Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου, 2019


  • Συλλήψεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο για κλοπές και όπλα. Οι Αρχές εξιχνίασαν 14 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε σπίτια στο Ηράκλειο προχωρώντας σε δύο συλλήψεις κατηγορούμενων για τις κλοπές. .
  • ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα στις λίγες χώρες που αύξησαν τους φόρους σε επιχειρήσεις. Μεταξύ 2008 και 2018 περισσότερα από τα μισά μέλη του ΟΟΣΑ μείωσαν τον ονομαστικό συντελεστή στις επιχειρήσεις, όμως η Ελλάδα ήταν στην μειοψηφία που τον αύξησε. 
  • Πάτρα: Μπήκε σε επιχείρηση και πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη. Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πάτρα. .
  • Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας και η περιφερειακή Πεντέλης - Νέας Μάκρης. Χιονίζει αυτή την ώρα στα βορειοανατολικά προάστια, ενώ λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας και την περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης. .
  • Πολεμικό κλίμα στο Γραμματικό για το νέο ΧΥΤΥ, τραυματίστηκε αστυνομικός. Το δημοτικό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε, την οργάνωση «αντίστασης» σε νομικό επίπεδο αλλά και στον δρόμο, προβλέποντας κονδύλι για την υπεράσπιση όποιου συλληφθεί. .
  • Ενισχύθηκε η αστυνομική φύλαξη του Σπύρου Δανέλλη. Επί 24ώρου βάσεως η φύλαξη του βουλευτή, ενώ ενισχύθηκε και η φρουρά του. .
Κόσμος
  • ΗΠΑ: Η Κίρστεν Τζίλιμπραντ θα διεκδικήσει την προεδρία το 2020. Η Κίρστεν Τζίλιμπραντ, πολέμια του Τραμπ, γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, επιβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματός της ώστε να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2020 στις ΗΠΑ. .
  • Σολτς για Βρετανία: Πικρή ημέρα για την Ευρώπη. Ο υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς έκανε λόγο για μια «πικρή ημέρα για την Ευρώπη», αναφερόμενος στην απόρριψη από τη Βουλή των Κοινοτήτων της συμφωνίας που διαπραγματεύθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit. .
  • Κένυα: Στους 15 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Ναϊρόμπι . Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας Βρετανός κι ένας Αμερικανός, σκοτώθηκαν στην επίθεση τζιχαντιστών που κράτησε πάνω από δέκα ώρες στην πρωτεύουσα της Κένυας, δήλωσε εργαζόμενος στο νεκροτομείο του Ναϊρόμπι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. .
  • Μακρόν: Οι Βρετανοί οι «μεγάλοι χαμένοι» αν αποχωρήσουν χωρίς συμφωνία. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ότι η Βρετανία θα είναι η "μεγαλύτερη χαμένη" αν προχωρήσει σε ένα διαζύγιο χωρίς συμφωνία με την ΕΕ. .
  • Καταρτίζεται πρόταση αναβολής του Βrexit. Βουλευτές καταρτίζουν πρόταση για να καθυστερήσει η διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, τόνισαν υπουργοί της κυβέρνησης σε επικεφαλής μεγάλων εταιρειών κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, αποκάλυψε πηγή που συμμετείχε στη συνδιάλεξη. .
Πολιτική
  • Άγρια κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη για Καμμένο, Κουντουρά και ΚΕΕΛΠΝΟ. Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. .
  • Κοτζιάς: Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει στην ασφάλεια της περιοχής. «Η Συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα και τον ρόλο της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, και της δίνει ισχυρό γεωστρατηγικό ρόλο. Κάποιοι φαίνεται δεν ενδιαφέρονται να αναβαθμιστεί η χώρα μας», σχολίασε για τις τοποθετήσεις κατά της συμφωνίας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. .
  • Βούτσης: Όλα ανοιχτά για επιτάχυνση της κύρωσης των Πρεσπών από την Βουλή. Επιβεβαιώνει εμμέσως τα σενάρια που διακινούνταν - Δήλωσε μεν άγνοια, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επίσπευσης των διαδικασιών από την κυβέρνηση, αφήνοντας «παράθυρο» για επεξεργασία στις Επιτροπές τέλος της εβδομάδας και εισαγωγή στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα. .
  • Βουλή: Ανακατατάξεις στη σύνθεση των Επιτροπών για διασφάλιση πλειοψηφίας. Λόγω αποχώρησης των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα - Προ της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών οι αλλαγές. .
  • Μαυρωτάς: Δίλημμα αν θα απέχουμε ή θα υπερψηφίσουμε τη συμφωνία Πρεσπών . «Κατά προσωπική μου άποψη πρέπει στην εξίσωση να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και το γενικότερο πολιτικό κλίμα και θα βρούμε τον τρόπο αυτό να εκφραστεί με τον κατάλληλο τρόπο» δήλωσε με νόημα .
Οικονομία
  • ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα στις λίγες χώρες που αύξησαν τους φόρους σε επιχειρήσεις. Μεταξύ 2008 και 2018 περισσότερα από τα μισά μέλη του ΟΟΣΑ μείωσαν τον ονομαστικό συντελεστή στις επιχειρήσεις, όμως η Ελλάδα ήταν στην μειοψηφία που τον αύξησε. .
  • ΑΑΔΕ: Μειώθηκαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς ιδιώτες από το δημόσιο. Στα 780,9 εκατομμύρια ευρώ περιορίστηκαν το Δεκέμβριο του 218 οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ( άνω και κάτω των 90 ημερών), από 1,399 δις ευρώ που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2017 και 2,490 δις ευρώ το 2016. .
  • Μεγάλη μείωση των συνταξιούχων που κινδυνεύουν από φτώχεια στην Ελλάδα. .
  • S&P: Καθοριστικές οι εκλογές για την ελληνική ανάπτυξη. «Οι προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα θα είναι κλειδί για τη βελτίωση της ανάπτυξης», αναφέρει σε έκθεση του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s. .
  • Κάτω από το στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 με ανατροπή τον Δεκέμβριο. Υστέρηση κατά 443 εκατ. ευρώ καταγράφηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου. .
Αθλητισμός
  • Ήττα για την Εθνική Γυναικών στο Πόλο. Η Ρωσία, με τη νίκη αυτή, εξασφαλίζει την πρωτιά στον όμιλο, που της δίνει την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς του Final-6. .
  • ΕΠΟ για Τζήλο: Αναμένουμε αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Για την επίθεση στον Θανάση Τζήλο που «στοχεύει στην επιβολή "νόμου ζούγκλας" στο ποδόσφαιρο», κάνει λόγο η ΕΠΟ σε ψήφισμα που εξέδωσε. .
  • Euroleague: «Τσουχτερό» πρόστιμο στον Ολυμπιακό για το ντέρμπι με ΠΑΟ. Το πειθαρχικό όργανο της Euroleague, επέβαλε πρόστιμο 32.500 ευρώ στον Ολυμπιακό, για τα όσα συνέβησαν στο ελληνικό ντέρμπι «αιωνίων», την 16η αγωνιστική της διοργάνωσης. .
  • Μεταμορφώθηκε και… έκρυψε την μπάλα η ΑΕΚ!. Που κρυβόταν τόσο καιρό αυτή η ΑΕΚ; Η ομάδα του Ουζουνίδη εμφανίστηκε… μεταλλαγμένη στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ και παίζοντας μπαλάρα καθάρισε το ματς από το ημίχρονο (0-4). Ντεμπούτο για Κρίστισιτς! .
  • Προβληματισμός για Ουζουνίδη και στήριξη Μελισσανίδη. Ανοιχτό θέμα προπονητή στην ΑΕΚ, αλλά… Έντονος είναι προβληματισμός στο «στρατόπεδο» της Ένωσης για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να τον στηρίζει προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου