ΠΓΔΜ : Προμήθεια 240.000 διαβατηρίων με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» | tanea.grΤην αγορά από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ 240.000 διαβατηρίων με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στο εξώφυλλο αποκαλύπτει το κανάλι Alfa TV της γείτονος, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τις συνταγματικές αλλαγές που αφορούν και στην ονομασία της χώρας.
«Αν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται (η τελική) ψηφοφορία για συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αλλαγή του ονόματος του κράτους, αλλά και τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών, μεγάλος αριθμός από πολλά κενά έντυπα για "Μακεδονικά" διαβατήρια βρίσκονται εν αναμονή στα τελωνεία. Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Alfa TV, 240.000 έντυπα βρίσκονται σήμερα σε τακτική τελωνειακή διαδικασία» αναφέρει το κανάλι στο ρεπορτάζ του.
Και θέτει το ερώτημα, «γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους; Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού αφού σε 10 ημέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές;».
«Ακόμα και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται ορισμένη χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και τις νομικές τροποποιήσεις, καθώς και για την έναρξη ισχύος των τροπολογιών» υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας στο κανάλι, και διευκρινίζει ότι απαιτείται «μεταβατική περίοδος» έως την εφαρμογή στην πράξη της συμφωνίας των Πρεσπών.
To ρεπορτάζ του Alfa TV, στο βίντεο που ακολουθεί, αναπαράγεται και από άλλα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ.