Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, 2019


  • Τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ για την ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση. Η πλειοψηφία των ΜΜΕ της ΠΓΔΜ εκτιμά ότι η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε από την Βουλή η ελληνική κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο. .
  • ΑΔΕΔΥ: Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα στο Δημόσιο. H τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11:00 το πρωί έξω από τη Βουλή. .
  • Σεισμός 4,3R ανοικτά της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 64 χιλιόμετρα δυτικά της Νεάπολης Βοιών, ή 208 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας. .
  • Αρχές Φεβρουαρίου η επίσκεψη Τσίπρα στη Τουρκία. Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν. .
  • Τζακ ποτ στο ΛΟΤΤΟ. Τζακ ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του ΛΟΤΤΟ το βράυ της Τετάρτης. .
Κόσμος
  • ΛΔ Κονγκό: Πάνω από 400 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα. Οι υγειονομικές Αρχές της ΛΔ Κονγκό ανακοίνωσαν ότι ξεπεράστηκε το φράγμα των 400 θανάτων κατά τη δέκατη επιδημία του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα στις δύο επαρχίες που πλήττονται, στο ανατολικό και το βορειοανατολικό τμήμα της αφρικανικής χώρας αυτής. .
  • Πέντε νεκροί σε συγκρούσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων στη Λιβύη. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε νέες μάχες ανάμεσα σε αντίπαλες παραστρατιωτικές οργανώσεις στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας της Λιβύης, οι οποίες σήμαναν την κατάρρευση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. .
  • Η Γερμανία ψάχνει τρόπο να αποκλείσει τη Huawei από τους διαγωνισμούς για 5G. Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθούν πιο αυστηρά πρότυπα ασφαλείας και μελετά άλλους τρόπους ώστε να αποκλειστεί η κινεζική Huawei από τους προσεχείς διαγωνισμούς για την κατασκευή δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) στη Γερμανία, γράφει η Handelsblatt. .
  • Σούμερ: Να αναβληθεί η ομιλία Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης. «Αν συνεχίζει να είναι κλειστή την 29η, νομίζω πως θα ήταν καλή ιδέα να αναβάλλουμε ωσότου η κυβέρνηση να είναι ανοιχτή», είπε ο Σούμερ σε δημοσιογράφους. .
  • ΗΠΑ: H Βουλή των Αντιπροσώπων αποδοκίμασε ρατσιστικές δηλώσεις βουλευτή. Η Βουλή των Αντιπροσώπων αποδοκίμασε με ψήφισμά της τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Στιβ Κινγκ, που προκάλεσαν την κατακραυγή από το μεγαλύτερο κομμάτι του πολιτικού κόσμου, με τον βουλευτή να ψηφίζει υπέρ του εν λόγω ψηφίσματος. .
Πολιτική
  • Παυλόπουλος: Η εμπορική μας ναυτιλία συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομίας . Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος ειδική εκδήλωση προς τιμήν των ανθρώπων που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην ανάδειξη της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. .
  • Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενο το ντιμπέιτ με τον Τσίπρα . «Καλοδεχούμενο το ντιμπέιτ, καλοδεχούμενες οι εκλογές» .
  • Τσίπρας μετά την ψήφο: Η κυβέρνηση θα μείνει έως το τέλος της θητείας της. Η κυβέρνηση κέρδισε την εμπιστοσύνη της Βουλής με 151 έδρες. .
  • Γεννηματά: Δεν θέτω θέμα κομματικής πειθαρχίας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Η Φώφη Γεννηματά το ξεκαθάρισε σε συνομιλία της με δημοσιογράφους στη Βουλή. .
  • Πέρασε το πρώτο εμπόδιο ο Αλέξης Τσίπρας - Ψήφος εμπιστοσύνης με 151 . Στήριξη στην κυβέρνηση έδωσαν με την ψήφο τους η Κατερίνα Παπακώστα, οι τέως βουλευτές των ΑΝΕΛ (Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Βασίλης Kόκκαλης) αλλά και ο Κώστας Ζουράρις και ο τέως βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης. που στοιχίζονται με τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. .
Οικονομία
  • ΥΠΟΙΚ: Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις για ενίσχυση των συναλλαγών με POS. Αφορμή για την τοποθέτηση του ΥΠΟΙΚ ήταν η έκδοση της απόφασης με την οποία διευρύνεται η υποχρεωτική χρήση συσκευών POS. .
  • Στουρνάρας: Να προχωρήσουν τα σχέδια για τη μείωση των κόκκινων δανείων. Ο κ Στουρνάρας επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να προωθηθεί ταχύτατα το σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων, εκτιμώντας ότι καταρχήν θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και εν συνεχεία αυτό της Τραπέζης της Ελλάδος. .
  • ΟΤΕ: Συμφωνία πώλησης της Telekom Albania σε Albania Telecom Invest. Ο ΟΤΕ ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση στην βουλγαρική εταιρεία Albania Telecom Invest AD, ολόκληρου του ποσοστού που κατέχει στην Telekom Albania Sh.A. (Telekom Albania), έναντι συνολικού ποσού €50 εκατ .
  • Πώς θα κερδίσετε ένα ευρώ έκπτωση σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ. Ένα επιπλέον ευρώ για κάθε λογαριασμό θα κερδίζουν οι καταναλωτές που θα προτιμήσουν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά και όχι σε χαρτί τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. .
  • Ποιοι είναι οι 53 κλάδοι που υποχρεούνται να τοποθετήσουν POS . Επαγγελματίες από 53 κλάδους εντάσσονται στο καθεστώς υποχρεωτικής αποδοχής πληρωμών με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και πρέπει εντός τριών μηνών να τοποθετήσουν μηχανήματα POS για τις συναλλαγές αυτές .
Αθλητισμός
  • EuroCup: Δεύτερη ήττα για Τόμιτς - Περπέρογλου. Την τρίτη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη φάση των «16» του EuroCup πανηγύρισε η Βαλένθια. .
  • Παναθηναϊκός: Στην αποστολή για Κάουνας και… βλέπουμε ο Πέιν. Κανονικά συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Πέιν με τη συμμετοχή του κόντρα στη Ζαλγκίρις να κρίνεται τελευταία στιγμή. Θεραπεία για Λάνγκφορντ, έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος ο Λοτζέσκι .
  • Διεθνές ένταλμα σύλληψης του Κάντερ «θέλει η Τουρκία». Ο παίχτης των Knicks είναι υποστηρικτής του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν. .
  • Τσιτσιπάς: «Νιώθω ότι παίζω στην Αθήνα». Διαβάστε τις δηλώσεις του Στέφανού Τσιτσιπά.. .
  • Ήττα για την Εθνική Γυναικών στο Πόλο. Η Ρωσία, με τη νίκη αυτή, εξασφαλίζει την πρωτιά στον όμιλο, που της δίνει την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς του Final-6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου