Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 15 Ιανουαρίου, 2019

  • Αιματηρό τροχαίο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. 
  • Σεισμικές δονήσεις σε Πρέβεζα και Ιόνιο . Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην Ήπειρο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 
  • Παγκράτι: Σύλληψη άνδρα που έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές. Ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής όπου κρατείται και ανακρίνεται. 
  • Στόχος βανδάλων (πάλι) το ΑΠΘ - Έκαψαν διάδρομο της Πολυτεχνικής Σχολής. Την καταστροφή αντίκρισαν το πρωί της Δευτέρας φοιτητές και διδακτικό προσωπικό. 
  • Ορκίστηκε υπουργός Άμυνας ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκε ως νέος υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΕΘΑ Nαύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο. 
Κόσμος
  • Sun: Η κυβέρνηση της Μέι οδεύει προς ιστορική ήττα για το Brexit. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα απαιτήσει να διεξαχθεί «δεύτερη ψηφοφορία» στη Βουλή των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας που έκλεισε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, παρότι οδεύει να υποστεί ιστορική ήττα στη σημερινή ψηφοφορία, έγραψε η εφημερίδα The Sun χθες Δευτέρα. .
  • Ζιμπάμπουε: Tαραχές με αφορμή την αύξηση της τιμής των καυσίμων . Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 200 συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Ζιμπάμπουε, δύο ημέρες αφότου η κυβέρνηση αύξησε την τιμή των καυσίμων σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη χειρότερη οικονομική κρίση στη χώρα εδώ και μια δεκαετία. .
  • Τα «γυρίζει» τώρα ο Τραμπ και επιθυμεί συνεργασία με την Τουρκία. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι είπε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης των δύο ανδρών χθες Δευτέρα πως βλέπει «μεγάλες δυνατότητες για τη σημαντική επέκταση» της συνεργασίας ως προς την οικονομική ανάπτυξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία. .
  • HΠΑ: Εξάχρονος πήγε σχολείο με γεμάτο πιστόλι. Εξαιτίας της ηλικίας του, δεν θα του ασκηθεί ποινική δίωξη, ωστόσο, διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί πώς ακριβώς βρέθηκε στην κατοχή του το όπλο. .
  • Νιγηρία: Τζιχαντιστές πυρπόλησαν κτίρια στην πόλη Ραν. Τζιχαντιστές της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους Δυτικής Αφρικής (ISWA) εισέβαλαν στην πόλη Ραν, στη βορειοανατολική Νιγηρία, αργά απόψε το βράδυ, όπως ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. .
Πολιτική
  • Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα δώσει ο Δανέλλης. Ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, δίνει –σύμφωνα με πληροφορίες- ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις του Σταύρου Θεοδωράκη. .
  • Βερολίνο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιδείξει αίσθημα ευθύνης. Σημαντικοί γερμανοί πολιτικοί μιλούν στην Deutsche Welle για την κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επισημαίνουν πως η κυβερνητική κρίση δεν σημαίνει απαραίτητα και ευρύτερη πολιτική κρίση. .
  • Καμμένος: Υπογράφω πρόταση μομφής αν Μητσοτάκης δεχτεί τη θέση μου για ΠΓΔΜ. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ κατηγόρησε ωστόσο τον πρόεδρο της ΝΔ πως είναι διατεθειμένος να βάλει τον όρο Μακεδονία στο νέο όνομα της ΠΓΔΜ και τον κάλεσε να αποσαφηνίσει την θέση του. .
  • Μητσοτάκης: Αν οι Πρέσπες δεν ψηφιστούν επαναδιαπραγμάτευση από την αρχή. "Ο κ. Τσίπρας θα έχει όλα τα προνόμια στο σκηνοθετημένο διαζύγιο, οι ΑΝΕΛ συγχωνεύτηκαν (με τον ΣΥΡΙΖΑ), και αποτελούν πια ένα" - "Ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα σημαίνει θετική ψήφο στη συμφωνία των Πρεσπών" .
  • «Δηλητηριώδη» tweets Ψαριανού για Δανέλλη, Παπαχριστόπουλο, κυβέρνηση . «Συνελήφθησαν σε Μέγαρο στου Μαξίμου οι δύο δραπέτες κομμάτων» .
Οικονομία
  • Κάτω από το στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 με ανατροπή τον Δεκέμβριο. Υστέρηση κατά 443 εκατ. ευρώ καταγράφηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου. .
  • Ολοκλήρωση της χρηματοδότησης για τον αγωγό ΤΑΡ. Την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) που περιλαμβάνει δάνεια συνολικού ύψους 3.765 εκατ. ευρώ, με συνολική διάρκεια αποπληρωμής 16,5 χρόνια ανακοίνωσε σήμερα η Κοινοπραξία κατασκευής του έργου. .
  • Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις. Ξεκινούν σήμερα 14 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις και θα λήξουν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 (ν. 4177/2013), σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. .
  • Παράταση μέχρι τέλη Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας. Παρατείνεται μέχρι τέλος Ιανουαρίου η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορία οχημάτων. .
  • Σχέδια της Εθνικής Τράπεζας για θυγατρικές-δίκτυο και εθελουσια έξοδο. Διετή παράταση της προθεσμίας για την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει ζητήσει η Εθνική Τράπεζα από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ (DG Comp .
Αθλητισμός
  • Euroleague: «Τσουχτερό» πρόστιμο στον Ολυμπιακό για το ντέρμπι με ΠΑΟ. Το πειθαρχικό όργανο της Euroleague, επέβαλε πρόστιμο 32.500 ευρώ στον Ολυμπιακό, για τα όσα συνέβησαν στο ελληνικό ντέρμπι «αιωνίων», την 16η αγωνιστική της διοργάνωσης. .
  • Μεταμορφώθηκε και… έκρυψε την μπάλα η ΑΕΚ!. Που κρυβόταν τόσο καιρό αυτή η ΑΕΚ; Η ομάδα του Ουζουνίδη εμφανίστηκε… μεταλλαγμένη στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ και παίζοντας μπαλάρα καθάρισε το ματς από το ημίχρονο (0-4). Ντεμπούτο για Κρίστισιτς! .
  • Προβληματισμός για Ουζουνίδη και στήριξη Μελισσανίδη. Ανοιχτό θέμα προπονητή στην ΑΕΚ, αλλά… Έντονος είναι προβληματισμός στο «στρατόπεδο» της Ένωσης για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να τον στηρίζει προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου