Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δεύτέρα, 21 Ιανουαρίου, 2019

  • Τοπαλούδη: Στη Ρόδο για κατάθεση ο 20χρονος μετά τις νέες καταγγελίες. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του μετά και την καταγγελία 19χρονης που κατέθεσε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της φοιτήτρια .
  • Γερμανικός Τύπος: Ένα όνομα διχάζει την Ελλάδα. Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται εκτενώς με ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις στο συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Πλατεία Συντάγματος και στα επεισόδια που σημειώθηκαν. .
  • Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο - Δεκάδες τραυματίες. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και επτά εξ αυτών συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. .
  • Στρατηγός Φραγκούλης:Η Ελλάδα υποκύπτει γονυπετής σε ένα ασθενέστατο κράτος. Πρέπει να είμαστε νηφάλιοι με καθαρή σκέψη είπε και παρέπεμψε στον συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη, το σύμβουλο του Ανδρέα Παπανδρέου, που το 1992 εξέφρασε την άποψη ότι με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας. .
  • Επίθεση σε φωτορεπόρτερ και σε εικονολήπτη στο συλλαλητήριο για Μακεδονία. «Μου φώναζαν φέρε την κάμερα, δεν την έδωσα και άρχισαν να με χτυπούν και να με βαράνε. Ξεκίνησαν γύρω στα 2-3 άτομα και μετά μαζεύτηκαν κι άλλοι. Μου έκλεψαν τον εξοπλισμό», καταγγέλλει ο φωτορεπόρτερ.
  • Κόσμος
  • Blackout στον Παναμά. Μια εκτεταμένη βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης έπληξε την Κυριακή την πόλη του Παναμά και αρκετές περιοχές της χώρας στην Κεντρική Αμερική, τρεις ημέρες πριν από την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου. .
  • Ερντογάν σε Τραμπ: Η Τουρκία είναι έτοιμη να πάρει τον έλεγχο της Μάνμπιτζ. Η Τουρκία είναι έτοιμη να πάρει τον έλεγχο της ασφάλειας στην πόλη Μάνμπιτζ της Συρίας χωρίς καθυστέρηση, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αμερικανό ομόλογό του σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα, έγινε γνωστό από την τουρκική προεδρία. .
  • Δριμύ κατηγορώ Τραμπ στους Δημοκρατικούς που απέρριψαν τον συμβιβασμό. Σε μια σειρά από tweets, όπως άλλωστε το συνηθίζει, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι απέρριψαν από καθαρά εκλογικό συμφέρον την πρότασή του, που στόχευε στο να τερματίσει το shutdown, την αναστολή χρηματοδότησης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, που ξεκίνησε την 22α Δεκεμβρίου. .
  • Καναδάς: Επιβάτες αποκλεισμένοι για 13 ώρες σε αεροπλάνο λόγω χιονιά. Η πτήση 179 της United, που εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Νιούαρκ, κοντά στη Νέα Υόρκη, και Χονγκ Κονγκ, χρειάστηκε να κατευθυνθεί χθες το βράδυ προς το Γκουζ Μπέι στην επαρχία της Νέας Γης και Λαμπραντόρ εξαιτίας ενός επείγοντος ιατρικού περιστατικού, έγινε γνωστό από την εταιρεία στο CBC. .
  • Ισπανία: Έβδομη ημέρα αγωνίας για το αγοράκι που έπεσε στο πηγάδι. Ο 2χρονος Γιουλέν Ροσέλ δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής, από τότε που χάθηκε στο πηγάδι. Το παιδάκι είχε ξεφύγει της προσοχής του πατέρα του, που ετοίμαζε ένα πικ νικ στην περιοχή του Τοταλάν, στη Μάλαγα. .

Πολιτική
  • Το μαζικό συλλαλητήριο έφερε ρευστότητα στην Κεντροαριστέρα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε την δεδηλωμένη εμπιστοσύνη από 151 βουλευτές, θα επιδιώξει να έχει τουλάχιστον 151 βουλευτές και για τη συμφωνία των Πρεσπών. Η προσπάθεια αυτή ήδη έχει επιφέρει μεγάλες αναταράξεις στην κεντροαριστερά. .
  • Θεοχαρόπουλος: Μου προτάθηκε το Επικρατείας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι», σημείωσε ο κ Θεοχαρόπουλος .
  • Γεροβασίλη: Θα καταδικάσει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης τη σημερινή ακροδεξιά βία;. Θα καταδικάσει η ΝΔ την ακροδεξιά βία, με 24 τραυματισμένους άνδρες της ΕΛΑΣ που προστάτευσαν το ελληνικό Κοινοβούλιο διερωτάται η κα Γεροβασίλη .
  • Μητσοτάκης:Ο Τσίπρας να ακούσει τον λαό. Να μην κυρώσει τη συμφωνία Πρεσπών. Με δήλωση του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, για την επίθεση με χημικά σε παιδιά, ηλικιωμένους και ειρηνικούς διαδηλωτές, κατηγορώντας την για σχέδιο διαλυσης του συλλαλητηρίου, στο Σύνταγμα .
  • Εκτός Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ ο Θεοχαρόπουλος μετά το ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών. Τέλη Μαρτίου έκτακτο συνέδριο στο ΚΙΝΑΛ .
Οικονομία
  • Οι τρεις εστίες διαφωνίας κυβέρνησης – θεσμών στη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Στο νόμο Κατσέλη σημείο διαφωνίας είναι το κατώτατο όριο προστασίας πρώτης κατοικίας ενώ στον κατώτατο μισθό η κυβέρνηση προτείνει αύξηση 5 με 10% που θεωρείται υψηλή από τους πιστωτές. .
  • Στο 300% του ΑΕΠ το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα. Παγκοσμίως το 2017 έφερε ένα ακόμα ρεκόρ, με το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος να φτάνει τα 184 τρισεκατομμύρια δολάρια. .
  • ΟΑΕΔ: Αύξηση των ανέργων τον Δεκέμβριο του 2018. Στα 935.449 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον Δεκέμβριο του 2018, έναντι 898.965 ατόμων τον Νοέμβριο του 2018, καταγράφοντας αύξηση 4,06% .
  • Αχτσιόγλου: Από 1η Φεβρουαρίου θα ισχύσει η αύξηση του κατώτατου μισθού . «Η συρρίκνωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως επιβεβαιώθηκε και την περίοδο 2010-2014, οδηγεί σε καθίζηση της ζήτησης εντός της ελληνικής οικονομίας και είναι αντιαναπτυξιακό μέτρο» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Αχτσιόγλου .
  • ΕΛΣΤΑΤ: Στις 16.378 ευρώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα το 2016. Στις 16.378 ευρώ ανήλθε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα το 2016, οριακά μειωμένο (0,02%) σε σύγκριση με τις 16.381 ευρώ το 2015 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ .
Αθλητισμός
  • «Καθάρισε» ο Μέσι για Μπαρτσελόνα. Μπορεί να αγχώθηκε λίγο περισσότερο σε σχέση με ό,τι συμβαίνει συνήθως στους αγώνες της, αλλά η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» τελικά τη Λεγκανές επικρατώντας με 3-1, σε ένα ματς που ο Δημήτρης Σιόβας αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο. .
  • Οι Μιλγουόκι Μπακς υποκλίθηκαν στον Τσιτσιπά . Το ελληνικό στοιχείο έχει εισχωρήσει βαθιά στους Μιλγουόκι Μπακς. Τα «ελάφια» φαίνεται ότι τα... βλέπουν όλα «γαλανόλευκα» και η επιρροή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο σύλλογο είναι τεράστια. .
  • Ομορφαίνει και... ανεβαίνει η ΑΕΚ!. Έβγαλε μάτια ξανά στο πρώτο ημίχρονο και... καθάρισε και τον Αστέρα Τρίπολης η ΑΕΚ! Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έπαιξε ξανά ωραίο ποδόσφαιρο και με το 3-0 επί των Αρκάδων, ανέβηκε στην τρίτη θέση. .
  • Τσιτσιπάς: Είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος – Δάκρυσε ο αδελφός του (vids) . "Ο Ρότζερ είναι θρύλος του αθλήματος, τον σέβομαι τόσο πολύ… Τον είχα είδωλο από τα 6 μου χρόνια" .
  • Tεράστιος Τσιτσιπάς: Νίκησε με 3-1 σετ τον θρυλικό Φέντερερ! (βίντεο). Ο Τσιτσιπάς έπαιξε με θράσος, και αντιμετώπισε επιτυχώς τις αντεπιθέσεις του Φέντερερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου