Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Αυτοί είναι οι 151 "πιστοί" του Αλέξη Τσίπρα

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, 2019

Το ραντεβού της Παρασκευής (11.1.2019) ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο θα σηματοδοτήσει μεν το τέλος της κυβερνητικής συνεργασίαςανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ από την άλλη θα φέρει την αρχή μιας νέας άτυπης πλειοψηφίας για την κυβέρνηση.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση εμφανίστηκε ιδιαίτερα σίγουρη ότι έχει τους 151 βουλευτές που χρειάζεται σε όλες τις ψηφοφορίες. Δηλαδή και για να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για να κυβερνήσειμέχρι την στιγμή που ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει να στήσει κάλπες στην χειρότερη περίπτωση μέχρι τον Μάιο.

Οι 151+ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Όπως φαίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μετρήσει όλες τις ψήφους και για τις δύο ψηφοφορίες και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Οι πληροφορίες λένε ότι για την συμφωνία των Πρεσπών υπολογίζουν ακόμα πέραν των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την Κατερίνα Παπακώστα, τις ψήφους του Σταύρου Θεοδωράκη, του Γιώργου Μαυρωτά, του Σπύρου Λυκούδη και του Σπύρου Δανέλη από το Ποτάμι, του Θανάση Θεοχαρόπουλου από το ΚΙΝΑΛ, και την ψήφο του Θανάση Παπαχριστόπουλου.
Ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει τελικά η Έλενα Κουντουρά, η οποία έχει εκφραστεί θετικά υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά έχει δηλώσει ότι τελικά θα πράξει κατά συνείδηση. Άρα ακόμα και χωρίς την ψήφο της υπουργού Τουρισμού η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει τις 151 ψήφους που χρειάζεται για την συμφωνία των Πρεσπών.

Οι 151+ για ψήφο εμπιστοσύνης

Αλλά και στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός θελήσει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση εμφανίζεται σίγουρη ότι έχει τους 151 βουλευτές. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση οι ψήφοι είναι διαφορετικές. Και σε αυτή την ψηφοφορία σίγουρη είναι η Κατερίνα Παπακώστα.
Με εξαίρεση τον Σπύρο Δανέλη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού δεν αναμένεται να δώσουν την θετική τους ψήφο.
Αντίθετα την στήριξή τους αναμένεται να δώσουν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Κώστας Ζουράρις, ο Βασίλης Κόκκαλης, η Έλενα Κουντουρά, αλλά και ο Γιάννης Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων (ο οποίος διευκρίνισε ότι αν τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης πριν τη συμφωνία των Πρεσπών θα καταψηφίσει, ενώ αν τεθεί μετά, θα υπερψηφίσει).
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δεν είναι σίγουρο ακόμα το τι θα πράξει, αλλά δεν αποκλείεται να απέχει από την ψηφοφορία.
Φυσικά η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ αναμένεται να πυροδοτήσει την κατάσταση και να εξοργίσει τον υπουργό Άμυνας καθώς στην πραγματικότητα η διαδικασία αυτή θα τον αφήσει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.
Τα ίδια προβλήματα αναμένεται να έχει και ο Βασίλης Λεβέντης.
Πηγή: newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου