Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Για την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 δρομολογήθηκε η παρέλαση της Ομογένειας στη Βοστώνη

 Του Θεοδώρου Καλμούκου

Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ, Θεόδωρος Καλμούκος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Δημαρχείο της Βοστώνης έδωσε το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή της παρέλασης στη Βοστώνη την Κυριακή 7 Απριλίου, στη 1 ή ώρα το απόγευμα, για την εθνική επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, η οποία έχει την ευθύνη της διοργάνωσης και διεξαγωγής της παρέλασης, Βασίλης Καυκάς, είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «όλα είναι εντάξει με το Δημαρχείο της Βοστώνης, το αίτημά μας για την Κυριακή 7 Απριλίου εγκρίθηκε και απομένει μόνο τυπικά να παραδώσουμε κάποια παραστατικά, πράγμα το οποίο θα κάνουμε την επόμενη εβδομάδα».
Είπε ακόμα, πως «η Ομοσπονδία προσκαλεί τους αξιωματούχους και αντιπροσώπους των Σωματείων, Συλλόγων και Ελληνικών Κοινοτήτων-Ενοριών, να παρευρεθούν στην πρώτη Πανομογενειακή Συγκέντρωση, η οποία θα γίνει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, στις 5:00 η ώρα το απόγευμα, στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο ως γνωστόν βρίσκεται στον περίβολο της Θεολογικής Σχολής, στη διεύθυνση, 50 Goddard Avenue, Brookline, MA».
Υπογράμμισε ότι «ορίσαμε την πρώτη αυτή πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση ημέρα Κυριακή, στις 5 η ώρα, με την ελπίδα ότι θα διευκολύνει περισσότερους να έλθουν».
Συμπλήρωσε πως «η παρουσία όλων είναι απαραίτητη διότι θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να διοργανωθεί και φέτος μία ευπρόσωπη και πετυχημένη παρέλαση. Επίσης, είναι απαραίτητη η παρουσία των ομογενών μας και στις επί μέρους εκδηλώσεις όπως συγκεκριμένα είναι η εκδήλωση στο Κυβερνείο της Μασαχουσέτης την Παρασκευή στις 5 Απριλίου και εν συνεχεία η δεξίωση στο γενικό προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη και το δείπνο το βράδυ του Σαββάτου. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα αποφασισθούν τα επί μέρους των εκδηλώσεων και ο χώρος για το επίσημο δείπνο».
Η παρέλαση θα εκκινήσει όπως ήδη ελέχθη πιο πάνω στη 1 η ώρα ακριβώς μπροστά από την Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης, θα διασχίσει την οδό Boylston και θα καταλήξει μπροστά από το ξενοδοχείο «Four Seasons» της Βοστώνης όπου συνήθως στήνεται η εξέδρα των επισήμων.
Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει το πολιτιστικό πρόγραμμα με χορούς από χορευτικά συγκροτήματα της Ομογένειας της Βοστώνης, ενώ θα υπάρχουν περίπτερα με ελληνικά είδη, ενθύμια και δώρα και επίσης ελληνικά φαγητά.
Σημαντική αναμένεται να είναι και φέτος η παρουσία και συμμετοχή του τμήματος των ομογενών ευζώνων της Ομοσπονδίας, επικεφαλής των οποίων είναι ο Δημήτρης Παπασλής, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ενώ καλούνται νέοι από την Ομογένεια να πλαισιώσουν το τμήμα ευζώνων.
Εξ’ άλλου, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου έχει ορισθεί να γίνει η ετήσια εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας στην κοινοτική αίθουσα της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης. Στις 6,30 θα γίνει δεξίωση με μεζεδάκια και θα ακολουθήσει το δείπνο Roast Beef στις 7,30, ενώ θα υπάρχει και ελληνική μουσική από την ορχήστρα «Τα Δειλινά».
Θα υπάρχει από μία βασιλόπιτα σε κάθε τραπέζι, ενώ ο τυχερός ή η τυχερή θα κερδίσει ένα χρυσό νόμισμα.
Το εισιτήριο έχει ορισθεί στα $50 δολάρια κατ’ άτομο. Για κρατήσεις εισιτηρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Βασίλη Καυκά στον αριθμό (978) 835-1455, την Βασιλική Ράμου (717) 930-1518 και την Ολγα Φώτου (508) 728-6983.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου