Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Διάλεξη του καθηγητή Νίκου Λυγερού στη Βοστώνη για το προσύμφωνο των Πρεσπών

 


Ο καθηγητής και αναλυτής Νίκος Λυγερός ομιλεί στη Βοστώνη για το προσύμφωνο των Πρεσπών. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Εγινε το απόγευμα της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου διάλεξη στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο από τον εξ’ Ελλάδος καθηγητή και ερευνητή Νικόλαο Λυγερό, με θέμα «Στρατηγική Ανάλυση του Σκοπιανού». Εισηγητής ήταν ο καθηγητής Θανάσης Μπίντας, ο οποίος προέβη σε μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παρευρέθηκαν περί τα διακόσια άτομα.
Ο κ. Μπίντας είπε, ανάμεσα στα άλλα, για τον Μέγα Αλέξανδρο: «Κατάφερε, με τις κατακτήσεις του να φέρει μία επανάσταση στην πολιτική οργάνωση, τις εδαφικές διαρθρώσεις, το σύστημα των πολιτιστικών αναφορών, το αίσθημα του ανήκειν και στην ίδια την ταυτότητα του αρχαίου κόσμου».
Είπε ακόμα, πως «ο Αλέξανδρος ήταν φιλόσοφος γιατί δεν διανοήθηκε να εξασφαλίσει πλούτη και πολυτέλεια για τον εαυτό του, αλλά ομόνοια και ειρήνη για όλους τους ανθρώπους ‘ουκ εν τη κτήσει των αγαθών αλλ’ εν τη χρήσει το μεγ’ εστί’»
Το αμφιθέατρο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου κατά την εκδήλωση για το προσύμφωνο των Πρεσπών. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Ο κ. Λυγερός έκανε μία ενδελεχή και λεπτομερή αναφορά και ανάλυση άρθρο προς άρθρο του προσυμφώνου των Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια και κατέδειξε τεκμηριωμένα και αναλυτικά την πλημμελή δομή και διατύπωσή του, πράγμα το οποίο το καθιστά δυσνόητο. Υπενθύμισε ότι «η μόνη χώρα με προσωρινό όνομα στον ΟΗΕ είναι η FYROM».
Επίσης, κατά τον ρουν της ομιλίας και των επεξηγήσεων έκανε αναφορά στο θέμα της Βορείου Ηπείρου, αλλά και στο Κυπριακό. Προέβλεψε δε ότι δεν θα επικυρωθεί το προσύμφωνο των Πρεσπών. Ακολούθησε περίοδος ερωτήσεων και απαντήσεων από το ακροατήριο.
Ο καθηγητής Θανάσης Μπίντας. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Σε συνέντευξή του ο κ. Λυγερός και απαντώντας στην ερώτηση τι μήνυμα κομίζει από την Ελλάδα, είπε: «Θεωρώ ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να αμυνθεί μόνη της χωρίς την Ομογένεια. Ξέρω ότι οι Ελληνοαμερικανοί βοήθησαν πρακτικά στα θέματα των συλλαλητηρίων διότι δεν είχαμε αυτές τις δυνατότητες και κατά συνέπεια όταν ενώνεται ο ελληνικός λαός που ζει στην Ελλάδα με τον ελληνικό λαό στο εξωτερικό είναι πιο δύσκολο να τον χτυπήσουν πολιτικά γιατί γίνεται πιο ανθεκτικός. Οι Ελληνες του εξωτερικού δεν επηρεάζονται από τα κόμματα και τις αποφάσεις αλλά συνεχίζουν. Αμα θεωρούν ότι αυτό είναι πατριωτικό θα το συνεχίσουν».
«Εδώ που έφτασαν τα πράγματα με τα Σκόπια τι πρέπει να γίνει πρακτικά από εδώ και πέρα;» τον ρωτήσαμε. Μας απάντησε πως «ξέρουμε τα Σκόπια στη διαδικασία, άρα πρέπει να κερδίσουμε χρόνο και να επηρεάζουμε ήδη και τους δημάρχους και τους βουλευτές με λόμπι το οποίο εξηγεί ποια σημεία είναι κρίσιμα και δεν είναι μόνο το θέμα του ονόματος και βλέπουμε ότι είναι πολλοί που αλλάζουν διότι δεν το ήξεραν και δεν έχουν διαβάσει το κείμενο. Αυτό το λόμπι μπορεί να γίνει και από την Αμερική η οποία παίζει την αιχμή του δόρατος, παίζουν και στην Αυστραλία».
Οταν τον ρωτήσαμε γιατί οι ΗΠΑ και η Ευρώπη φαγώθηκαν για το θέμα των Σκοπίων, είπε ότι «δεν φαγώθηκαν ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ενωση για το θέμα το Σκοπιανό, τους ενδιαφέρει το έδαφος να μην έχουν επιρροή οι Ρώσοι. Αλλά για το όνομα αδιαφορούν παντελώς. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία, ούτε ως Βόρεια Μακεδονία, το ίδιο και το ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν είναι να λυθεί το θέμα έτσι ώστε να ενταχτούν και να ελέγχουν την περιοχή για να μην αφήσουν ζώνη επιρροής στη Ρωσία».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου