Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

Αρνείται τις κατηγορίες ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μακρής μιλώντας στη «Νew York Post»
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, 2018

Ο π. Γεράσιμος Μακρής. Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μακρής, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν αρνείται τις εναντίον του κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση.
Η «New York Post» επανήλθε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου με καινούργιο δημοσίευμα, το οποίο υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Kristina Narizhnaya και Aaron Feis, οι οποίοι την Κυριακή είχαν μεταβεί στον ναό των Τριών Ιεραρχών και βρήκαν τον π. Μακρή την ώρα που έφευγε.
Σύμφωνα πάντοτε με τη «New York Post», ο π. Μακρής δήλωσε πως «είμαι χαρούμενος που έχω επιστρέψει στην εκκλησία μου και ποτέ δεν τις έχω ενοχλήσει», αναφερόμενος στις δύο μοναχές Φωτεινή και Θεονύμφη, οι οποίες άρχισαν να ανεβάζουν μηνύματα και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από τον επαναδιορισμό του π. Μακρή στην κοινότητα του Τιμίου Σταυρού.
Γραπτό μήνυμα του «Ε.Κ.» στον Επίσκοπο Φασιανής Αντώνιο παρέμεινε αναπάντητο, καθώς επίσης και τηλεφωνικό μήνυμα στον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Μακρή.
Στο δημοσίευμα αναγράφεται πως «την Κυριακή ο ιερεύς προσπάθησε να υποβαθμίσει τις κατηγορίες εναντίον του λέγοντας πως «οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο σεξουαλική κακοποίηση σαν κάποιος να κοιμάται με κάποιον». Τονίζεται στο δημοσίευμα πως «η επιστροφή του Μακρή έγινε όταν μία ομάδα ενοριτών έκανε λόμπι στην Εκκλησία (Αρχιεπισκοπή) για την επιστροφή του π. Μακρή».
Ο ίδιος δήλωσε στη «New York Post» πως «δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι τέλειος. Εχω τα λάθη μου» καθώς «προσπαθούσε να φύγει γρήγορα», ενώ είπε πως «απλώς λέγω ότι οι γυναίκες υπερβάλλουν τα πράγματα».
Αναφέρεται ακόμα στο δημοσίευμα πως «όταν πιέσθηκε να διευκρινίσει ακριβώς τι έγινε με τις γυναίκες που τον κατηγορούν, ο Μακρής είπε ‘πρέπει να ρωτήσετε τις ίδιες’».
Γράφεται επίσης πως «οι δύο γυναίκες δεν έχουν ταυτοποιηθεί δημοσίως ακόμα, αν και η μία λέγεται ότι ζει στο Μπρούκλιν ενώ άλλη μία ζει στη Μασαχουσέτη, όπου ο Μακρής υπηρέτησε ως κοσμήτορας στο Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, πριν αναλάβει το εκκλησίασμα το 2007 στο Bay Ridge».
Την Κυριακή «οι ενορίτες μεγάλως (largely) υπερασπίστηκαν τον Μακρή και την επιστροφή του παρά το γεγονός ότι οι μοναχές ξεκινούν εκστρατεία στο ίντερνετ να τον σταματήσουν. Οταν ρωτήθηκαν για το κίνημα των Μοναζουσών που διαμαρτύρονται για την επιστροφή του οχυρωμένου αγίου ανδρός απάντησαν με μία ύψωση των ώμων τους (shrug)».
Αναγράφεται επίσης στο δημοσίευμα πως ο π. Μακρής δήλωσε πως «τα σεξουαλικά υπονοούμενα στην εφημερίδα σας κατευθύνουν τους ανθρώπους προς την σεξουαλικότητα. Οταν εσείς βάζετε και πουλάτε γυναίκες με μαγιό και τα παρόμοια είναι εντάξει, αλλά όταν ένας ιερεύς όντας άνθρωπος επίσης… ας κάνουμε ένα άρθρο στην εφημερίδα. Τελικά άσχετα τι θέλετε να πείτε, η συνείδησή μου είναι καθαρή».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου