ. ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μία οικογενειακή ιστορία με πολλές συγκινήσεις, έντονο ομογενειακό ενδιαφέρον αλλά και αισιόδοξο τέλος έφερε στην επιφάνεια το αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο «KXLY».
Η κάτοικος του Νάιν Μάιλ Φολς, Κάρεν Ουίλιαμς (Karen Williams), γνώριζε ότι ήταν υιοθετημένη, μιας και οι θετοί της γονείς τής είχαν δώσει τα έγγραφα υιοθεσίας, αλλά και τις πρώτες τους οικογενειακές φωτογραφίες, όταν η Κάρεν έφτασε στις ΗΠΑ, σε ηλικία 13 μηνών.
«Γεννήθηκα στην Κατερίνη, στη συνέχεια πήγα στην Αθήνα και μετέπειτα στο Σαν Ντιέγκο», δήλωσε η Ουίλιαμς στον τηλεοπτικό σταθμό. Αυτό όμως που δεν ήξερε, είναι ότι οι βιολογικοί της γονείς την έψαχναν για δεκαετίες. «Δεν είχα ιδέα!», είπε. Kαι συνέχισε: «Είναι συγκλονιστικό να μαθαίνω ότι νοιάζονταν και έψαχναν για μένα όλα αυτά τα χρόνια!».
Δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, χάρη στην πρωτοβουλία των δύο θυγατέρων της Ουίλιαμς, η οικογένεια επανασυνδέθηκε. «Οταν το έμαθα έτρεξα στην αυλή φωνάζοντας, δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματα που ένοιωσα εκείνη την στιγμή», είπε.
Οι κόρες της Ουίλιαμς αφού συγκέντρωσαν όλα τα έγγραφα και τις φωτογραφίες από το παρελθόν της μητέρας τους, τα πήγαν στην τοπική Ελληνορθόδοξη εκκλησία ζητώντας βοήθεια με τη μετάφραση.
Στη συνέχεια αναζήτησαν άτομα με το όνομα των βιολογικών γονέων της Ουίλιαμς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνοντας μηνύματα σε ανθρώπους που έμεναν στην Ελλάδα και είχαν το ίδιο επίθετο. Κάποιος που κατάλαβε περί τίνος πρόκειται, τις βοήθησε να εντοπίσουν αυτόν που αναζητούσαν.
«Μετά από μερικές εβδομάδες πήρα μια απάντηση που έγραφε ‘βρήκα την οικογένειά σας’», δήλωσε η μικρή κόρη της Ουίλιαμς, Ρίανον. Τις επόμενες μέρες τα μηνύματα πήραν μορφή χιονοστιβάδας, καθώς η Κάρεν με τον αδερφό της αντάλλαζαν συνεχώς φωτογραφίες και πληροφορίες για το παρελθόν.
Τελικά, αποδείχτηκε ότι η θετή μητέρα της Κάρεν, είχε συμφωνήσει να στέλνει κάθε χρόνο στους βιολογικούς γονείς στην Ελλάδα μια φωτογραφία της κόρης τους και σε συνδυασμό με την πρώτη οικογενειακή φωτογραφία της υιοθεσίας, που είχε στην κατοχή του και ο αδελφός της, η σχέση τους επιβεβαιώθηκε.
«Εχω 27 νέα μέλη της οικογένειάς μου στο ‘Facebook’», δήλωσε η Ουίλιαμς. «Με καλούν, μου στέλνουν μηνύματα, μου συστήνονται, έχω ανίψια και ξαδέρφια, μία ολόκληρη νέα οικογένεια!» είπε χαρακτηριστικά.
Τα αδέλφια της Κάρεν την αναζητούσαν για χρόνια με το επίθετο των θετών γονέων της και όχι με το επίθετο του συζύγου της, το οποίο και χρησιμοποιεί. «Αισθάνομαι γεμάτη, δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να νιώσει όπως και εγώ, τα δάκρυα και η χαρά διαδέχονταν το ένα το άλλο», είπε στην κάμερα.
Η Ουίλιαμς, της οποίας το πατρώνυμο είναι Βέτσου και το βαφτιστικό Μυρσίνη, δήλωσε πως ανυπομονεί να γνωρίσει περισσότερα για το παρελθόν της, την ιστορία της Ελλάδας και φυσικά να μάθει να γράφει και να μιλάει ελληνικά. Πολλά από τα νέα μέλη της οικογένειάς της δεν μιλάνε καθόλου αγγλικά, οπότε προς το παρόν η επικοινωνία βασίζεται στο «Google Translate».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου