Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

Οι καθηγητές κ.κ. Νίκος Λυγερός και Θανάσης Μπίντας μίλησαν για το «Μακεδονία», Τα Βαλκάνια και τον Μέγα Αλέξανδρο

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, 2018

Μετά το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για τον δολοφονηθέντα Κωνσταντίνο Κατσίφα που έγινε στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή στη Βοστώνη το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών και καθηγητές πανεπιστημίων. 
Η διάλεξη άρχισε με λίγη καθυστέρηση αλλά από την ώρα που άρχισε μέχρι και που απαντήθηκε η τελευταία ερώτηση το ακροατήριο «κρεμόταν» κυριολεκτικά από τα χείλη του κάθε ομιλητή.


Υπεύθυνος συντονιστής ήταν ο Κωνσταντίνος Ψιμόπουλος ο οποίος αφού αναγνώρισε τους φορείς που συνέβαλαν για την διάλεξη αναγνώρισε και τους αξιωματούχους που ήταν εκεί.
Ο συντονιστής έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας για ένα χαιρετισμό ο οποίος υπενθύμισε ότι η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων είναι κάθετα αντίθετη με τη λέξη Μακεδονία στο όνομα της δημοκρατίας των Σκοπίων «Πατριώτες και Πατριώτισσες, Είπα στο συλλαλητήριο έξω από τα Ηνωμένα Έθνη και βροντοφώναξα μαζί σας ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική.  Είπα επίσης, σήμερα η Μακεδονία μας, αύριο η Θράκη, η Ήπειρος, η Κρήτη, τα Νησιά, ΟΧΙ, δεν τους αφήσουμε…»  Κάλεσε τον Ελληνισμό να συσπειρωθεί για να έχουμε καλά αποτελέσματα.  «Βλέπουμε εικόνες από τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκη, της Αθήνας και των άλλων πόλεων σε όλη την Ελλάδα, η κυβέρνηση τα αγνοεί…»
Στη συνέχεια χαιρετισμό έκανε η κ. Στέλλα Γώγου-Παπαδοπούλου, Κυβερνήτης της Παμακεδονικής η οποία διάβασε επιστολή του Προέδρου της Οτγάνωσης κ. Δημήτρη Φιλιππίδη.
Ακολούθησε ο κ. Δημήτριος Τσούμπανος πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων που έκανε χερετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Πανηπειρωτικής κ. Νίκου Γκατζογιάννη και ακολούθησε χαιρετισμός από τον  Πρόεδρο του συνδέσμου Φίλων του Μαλιωτείου Δρ. Φίλιππος Σεραφείμ.
Στη συνέχεια ο καθηγητής Αθανάσιος Μπίντας καθγητής πανεπιστημίου στο Βελιγράδι μίλησε για τον Μέγα Αλέξανδρο, το στρατηλάτη που ένωσε το γνωστό τότε κόσμο ο οποίος ήταν Έλληνας.
Ακολούθησε ο καθηγητής Νίκος Λυγερός ο οποίος δια μέσου του συντονιστή ζήτησε και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον δολοφονηθέντα από τους Αλβανούς Κωνσταντίνο Κατσίφα.
Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Λυγερού αρχίζοντας από τα κράτη των Βαλκανίων.  Την Ελλάδα και τα Σκόπια.   Αναφέρθηκε στην υπογραφή των Πρεσπών μεταξύ των δύο πλευρών και ανέλυσε ένα-ένα τα 20 άρθρα της συμφωνίας.
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του κ. Λυγερού ο κόσμος άκουγε και αποτύπωνε τα ήξεις αφίξεις της συμφωνίας η οποία είναι «διάτρητη» από «εάν και εφόσον». 
Ο κ. Λυγερός αναφέρθηκε στα συλλαλητήριά που έγιναν σε 74 πόλεις της Ελλάδας για την Μακεδονία.  Άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών βιάστηκαν να κάνουν ένα «σχέδιο συμφωνίας» και παρέδωσαν στους Σκοπιανούς πολλά τα οποία τα ανέλυσε ένα-ένα.
Παρουσίασε χάρτες με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και αερίου και το γεγονός ότι πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου βρίσκονται εκεί για να τα βγάλουν στην επιφάνεια.
Ο κ. Λυγερός απάντησε στις ερωτήσεις που του επέβαλαν άνθρωποι από το ακροατήριο.
Ακολούθησε δεξίωση από το Σύλλογο Μακεδών «Φίλιππος ο Μακεδών & Κλεοπάτρα». 
Ο κ. Λυγερός και ο κ. Μπίντας θα συνεχίσουν τις διαλέξεις τους σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.
Στην εκδήλωση στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο ήσαν μεταξύ των άλλων και οι:  Γιάννης Κατσαρός, Αντιπρόεδρος της Παμακεδονικής, Μενέλαος Σωτήρης Πρόεδρος του Συλλόγου Βόρειος Ήπειρος Βοστώνης επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας από το Σύλλογο "Βόρειος Ήπειρος", το ζεύγος Κωστή Τραβαγιάκη, η Δρ. Μαίρη Δελιχάτσιος, ο καθηγητής Πέτρος Βαμβακάς, ο καθηγητής Αριστοτέλης Μιχόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βοστώνης κ. Θέμης Καρατζάς, ο κ. Δημήτριος Παπασλής πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας με την σύζυγό του, ο πρώτος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βοστώνης κ. Θεόφιλος Καμπερίδης, ο α' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θανάσης Καραγιώργος, επίσης ο Β' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Βασιλειάδης με την σύζυγό του Μαρία.  Η Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας της Βοστώνης κ. Όλγα Φώτου.  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπερωτών Γούστερ κ. Ηλίας Τζιάς, ο κ. Θεόδωρος καμούκος από την ημερίσια εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, το ζεύγος Θωμά Μπουκουβάλα, ο κ. Σταύρος Παπαδόπουλος και άλλοι.

Φωτογραφίες: 
1η: Ο καθηγητής Νίκος Λυγερός με τον κ. Βασίλειο Καυκά, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας
2η: Ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Παμακεδονικής με τον κ. Λυγερό
3η Ο κ. Λυγερός με τον κ. Φώτη Μαρμαρινό ο οποίος δεν χάνει διάλεξη και συμμετέχει στα Ομογενειακά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου