Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, 2019


  • «Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ. Δρακόντια είναι τα μέτρα που έχει προγραμματίσει η ΕΛ.ΑΣ για τη σημερινή επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα, η οποία θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής. .
  • Μυτιλήνη-ύποπτη σκόνη: Κατεπείγουσα άφιξη ειδικών στο νησί. Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στη Μυτιλήνη όταν ύποπτος φάκελος έφτασε σε κτήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο νησί. .
  • Κλειστά όλα τα σχολεία στη Λάρισα. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Λάρισας. .
  • Γιάννενα: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη. Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. .
  • Συναγερμός στη Μυτιλήνη από φάκελο με σκόνη. Κλιμάκιο Δημόκριτου στο νησί. Συναγερμός σήμανε στη Μυτιλήνη όταν ύποπτος φάκελος έφτασε σε κτήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. .
Κόσμος
  • Το Ιράν επιβεβαιώνει τη σύλληψη Αμερικανού βετεράνου πεζοναύτη. Η κυβέρνηση του Ιράν επιβεβαίωσε χθες ότι κρατείται στη χώρα ένας Aμερικανός πρώην στρατιωτικός, που συνελήφθη την περασμένη χρονιά, διαψεύδοντας παράλληλα πως ο φυλακισμένος έχει υποστεί την παραμικρή κακομεταχείριση. .
  • Μουν Τζε-ιν: Σύντομα η συνάντηση Κιμ - Τραμπ και η επίσκεψη του Κιμ στη Σεούλ . Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε σήμερα ότι η δεύτερη σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ αλλά και η επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σεούλ πρόκειται να γίνουν «σύντομα», αν όχι «άμεσα», κρίνοντας πως θα αποτελέσουν σημεία καμπής για την εδραίωση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο. .
  • Αυστραλία: Σύλληψη για τα ύποπτα δέματα σε ξένες διπλωματικές αποστολές. Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι στελέχη της συνέλαβαν 48χρονο άνδρα, κατηγορούμενο πως έστειλε ως και 38 ύποπτα δέματα σε ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες, τόσο πρεσβείες όσο και προξενεία, σε όλη τη χώρα. .
  • Κιμ: Θα φέρει αποτελέσματα η δεύτερη συνάντηση κορυφής με τον Τραμπ. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύθηκε ότι η δεύτερη συνάντηση κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα φέρει «αποτελέσματα» τα οποία θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας και θα είναι «καλοδεχούμενα». .
  • ΗΠΑ: Πάνω από 50.000 μετανάστες συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο στα σύνορα . Πάνω από 50.000 μετανάστες συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο στα σύνορα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών ο αριθμός των οποίων δεν έχει προηγούμενο, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη. .
Πολιτική
  • ΚΙΝΑΛ: Αδύναμος πρωθυπουργός, ικέτης του ακροδεξιού εταίρου του. Το Κίνημα Αλλαγής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη. .
  • Στην Πάτρα η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Επίσκεψη στη Πάτρα πραγματοποίησε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. .
  • Συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ την Πέμπτη στο Μαξίμου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. .
  • ΝΔ για Τσίπρα: Επιχειρεί να σχηματίσει κυβέρνηση κουρελού. Θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο για να ξεκολλήσει τον κ. Τσίπρα και το θίασό του από τις καρέκλες τους, ανέφερε η ΝΔ σε σχόλιο της μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. .
  • Τσίπρας: Αν ο Καμμένος αποσύρει στήριξη, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης. Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Πραγματικά πιστεύω ότι πρόκειται για άλυτο πρόβλημα εξαιτίας της αδράνειας κυβερνήσεων. Είναι βαρίδι στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Το δεύτερο σημαντικότερο επίτευγμα μας είναι η θέση που απέκτησε η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα, μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια». .
Οικονομία
  • Στουρνάρας: Να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας . Την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, υποστήριξε ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας, δίνοντας έτσι τη δική του απάντηση στα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών τόσο σε δικαστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. .
  • Κατάινεν: H Ελλάδα ωφελήθηκε περισσότερο από το Ταμείο Γιούνκερ. Υπενθυμίζεται, ότι η συνολική χρηματοδότηση που έλαβε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, με τη στήριξη του ΕΤΣΕ, ανέρχεται σε 2,7 δισ. ευρώ και αναμένεται να ενεργοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους 11 δισ. ευρώ. .
  • Δημοπρασία εντόκων: Αντλήθηκαν 812,5 εκατ. ευρώ. Το ποσό των 812,5 εκατομμυρίων ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας με μείωση της απόδοσης στο 0,67% έναντι 0,71% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων αντίστοιχης διάρκειας. .
  • ΙΟΒΕ: Σε περίοδο αναμονής η οικονομία, αμετάβλητος ο δείκτης κλίματος. Το 2018 το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε αλλά με μικρότερους ρυθμούς σε σχέση με την ΕΕ. .
  • Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2019 προβλέπει η PwC. Ευρωζώνη, ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να κινηθούν με πιο χαμηλούς ρυθμούς το 2019. .
Αθλητισμός
  • Euroleague: «Δώρο» της Μπαρτσελόνα στον Παναθηναϊκό. Η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα από το Μιλάνο με 90-85 επί της Αρμάνι, κάνοντας ένα μεγάλο δώρο στον Παναθηναϊκό, αφού Αρμάνι, Παναθηναϊκός και Μπάγερν ισοβαθμούν πλέον με 8 νίκες - 9 ήττες. .
  • Euroleague: Νίκησε τη Μπάγερν ο ΠΑΟ με ρεκόρ καριέρας Παπαπέτρου. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου «κέρασε» για την ονομαστική γιορτή του και έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Νικ Καλάθη, χάρισαν στον Παναθηναϊκό μια πολύτιμη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου (77-67) στο ΟΑΚΑ. .
  • Σοκ στην Ξάνθη – Αυτοκτόνησε νεαρός ποδοσφαιριστής. Αστυνομία και ΕΚΑΒ που κλήθηκαν από τους οικείους του, απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του, φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία. .
  • Euroleague: Ο Μπαρτζώκας σταμάτησε το σερί νικών της Φενέρ. Στη Μόσχα ολοκληρώθηκε το αήττητο σερί των 12 νικών της Φενερμπαχτσέ, με την τουρκική ομάδα να βλέπει την Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα να την «προσγειώνει» με το τελικό 84-78 στην παράταση (72-72κ.α.), για την 17η αγωνιστική της Euroleague. .
  • Μπάσκετ: Στον Παναθηναϊκό ο Κιλπάτρικ (video). Παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πρέπει να θεωρείται ο Σον Κιλπάτρικ, κάτι που επί της ουσίας επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου