Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Η Fed προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων – Μεγάλες απώλειες για τις μετοχές στην Wall Street

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, 2018

Η ιστοσελίδα μας έκανε πρόβλεψη τρεις φορές εφέτος (Μαϊο -Αύγουστο) ότι τα επιτόκια θα ανέβουν.  Τώρα κάνουμε μία νέα πρόβλεψη, ότι σιγά-σιγά θα πέσει και η τιμή των ακινήτων!  Ίσως η άνοιξη του 2019 να είναι η αρχή της κατηφόρας.O επικεφαλής της Fed, Jerome Powell (AP Photo/Cliff Owen, File)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) προχώρησε σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων της, την 4η για το 2018, με τις μετοχές στην Wall Street να χάνουν τα κέρδη τους και να γυρνούν στο «κόκκινο».
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 351,98 μονάδων (-1,49%) και έφτασε στις 23.323,66 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 6.636,83 μονάδες, μειωμένος κατά 147,08 μονάδες ή -2,17%.
Ο δείκτης Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 39,2 της μονάδας (-1,54%), στις 2.506,96 μονάδες.
Παράλληλα οι τιμές των ομολόγων αυξήθηκαν, με τα επιτόκια των μακροπρόσθεμων ομολόγων να μειώνονται. Το 10ετές των ΗΠΑ έπεσε στο 2,76% από 2,83%.
Οπως ανέμεναν οι επενδυτές η Fed αύξησε το κόστος δανεισμού κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας (κατά 25 μονάδες βάσης) και πλέον κυμαίνεται από το 2,25% έως το 2,5%. Κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι το πιο ακριβό κόστος του χρήματος μπορεί να μεταφερθεί και στους καταλανωτές, μέσω καρτών και δανείων.
Ηταν η 4η για φέτος αύξηση επιτοκίων και η 9η από τότε που η κεντρική τράπεζα ξεκίνησε τον κύκλο σύσφιξης της οικονομικής πολιτικής της από τον Δεκέμβριο του 2015.
Στα θετικά είναι πως οι αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν πως εκτιμούν ότι θα προχωρήσουν σε μόνο δύο νέες αυξήσεις των επιτοκίων το 2019 και μία ακόμη φορά το 2020.
Οσον αφορά στην αμερικανική οικονομία, η Fed προβλέπει ότι θα αναπτυχθεί με 2,3% το 2019, έναντι 2,5% της προηγούμενης πρόβλεψης.
Γα την ανεργία εκτιμά ότι θα ανέλθει στο 3,8% το 2021, έναντι 3,7% που ανέφερε κατά την προηγούμενη πρόβλεψη τον Σεπτέμβριο.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου