Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, 2019


  • Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον ΣΚΑΪ. Η αντιεξουσιαστική Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. .
  • Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονες καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παράκτια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. .
  • Πώς θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα σχολεία στην Αττική. Ο κατάλογος ανανεώνεται, καθώς συνεχίζεται η ανταπόκριση των δήμων στην πρωινή έκκληση της περιφερεάρχη Αττικής Ρένας Δούρου για έγκαιρη ενημέρωση αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων, προκειμένου να προετοιμαστούν οι μαθητές και οι εργαζόμενοι κυρίως γονείς αλλά και να ληφθούν τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα .
  • Τα προβληματικά σημεία στη συμφωνία για τα F16. Ένα σημαντικό ερώτημα είναι αν έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία το 70% του έργου το οποίο περιγράφεται. .
  • Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Σέρρες και Κιλκίς λόγω πολικών θερμοκρασιών. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, τον δήμο Κιλκίς και τον δήμο Παιονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και το παγωμένο χιόνι. .
Κόσμος
  • Συνάντηση Τραμπ-Πενς με γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων στο Καπιτώλιο. Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα έχουν αργότερα σήμερα συνάντηση με στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία στο Καπιτώλιο, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη. .
  • Κόντε: H Ιταλία έτοιμη να υποδεχθεί γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται στη Μάλτα. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, επανέλαβε ότι η Ιταλία είναι έτοιμη να υποδεχθεί γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται εδώ και πολλές μέρες πάνω σε δύο πλοία ΜΚΟ σε χωρικά ύδατα της Μάλτας. .
  • Ήττα για την κυβέρνηση Μέι στη Βουλή πριν τη συζήτηση για συμφωνία Brexit. Με ψήφους 303 υπέρ και 296 κατά η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τροπολογία στο νομοσχέδιο εφαρμογής του προϋπολογισμού της βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές θα έχουν λόγο επί της φορολογικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία. .
  • Ο Τραμπ δεν σχεδιάζει να επικαλεστεί έκτακτες εξουσίες στο διάγγελμά του. Το δημοσίευμα της Washington Post υπογραμμίζει ότι «ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας με γνώση του διαγγέλματος Τραμπ τόνισε ότι το σχέδιο δεν είναι η εξαγγελία εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αλλά να αναπτύξει περαιτέρω τη δημόσια πτυχή της ανέγερσης του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ. .
  • Στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας πέταξε από παράθυρο δύο σκυλάκια Τσιουάουα. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μιας πετρελαϊκής εταιρείας συνελήφθη με την υποψία ότι πέταξε δύο σκυλάκια ράτσας Τσιουάουα από μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου, έγινε γνωστό από την αστυνομία. .
Πολιτική
  • «Κόντρα» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στη συζήτηση για δικαστική εξουσία και δημόσια διοίκηση. H Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, ασχολήθηκε την Τρίτη με τις διατάξεις που αφορούν τη δικαστική λειτουργία και εξουσία, τη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, που είναι και η τελευταία θεματική ενότητα. .
  • Χρυσοβελώνη: Δεν θα συμμετάσχω στην ΚΟ των ΑΝΕΛ. H υφυπουργός Εσωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εξέφρασε την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της, την Τετάρτη, σύμφωνα με επίσημη δήλωσή της. .
  • Για Παρασκευή έκλεισε η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες την αναβολή της συνάντησης ζήτησε ο πρωθυπουργός προκειμένου να μην επισκιασθεί η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα .
  • Σε νευρική κρίση οι ΑΝ.ΕΛ στον απόηχο της μη συνάντησης Τσίπρα-Καμμένου. Σε τροχιά διάσπασης κινούνται πλέον οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος να εμφανίζονται διχασμένοι για τη στάση που θα τηρήσουν απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών και το περιβόητο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο να βρίσκεται στον αέρα .
  • Το Ποτάμι: NAI στη συμφωνία των Πρεσπών, ΌΧΙ σε ψήφο εμπιστοσύνης. Το Ποτάμι ξεκαθαρίζει ότι δεν στηρίζει ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν ζητηθεί τονίζει όμως ότι θα ψηφίσει Ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών. .
Οικονομία
  • Τσακαλώτος: Θα βγούμε στις αγορές για 7 δισεκ. αλλά εμείς αποφασίζουμε πότε. Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς χρέους προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ με όργανο το δημοσιονομικό «μαξιλαράκι». .
  • FT: Η Ελλάδα πετυχαίνει υπερπλεόνασμα βάζοντας φρένο στις επενδύσεις. Οι δημόσιες επενδύσεις, που δημιουργούν θέσεις εργασίας, περικόπτονται, στο όνομα του πρωτογενούς πλεονάσματος, αναφέρει σε ανταπόκρισή της η μεγάλη οικονομική εφημερίδα. .
  • Ηandelsblatt: Δύσκολη επιστροφή της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές. "Τέσσερις μήνες μετά το τέλος των μνημονίων η Ελλάδα δεν έχει ακόμα πρόσβαση στις αγορές. Καμία άλλη χώρα που βρίσκονταν σε πρόγραμμα δεν καταβάλλει τόσο υψηλά επιτόκια" .
  • ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο 59χρονος Κιμ θα παραμείνει στο τιμόνι της Παγκόσμιας Τράπεζας μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. .
  • Πιτσιλής:«Πετύχαμε υπέρβαση εσόδων κατά τουλάχιστον 420 εκατ. ευρώ το 2018». Υπέρβαση του στόχου των εσόδων κατά τουλάχιστον 420 εκατομμύρια ευρώ το 2018 δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία τους τον Δεκέμβριο .
Αθλητισμός
  • Euroleague: Ο Μπαρτζώκας σταμάτησε το σερί νικών της Φενέρ. Στη Μόσχα ολοκληρώθηκε το αήττητο σερί των 12 νικών της Φενερμπαχτσέ, με την τουρκική ομάδα να βλέπει την Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα να την «προσγειώνει» με το τελικό 84-78 στην παράταση (72-72κ.α.), για την 
  • Παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πρέπει να θεωρείται ο Σον Κιλπάτρικ, κάτι που επί της ουσίας επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. .
  • Euroleague: Με τρομερό Παπανικολαόυ ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μπασκόνια. Ένας μαγικός Παπανικολάου πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι, όπου αρχικά τον έσωσε με τρομερό τρίποντο στην κανονική διάρκεια και μετά τον οδήγησε στη νίκη (91-87) επί της Μπασκόνια στην παράταση, για το 11-6! .
  • «Διαλέγει από Κιλπάτρικ και Νάναλι ο Πιτίνο». Ο Παναθηναϊκός έχει δουλέψει και τις δύο περιπτώσεις και ο Ρικ Πιτίνο καλείται να διαλέξει. .
  • Για ναζιστικό χαιρετισμό κατηγορείται ο τερματοφύλακας της Κρίσταλ Πάλας. Στο στόχαστρο του Τύπου στη Βρετανία έχει μπει ο τερματοφύλακας της Κρίσταλ Πάλας, Γουέιν Χένεσι, που «συνελήφθη» από τον φακό να χαιρετάει ναζιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου