Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, 2019


  • Σεισμός 4,1R στη Ζάκυνθο. Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στην Ζάκυνθο. 
  • Λήξη συναγερμού στο σπίτι του Σπύρου Δανέλλη . Οι αστυνομικοί που πήγαν εκεί όμως και έλεγξαν τους δύο άνδρες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάτι ύποπτο ενώ κλήθηκε και ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών για να ελέγξει την περιοχή, προληπτικά. 
  • Πυροτεχνουργοί στο σπίτι του Σπύρου Δανέλλη. Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρίσκεται στο σπίτι του Σπύρου Δανέλλη στη Φρεατίδα έπειτα από καταγγελία του βουλευτή. 
  • Ελεύθερος ο αστυνομικός για τους πυροβολισμούς στην Κηφισιά . Ο εισαγγελέας δεν άσκησε ποινική δίωξη, ζητώντας να επιστραφεί η δικογραφία στην αστυνομία, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του 42χρονου. 
  • Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τις Πρέσπες στον Άρειο Πάγο. Στην αναφορά γίνεται μνεία των όσων ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος είχε ισχυριστεί στο υπουργικό συμβούλιο περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης με 50 εκατ. ευρώ από τον Σόρος.
Κόσμος
  • ΗΠΑ: Σύλληψη νεαρού που σχεδίαζε επίθεση με ρουκέτα στον Λευκό Οίκο. Οι αρχές συνέλαβαν έναν νεαρό άνδρα στην Τζόρτζια, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, επειδή επιχείρησε να αγοράσει εκρηκτικές ύλες και έναν εκτοξευτήρα αντιαρματικών ρουκετών με σκοπό να εξαπολύσει επίθεση στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσαν οι αρχές. 
  • Τέξας: Πυροβολισμοί σε εκκλησία. Μία γυναίκα νεκρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα έπεσε νεκρή και ένα άτομο τραυματίστηκε. 
  • Δεν πάει στο φόρουμ του Νταβός ο Τραμπ λόγω shutdown. Οι κρίσεις που σοβούν σε μία σειρά χωρών θα κρατήσουν τους ηγέτες τους μακριά από την ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός την επόμενη εβδομάδα, το οποίο πραγματοποιείται με φόντο την αυξανόμενη απαισιοδοξία για τις παγκόσμιες οικονομικές και πολιτικές προοπτικές. 
  • Σουδάν: Ένας γιατρός κι ένα παιδί σκοτώθηκαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. «Ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη», φώναζαν οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση. 
  • Μαίνεται η «μάχη» Πελόζι – Τραμπ για το Αφγανιστάν. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι σχεδίαζε να επισκεφτεί αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν και να ενημερωθεί για ζητήματα ασφαλείας και μυστικών πληροφοριών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της. 
Πολιτική
  • Βουλή: Ψηφίστηκε το ν/σ για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Η αρχή του νομοσχεδίου, ψηφίστηκε κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησαν ΝΔ και ΔΗΣΥ. 
  • Εκτός ΑΝΕΛ και επίσημα η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης. Με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, η βουλευτής Α' Αθηνών Έλενα Κουντουρά και ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης διαγράφονται οριστικά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 
  • Το Ποτάμι: Ψήφος κατά συνείδηση - Το πρόβλημα με την πΓΔΜ πρέπει να λυθεί. "Η ξαφνική απόφαση του Βουλευτή Ηρακλείου Σπύρου Δανέλλη να δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση παρά τις αντίθετες ομόφωνες αποφάσεις του Κινήματος ήταν πράξη πολιτικά ανήθικη" - Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος αναλυτικά.
  • ΑΝΕΛ σε Χρυσοβελώνη: Είχες διαγραφεί, σταμάτα να αυτοεξευτελίζεσαι. "Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος», σχολιάζει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης, με αφορμή την επιστολή παραίτησης νωρίτερα από το κόμμα της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη. 
  • ΝΔ για Διακοίνωση: Αναφορά και σε «μακεδονικό λαό» στο Σκοπιανό Σύνταγμα. «Έως τώρα γνωρίζαμε ότι βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών η Ελλάδα είχε δυστυχώς για πρώτη φορά στην Ιστορία της αναγνωρίσει ‘’μακεδονική γλώσσα’’ και ‘’μακεδονική υπηκοότητα/εθνικότητα’’. Με το νέο κείμενο επιβεβαιώνεται πλέον ότι στο Σύνταγμα των Σκοπίων γίνεται αναφορά και σε ‘’μακεδονικό λαό’’» επισημαίνουν στην Πειραιώς. 
Οικονομία
  • Βρετανία: Το Brexit απειλεί και τη... σαμπάνια. Το ολοένα και πιθανότερο σενάριο ενός «σκληρού» Brexit θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στις εξαγωγές σαμπάνιας στη Βρετανία, φοβούνται οι παραγωγοί στην ομώνυμη γαλλική περιφέρεια. 
  • Νόμος Κατσέλη και μείωση των κόκκινων δανείων στην ατζέντα ΥΠΟΙΚ – τρόικας. Στο τέλος Φεβρουαρίου οι θεσμοί αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα.
  • ΔΝΤ: Brexit χωρίς συμφωνία ο μεγαλύτερος κίνδυνος για βρετανική οικονομία. Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ένα πλαίσιο συμφωνίας που θα διατηρεί μια οικονομική ενσωμάτωση είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία στο εγγύς μέλλον, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.
  • Εθνική Τράπεζα: Η εγχώρια ζήτηση ανακάμπτει. Η ελληνική οικονομία εισέρχεται στο 2019 με βελτιωμένη δυναμική, αξιοποιώντας τις θετικές τάσεις που καταγράφηκαν, ήδη, στο εννεάμηνο του 2018 (αύξηση ΑΕΠ κατά 2,1% ετησίως), εκτιμούν οι αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας. 
  • ΟΕΕ: Μόλις δυο στις 10 εταιρίες έχουν δάνειο με επιτόκιο κάτω του 4%. Το 65% δηλώνει ότι η κερδοφορία της επιχείρησής του μειώθηκε ή παρέμεινε σταθερή την τελευταία πενταετία, ενώ μόνο 12% δήλωσε ραγδαία αύξηση των κερδών του. 
Αθλητισμός
  • «Kλειδώνει» την αρχηγία στο All Star Game o Γιάννης. Ο ηγέτης των Μπακς έχει 3.626.909 ψήφους και υπολείπεται μόνο του Λεμπρόν Τζέιμς που έχει 3.770.807. Δεύτερος στην Ανατολή είναι ο Κάιρι Ίρβινγκ με 3.187.015. 
  • «Βέλη» Πογκμπά κατά Μουρίνιο. Την… εκτίμηση που τρέφει στον Ζοσέ Μουρίνιο και το έργο του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε εκ νέου ο Πολ Πογκμπά. 
  • «Έπνιξε» τη Χίμκι ο Ολυμπιακός - Eπικράτησαν άνετα οι Πειραιώτες. Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία, αλλά παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας κέρδος τον Βεζένκοβ, ο Ολυμπιακός νίκησε 71-57 τη Χίμκι, στο ΣΕΦ, για να ανέβει στο 12-7. 
  • EuroCup: Δεύτερη ήττα για Τόμιτς - Περπέρογλου. Την τρίτη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη φάση των «16» του EuroCup πανηγύρισε η Βαλένθια. 
  • Παναθηναϊκός: Στην αποστολή για Κάουνας και… βλέπουμε ο Πέιν. Κανονικά συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Πέιν με τη συμμετοχή του κόντρα στη Ζαλγκίρις να κρίνεται τελευταία στιγμή. Θεραπεία για Λάνγκφορντ, έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος ο Λοτζέσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου