Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Η Fed προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων – Μεγάλες απώλειες για τις μετοχές στην Wall Street

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, 2018

Η ιστοσελίδα μας έκανε πρόβλεψη τρεις φορές εφέτος (Μαϊο -Αύγουστο) ότι τα επιτόκια θα ανέβουν.  Τώρα κάνουμε μία νέα πρόβλεψη, ότι σιγά-σιγά θα πέσει και η τιμή των ακινήτων!  Ίσως η άνοιξη του 2019 να είναι η αρχή της κατηφόρας.O επικεφαλής της Fed, Jerome Powell (AP Photo/Cliff Owen, File)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) προχώρησε σε μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων της, την 4η για το 2018, με τις μετοχές στην Wall Street να χάνουν τα κέρδη τους και να γυρνούν στο «κόκκινο».
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 351,98 μονάδων (-1,49%) και έφτασε στις 23.323,66 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 6.636,83 μονάδες, μειωμένος κατά 147,08 μονάδες ή -2,17%.
Ο δείκτης Standard & Poor’s 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 39,2 της μονάδας (-1,54%), στις 2.506,96 μονάδες.
Παράλληλα οι τιμές των ομολόγων αυξήθηκαν, με τα επιτόκια των μακροπρόσθεμων ομολόγων να μειώνονται. Το 10ετές των ΗΠΑ έπεσε στο 2,76% από 2,83%.
Οπως ανέμεναν οι επενδυτές η Fed αύξησε το κόστος δανεισμού κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας (κατά 25 μονάδες βάσης) και πλέον κυμαίνεται από το 2,25% έως το 2,5%. Κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι το πιο ακριβό κόστος του χρήματος μπορεί να μεταφερθεί και στους καταλανωτές, μέσω καρτών και δανείων.
Ηταν η 4η για φέτος αύξηση επιτοκίων και η 9η από τότε που η κεντρική τράπεζα ξεκίνησε τον κύκλο σύσφιξης της οικονομικής πολιτικής της από τον Δεκέμβριο του 2015.
Στα θετικά είναι πως οι αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν πως εκτιμούν ότι θα προχωρήσουν σε μόνο δύο νέες αυξήσεις των επιτοκίων το 2019 και μία ακόμη φορά το 2020.
Οσον αφορά στην αμερικανική οικονομία, η Fed προβλέπει ότι θα αναπτυχθεί με 2,3% το 2019, έναντι 2,5% της προηγούμενης πρόβλεψης.
Γα την ανεργία εκτιμά ότι θα ανέλθει στο 3,8% το 2021, έναντι 3,7% που ανέφερε κατά την προηγούμενη πρόβλεψη τον Σεπτέμβριο.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου