Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου, 2019


  • Σεισμός 4,2 ρίχτερ στα τουρκικά παράλια. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Ρόδο. Σεισμός 4,2 ρίχτερ σημειώθηκε βόρεια της Ρόδου και συγκεκριμένα στα τουρκικά παράλια, νοτίως της περιοχής του Μαρμαρά. .
  • Πέθανε στα 61 του ο Θέμος Αναστασιάδης. Έφυγε από τη ζωή, έπειτα από μακρά ασθένεια ο δημοσιογράφος και εκδότης του Πρώτου Θέματος, Θέμος Αναστασιάδης. .
  • Ξυλοδαρμός Τζήλου: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες - Μετά πήγαν σε Sex Shop. Ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομική προανάκριση οι τρεις δράστες της επίθεσης κατά του διαιτητή Θ.Τζήλου. .
  • Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε προϊόντα μαϊμού μέσω διαδικτύου. Στην εξάρθρωση κυκλώματος που εμπλέκεται σε διακίνηση παραποιημένων προϊόντων προχώρησε, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένους ελέγχους, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. .
  • Αρχαιοκάπηλος ετοιμαζόταν να πουλήσει αρχαίο θησαυρό για 600.000 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. .
Κόσμος
  • Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει την ακύρωση συναντήσεων με κινέζους αξιωματούχους. Διαψεύδει επίσημα ο Λευκός Οίκος, τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική κυβέρνηση απέρριψε τη διεξαγωγή προπαρασκευαστικών συναντήσεων με δύο κινέζους απεσταλμένους στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έλευση του Λίου Χε, του επικεφαλής διαπραγματευτή της Κίνας για εμπορικά ζητήματα, στα τέλη του μήνα. .
  • Νεκροί 59 τζιχαντιστές και επτά στρατιωτικοί σε επιχειρήσεις στην Αίγυπτο. Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου ανακοίνωσαν χθες ότι 59 φερόμενοι ως τζιχαντιστές και επτά στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε πρόσφατες επιχειρήσεις, έναν χρόνο και πλέον μετά την έναρξη της επιχείρησης ευρείας κλίμακας εναντίον του ISIS στη χώρα αυτή. .
  • Deutsche Welle για Ελλάδα-ΠΓΔΜ: Απαιτούνται μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Εάν κυρωθεί η συμφωνία στην Ελλάδα τότε τίθενται επιτέλους σε ισχύ οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια και έτσι λύνεται το ζήτημα» εκτιμά ο αυστριακός πολιτικός επιστήμονας και ιστορικός Φλόριαν Μπίμπερ, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς. .
  • Ζάεφ: Ελπίζω να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί επίσης από την ολομέλεια της ελληνικής Βουλής τις επόμενες ημέρες. .
  • Τζον Κέρι σε Τραμπ: Παραιτήσου. Ίσως θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ. "Το έχω ήδη πει δημοσίως ότι δεν απέκλεισα αυτήν την πιθανότητα, αλλά δεν είμαι σε θέση να προγραμματίσω ενεργά μια προεκλογική εκστρατεία" είπε ο 75χρονος Κέρι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. .
Πολιτική
  • ΔΗΜΑΡ: Επίσημο το διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ μετά τη διαγραφή . «H ΔΗΜΑΡ μένει σταθερή στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του Μακεδονικού, που από την πρώτη στιγμή κράτησε σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα. .
  • ΣΥΡΙΖΑ: Φασιστική η επίθεση σε Καστόρη -Δεν εκφοβιζόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Καλεί ιδιαίτερα τη ΝΔ να καταδικάσει την επίθεση και επισημαίνει ότι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ούτε εκφοβίζονται ούτε εκβιάζονται. .
  • Θεοδωράκης: «Αν κάνει πρόταση μομφής ο Μητσοτάκης θα την ψηφίσω». Σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή, όλος ο κόσμος αποκαλεί αυτό το κράτος Δημοκρατία της Μακεδονίας, 140 χώρες έτσι την αποκαλούν. .
  • Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί να ακυρώσει τη Συμφωνία στη Βουλή vid. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή, δεν πρέπει να ψηφιστεί, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης .
  • Συνεργάτης Πρωθυπουργού: Δώρο για εμάς μια πρόταση μομφής από Μητσοτάκη. Αυτό τόνισε συνεργάτης του πρωθυπουργού κληθείς να σχολιάσει τις φήμες περί πρότασης μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση. .
Οικονομία
  • «Κόκκινα» δάνεια και προστασία α΄ κατοικίας στις συζητήσεις με τους θεσμούς. Η πορεία των βασικών θεμάτων, τα οποία ήταν και στο ανακοινωθέν του Eurogroup, εξετάστηκε κατά τις σημερινές επαφές των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, προκειμένου να υπάρξει μια πιο καθαρή εικόνα έως την Παρασκευή .
  • Λεμέρ: Ορισμένες εταιρείες είναι το ίδιο ισχυρές με Κράτη. «Για πρώτη φορά στην Ιστορία του καπιταλισμού, βλέπουμε επιχειρήσεις που είναι το ίδιο ισχυρές με Κράτη» είπε ο Λεμέρ, αναφέροντας τις περιπτώσεις εταιρειών που διαθέτουν «χρηματιστηριακή αξία ύψους 800, 900 ή 1000 δισεκατομμυρίων δολαρίων». .
  • ΣΕΒ: Η στασιμότητα της παραγωγικότητας απειλεί την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τον ΣΕΒ απαιτείται η περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, ώστε η Ελληνική οικονομία να θωρακιστεί έναντι της διαφαινόμενης κάμψης της παγκόσμιας οικονομίας, και να επιτευχθούν ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης στο μέλλον. .
  • Μογκερίνι, Αβραμόπουλος, Μοσκοβισί στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Με διακεκριμένους ομιλητές διεθνούς κύρους και με φιλοδοξία να αποτελέσει σημείο αναφοράς για μία ανοικτή και υψηλού επιπέδου συζήτηση που θα δώσει απαντήσεις σε καίριες προκλήσεις, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, για τέταρτη χρονιά, στους Δελφούς, το ομώνυμο διεθνές Φόρουμ. .
  • Μάριο Σεντένο: Δεν θα υπάρξουν άλλα προγράμματα για την Ελλάδα. Ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο σε συνέντευξη του στο Euronews σχολίασε πως ένα από το δύο θέματα που τον εντυπωσίασαν το 2018, ήταν το τέλος του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα. .
Αθλητισμός
  • Γλιτώνει την φυλακή αλλά πληρώνει πρόστιμο 19 εκατ. ευρώ ο Ρονάλντο. Ο πορτογάλος αστέρας υπέγραψε σήμερα σε δικαστήριο της Μαδρίτης τον συμβιβασμό για τις φορολογικές ατασθαλίες στις οποίες είχε υποπέσει κατά την θητεία του στην Ρεάλ. 
  • Ο πανηγυρισμός του Τσιτσιπά για την πρόκριση (VIDEO). Μετά το τέλος του αγώνα ο Έλληνας τενίστας έπεσε στο γήπεδο ενώ το κοινό τον αποθέωνε. 
  • Τσιτσιπάς: Νομίζω ότι είναι παραμύθι- Στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open. Δεν σταματά τίποτα τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος απέκλεισε με 3-1 τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και πέρασε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open. 
  • Παρέμειναν στην κορυφή οι Μπακς με ηγέτη τον Giannis. Ο «Greek Freak» έκανε ένα μαγικό νταμπλ-νταμπλ, πετυχαίνοντας άλλη μία 30άρα για να οδηγήσει τους Μπακς στη νίκη (116-106) επί των Μάβερικς, με τον Λούκα Ντόντσιτς να κάνει το πρώτο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του στο ΝΒΑ! 
  • «Καθάρισε» ο Μέσι για Μπαρτσελόνα. Μπορεί να αγχώθηκε λίγο περισσότερο σε σχέση με ό,τι συμβαίνει συνήθως στους αγώνες της, αλλά η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» τελικά τη Λεγκανές επικρατώντας με 3-1, σε ένα ματς που ο Δημήτρης Σιόβας αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου