Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου, 2019


  • Άγιος Δημήτριος: Συνελήφθη μετά από επέμβαση της ΕΚΑΜ ο 60χρονος ένοπλος . Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι άνδρες των ΕΚΑΜ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να αφοπλίσουν τον 60χρονο άνδρα που το μεσημέρι της Κυριακής πυροβολούσε στο διαμέρισμα της οδού Αιόλου στον Άγιο Δημήτριο. .
  • Διακοπή κυκλοφορίας λόγω παγετού στο Πόρτο Γερμενό. Λόγω παγετού διακόπηκε από το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου- Πόρτο Γερμενού Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. .
  • Εννιάχρονη έπιασε το σταυρό στην Κρήτη. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και φέτος στο λιμανάκι της Παντάνασας για να παρακολουθήσει τον Αγιασμό των υδάτων. .
  • Πυροβολισμοί σε διαμέρισμα στον Αγ. Δημήτριο από ένοπλο. Ένοπλος βρίσκεται ταμπουρωμένος σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο. Ειδικοί διαπραγματευτές της αστυνομίας προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί. .
  • Μπακογιάννης: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η περιφέρεια για την κακοκαιρία . Ο κ. Μπακογιάννης συγκάλεσε σύσκεψη προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί έως αυτή την ώρα, αλλά και να συντονιστούν όλες οι υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες και ημέρες, ιδιαίτερα σε αναμονή των έντονων φαινομένων σε Εύβοια και Βοιωτία. .
Κόσμος
  • Κούβα: «Έφυγε» ο κομαντάντε Χοσέ Ραμόν Φερνάντες Άλβαρες. Ο Χοσέ Ραμόν Φερνάντες Άλβαρες, άλλοτε στρατιωτικός που διαδραμάτισε καίριο ρόλο στον Κόλπο των Χοίρων ως ένας από τους διοικητές των επαναστατικών ένοπλων δυνάμεων της Κούβας υπό την ηγεσία του Φιδέλ Κάστρο, συμβάλλοντας να αποκρουστεί η εισβολή εξορίστων που υποστηρίζονταν από τις ΗΠΑ, πέθανε χθες σε ηλικία 95 ετών. .
  • Σεισμός 5,5R στο Ιράν. Δεκάδες τραυματίες. Σεισμική δόνηση έπληξε την Κυριακή τμήμα του δυτικού Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 75 άνθρωποι, οι περισσότεροι πάντως ελαφρά, δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου άμεσης ιατρικής βοήθειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Πιρχουσέιν Κουλιβάντ. .
  • Αίγυπτος: Παρουσία όλης της παροικίας ο αγιασμός του Νείλου ποταμού. Από το πιο «όμορφο ελληνικό μπαλκόνι στο Νείλο ποταμό», τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος ετέλεσε σήμερα την ακολουθία του καθαγιασμού των Υδάτων, ψέλνοντας το «Εν Ιορδάνη» σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. .
  • Αυστρία: Αποφυλακίζεται ο γνωστότερος νεοναζί. Έπειτα από έκτιση της ποινής κάθειρξης επτά ετών και εννέα μηνών που του είχε επιβληθεί για ναζιστική δραστηριοποίηση, αποφυλακίζεται τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, ο θεωρούμενος ως γνωστότερος στην Αυστρία νεοναζί, ο 60χρονος Γκότφριντ Κιούσελ. .
  • Ινδονησία: Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών. Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών έπληξε την περιοχή 174 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της πόλης Τερνάτε στις νήσους Μολούκες της Ινδονησίας σήμερα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. .
Πολιτική
  • Τοσουνίδης σε Μητσοτάκη: «Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι». «Ο… πεφωτισμένος Κυριάκος μας θυμίζει για ακόμη μια φορά το: «Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι»» αναφέρει σε απάντησή του στον πρόεδρο της ΝΔ, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης. .
  • «Καμπανάκι» Τσίπρα σε Καμμένο: Δεν δειλιάζω μπροστά στο κόστος. Μήνυμα στον Πάνο Καμμένο έστειλαν τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από την Σαμοθράκη όσο και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Η συνάντηση που εξόργισε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. .
  • Ευχές για τα Θεοφάνεια με προεκλογικό άρωμα από την αντιπολίτευση. Στην Ραφήνα παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Στον Πειραιά μετέβη η Φώφη Γεννηματά. .
  • Τσίπρας προς Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με Μπρεχτ απάντησε ο πρωθυπουργός στο ποίημα Ερντογάν που αναφέρεται στο πέταγμα Ελλήνων στην θάλασσα. .
  • Βδομάδα δοκιμασιών για την κυβέρνηση – Δεν θα γονατίσω δηλώνει ο Καμμένος. «Δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν...» τιτίβισε ο Πάνος Καμμένος. .
Οικονομία
  • Αχτσιόγλου: Το β' δεκαπενθήμερο θα ανακοινωθεί η αύξηση κατώτατου μισθού. «Η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και θα συνοδευτεί με ταυτόχρονη κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού των νέων έως 25 ετών. Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις», σημείωσε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. .
  • Το ημερολόγιο των φορολογικών υποχρεώσεων τον Ιανουάριο. Γεμάτος προθεσμίες είναι ο πρώτος μήνας του νέου έτους για τους φορολογούμενους, που υπολογίζεται ότι θα πρέπει να καταβάλουν σε φόρους περίπου 4,05 δισ. ευρώ. .
  • Die Welt: H κυβέρνηση μοιράζει δωράκια ενώ η Ελλάδα παραμένει εκτός αγορών. "Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ακυρώνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να μην απολέσει την εξουσία στις επόμενες εκλογές" αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας. .
  • Στο ηλεκτρονικό αρχείο της εφορίας όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων. Αναμένεται πως θα διασυνδεθεί με όλα τα πληροφοριακά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ακόμη και το κτηματολόγιο δίνοντας έτσι τη δυνατότητα διασταυρώσεων. .
  • Πετρόπουλος: Μέχρι τον Μάρτιο νέα ρύθμιση για οφειλές σε Ταμεία. Τόνισε επίσης ότι "θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν συμπληρώσει την ηλικία συνταξιοδότησης και έχουν να καταβάλουν ένα ποσό που θα μειώσει την οφειλή τους κάτω από τις 20.000 ευρώ. .
Αθλητισμός
  • Στην εντατική ο θρύλος της F1 Νίκι Λάουντα. Ο θρυλικός Νίκι Λάουντα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βιένης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του 69χρονου τρις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα. .
  • Έγραψε ιστορία στην Α1 ο Σπανούλης. Έγραψε ιστορία ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς την Κυριακή έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία της Α1 μπάσκετ ξεπερνώντας τον τεράστιο Δημήτρη Διαμαντίδη στη σχετική λίστα. .
  • Ο Κάντερ φοβάται πως θα τον δολοφονήσουν πράκτορες του Ερντογάν στο Λονδίνο. Ο τούρκος μπασκετμπολίστας δήλωσε πως δεν θα μεταβεί στο Λονδίνο για τον ετήσιο αγώνα του NBA επί βρετανικού εδάφους. «Δυστυχώς δεν θα πάω, εξαιτίας αυτού του διαβολεμένου τρελού, του τούρκου προέδρου [...] Εξαιτίας ενός τρελού τύπου, ενός μανιακού ή δικτάτορα δεν μπορώ ούτε καν να πάνω εκεί και να κάνω την δουλειά μου». .
  • Τα τραγούδια που ακούει πριν βγει στο παρκέ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τα τραγούδια που ακούει όταν είναι εκτός παρκέ, αλλά και μετά από κάθε νίκη του, αποκάλυψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο αγαπημένος του καλλιτέχνης είναι Έλληνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου