Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Eπικίνδυνος ο Ζάεφ. Aκούει τον Σώρος και εντόλες της Φρανκφούρτης; Τα μαζεύει ο Ζάεφ μετά τον σάλο για τη «μακεδονική γλώσσα» και την «Μακεδονία του Αιγαίου»

Τα μαζεύει ο Ζάεφ μετά τον σάλο για τη «μακεδονική γλώσσα» και την «Μακεδονία του Αιγαίου» | tanea.gr

Κυβερνητικές πηγές από τη γειτονική χώρα έλεγαν ότι παραμένουν πιστοί στη συμφωνία των Πρεσπών και ότι δεν είναι δικαίωμά τους να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ελλάδας 

Τα μαζεύει η σκοπιανή κυβέρνηση με τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Ζάεφ περί μακεδονικής γλώσσας που θα διδάσκεται στην Ελλάδα και περί Μακεδονίας του Αιγαίου. Προφανώς οι πιέσεις που ασκήθηκαν στα Σκόπια από τον Μάθιου Νίμιτς αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση έπιασαν τόπο, όμως, το πρόβλημα παραμένει.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τη γειτονική χώρα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε πλήρως τη συμφωνία Πρεσπών και όλες οι ενέργειές μας και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να υποστηρίξουμε τη συμφωνία.
Ως χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, καταλαβαίνουμε ότι οι χώρες φροντίζουν τους δικούς τους πολίτες και οι χώρες στα Βαλκάνια δεν παρεμβαίνουν στις γειτονικές χώρες για οποιοδήποτε θέμα.
Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το άρθρο 4 (3) της συμφωνίας Πρεσπών σύμφωνα με το οποίο δεσμευόμαστε να μην παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, μεταξύ άλλων για την προστασία των δικαιωμάτων οποιουδήποτε ατόμου που δεν είναι ο πολίτης μας.
Με αυτό το σκεπτικό, είναι κατανοητό ότι οι εκπαιδευτικές, γλωσσικες πολιτικές και στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από τη συμφωνία Πρεσπών.
Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα των γλωσσών που διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής.
Ο πρωθυπουργός Ζάεφ είναι πλήρως αφοσιωμένος σε μια πολιτική προσέγγιση που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή των Βαλκανίων και δεσμεύεται να βελτιώσει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Λυπούμαστε που τα σχόλιά του κατανοήθηκαν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Κωλοτούμπα

Το σχόλιο αυτό εμφανώς δείχνει μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, και προφανώς περί ύπαρξης μακεδονικής μειονότητας στη χώρα μας. Ο Ζόραν Ζάεφ αντιλαμβανόμενος ότι έριξε λάδι στη φωτιά και υπονόμευσε με τις δηλώσεις του τη συμφωνία των Πρεσπών, έκανε ένα βήμα πίσω.
Ωστόσο, οι προηγούμενες δηλώσεις του δεν χωρούν παρερμηνειών. Συγκεκριμένα είχε πει: «Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η “Μακεδονία” θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών. Και όσον αφορά τους “Μακεδόνες” στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, γι’ αυτούς, ειδικά για το Αιγαίο, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια- από την ανεξαρτησία της ‘Μακεδονίας’ και ότι με αυτήν τη συμφωνία ενδέχεται (υπάρχει η πιθανότητα) η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα».
Η… κυβίστηση Ζάεφ είναι φανερό ότι έγινε μετά τα αυστηρά μηνύματα που του εστάλησαν τόσο από τον Μ. Νίμιτς όσο και από τον Ελληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν άρουν όμως το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με το πώς ερμηνεύει η σκοπιανή κυβέρνηση τη συμφωνία των Πρεσπών.
Αλλωστε, το γεγονός ότι η ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις και ζήτησε να μην κυρωθεί η συμφωνία, δείχνει ότι η αντιπολίτευση θα τραβήξει την υπόθεση σε μάκρος. Και το ότι «τράβηξαν το αυτί» του κ. Ζάεφ (ο οποίος προφανώς πιέζεται στο εσωτερικό ώστε να χαιδέψει τα αυτιά των δικών του βουλευτών και των αποσχισθέντων από το VMRO) δεν σημαίνει ότι υπάρχουν κενά και ασάφειες στη συμφωνία που θα έρχονται συχνά στο προσκήνιο.

Αλλωστε, στη διαρροή που έγινε δεν υπάρχει απάντηση για τις δηλώσεις περί «Μακεδονίας του Αιγαίου» κι αν αναγνωρίζει ο κ. Ζάεφ κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου