Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, 2019


  • Πηγές ΝΔ: Η Μέρκελ κατανοεί ότι δεν μπορεί να μας επηρεάσει στο Μακεδονικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο μια εποικοδομητική και εφ όλης της ύλης συζήτηση με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ την οποία καλοσωρίζει στην Ελλάδα, ανέφεραν πηγές της ΝΔ, μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις κοινές δηλώσεις. 
  • Αστακός: Πνιγμός 51χρονου εργαζόμενου σε ιχθυοτροφείο. Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση ενός άνδρα 51 ετών με καταγωγή από το Καινούργιο του Δήμου Αγρινίου, ο οποίος αγνοούνταν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης στην θαλάσσια περιοχή Πεταλάς Αστακού όπου ασκούσε την εργασία του. .
  • Μωρό 3 ημερών απεγκλωβίστηκε από τα χιόνια στα Γρεβενά. Πυροσβέστες απεγκλώβισαν ένα βρέφος μόλις τριών ημερών, κατά τη διάρκεια της νυκτερινής χιονόπτωσης που έπληξε την περιοχή. .
  • Σπάρτη: Ύποπτος φάκελος και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Συναγερμός σήμανε και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη Σπάρτη όπου βρέθηκε ένας ύποπτος φάκελος. .
  • Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός κέρδισε 1,2 εκατομμύρια ευρώ . Ένας υπερτυχερός της κατηγορίας 5+1 στο Τζόκερ είναι από το βράδυ της Πέμπτης πλουσιότερος κατά 1.204.959,55 ευρώ. .
  • Πάνω από το 60% της χώρας καλύφθηκε με χιόνι από συνεχόμενες κακοκαιρίες. Στην τρίτη μεγαλύτερη έκταση χιονοκάλυψης από το 2004 που υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, οδήγησε η παρατεταμένη περίοδος ψύχους στη χώρα μας, από την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου και μετά τα διαδοχικά συστήματα κακοκαιριών που έπληξαν όλη την Ελλάδα. .
Κόσμος
  • WP: Το σχέδιο του Λευκού Οίκου για την χρηματοδότηση του τείχους. Τις δηλώσεις του γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκρέιαμ, επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ. .
  • Χάικο Μάας: Λάθος αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις στον αγωγό Nord Stream 2. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, έκρινε χθες πως «η μονομερής επιβολή κυρώσεων από πλευράς της κυβέρνησης των ΗΠΑ στον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα αποτελούσε τον λάθος τρόπο να επιδιωχθεί η επίλυση της διένεξης για τον ενεργειακό εφοδιασμό». .
  • Αργεντινή: Μεγάλη διαδήλωση κατά των πολιτικών λιτότητας του Μάκρι. Η κυβέρνηση Μάκρι προώθησε περικοπές των επιδοτήσεων δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου να μειωθεί το χρόνιο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας. .
  • «Ο Τραμπ να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για χρηματοδότηση του τείχους». Ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκρέιαμ ενεθάρρυνε χθες τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να παρακάμψει το Κογκρέσο των ΗΠΑ και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το τείχος που ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να υψωθεί στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό. .
  • Σε δημόσια ακρόαση στο Κογκρέσο θα καταθέσει ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ . Ο Μάικλ Κόεν, πρώην προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, συμφώνησε να καταθέσει σε δημόσια ακρόαση ενώπιον μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 7 Φεβρουαρίου. .
Πολιτική
  • Πηγές ΝΔ: Η Μέρκελ κατανοεί ότι δεν μπορεί να μας επηρεάσει στο Μακεδονικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο μια εποικοδομητική και εφ όλης της ύλης συζήτηση με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ την οποία καλοσωρίζει στην Ελλάδα, ανέφεραν πηγές της ΝΔ, μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις κοινές δηλώσεις. .
  • Τσίπρας: Δεν ξεχνάμε αποζημιώσεις - Μέρκελ: Ευγνώμων για Βόρεια Μακεδονία. Σε μια Ελλάδα πολύ διαφορετική από την Ελλάδα της προηγούμενης επίσκεψής της, το 2014, καλωσόρισε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου .
  • Τσίπρας σε Μέρκελ: Κλείνετε έναν δύσκολο κύκλο στις σχέσεις των δύο χωρών. «Έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης με την Άνγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου. .
  • ΔΗΜΑΡ: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Σε άτυπη ενημέρωση η ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ για την Συμφωνία των Πρεσπών θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να καθορίσει την τελική στάση του κόμματος. .
  • Έφτασε στην Αθήνα η Μέρκελ. Με ποιους θα συναντηθεί. Τι επιδιώκει. Προσγειώθηκε στις 17.15 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροσκάφος που μεταφέρει τη γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψής που πραγματοποιεί στην Αθήνα. .
Οικονομία
  • ΣΕΒ: Αμετάβλητο το οικονομικό κλίμα τον Δεκέμβριο. Σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε το οικονομικό κλίμα τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, καθώς η επιδείνωση των προσδοκιών στη βιομηχανία και στις κατασκευές αντισταθμίστηκε από τη νέα βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και την μάλλον συγκυριακή ανάκαμψη των επιχειρηματικών προσδοκιών στο λιανικό εμπόριο. .
  • Bloomberg: Δεν επιλέγουν πια την Κύπρο οι ρωσικές επιχειρήσεις . «Οι Ρώσοι αποχωρούν από την Κύπρο», δήλωσε ο Κυριάκος Ιορδάνου, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Πιστοποιημένων Ορκωτών Λογιστών, τα μέλη του οποίου έχουν Ρώσους πελάτες. .
  • Μητσοτάκης - ΕΕΤ: Κρίσιμη η επιστροφή των τραπεζών στην κανονικότητα. Επίσης συζητήθηκαν η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την επιτάχυνση της χρηματοδότησης της οικονομίας, και των ρυθμών ανάπτυξης προς όφελος των πελατών. .
  • ΕΛΣΤΑΤ: 3,8 εκατ. Έλληνες εργαζόμενοι - 3,2 εκατομμύρια χωρίς εργασία. Γυναίκες και νέοι τα μεγάλα θύματα της ανεργίας σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού .
  • Στουρνάρας: Να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας . Την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, υποστήριξε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας, δίνοντας έτσι τη δική του απάντηση στα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών τόσο σε δικαστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. .
Αθλητισμός
  • WSJ: Η αστυνομία του Λας Βέγκας θέλει DNA από τον CR7. Η αστυνομία του Λας Βέγκας διέταξε να υποβληθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε τεστ DNA, προκειμένου να συγκριθούν τα αποτελέσματα με τα ίχνη του γενετικού υλικού που βρέθηκαν στα ρούχα της γυναίκας, η οποία τον κατηγορεί για σεξουαλική βία. .
  • Euroleague: Η Ρεάλ «πυροβόλησε» τον Ολυμπιακό. Με πολλά προβλήματα στην άμυνα, αλλά και τρομερή ευστοχία από τη Ρεάλ, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα (94-78) στη Μαδρίτη και έπεσε στο 11-7. .
  • All Star Game: Πρώτος σε ψήφους στην Ανατολή o Γιάννης. Θραύση κάνει στην Ανατολή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, για την ψηφοφορία τουAll Star Game! .
  • Ανακοίνωσε Πρίγιοβιτς η Αλ Ιτιχάντ!. Οριστικά παίκτης της Αλ Ιτιχάντ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που αποκτήθηκε με την καταβολή ρήτρας 10 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ. .
  • Euroleague: «Δώρο» της Μπαρτσελόνα στον Παναθηναϊκό. Η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα από το Μιλάνο με 90-85 επί της Αρμάνι, κάνοντας ένα μεγάλο δώρο στον Παναθηναϊκό, αφού Αρμάνι, Παναθηναϊκός και Μπάγερν ισοβαθμούν πλέον με 8 νίκες - 9 ήττες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου