Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Εισαγγελέας: Να αποφυλακιστούν Ριχάρδος και υπόλοιποι κατηγορούμενοι


Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, 2018


Τη διακοπή της προσωρινής κράτησης και των οκτώ κατηγορουμένων στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας χρυσού εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας, που κλήθηκε να προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει τις προσφυγές των προφυλακισθέντων.
Η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να υπέβαλε πρόταση με την οποία συμφωνεί ως προς την άρση της κράτησης των οκτώ, με την ανακρίτρια της υπόθεσης, που έχει ήδη ταχθεί υπέρ της απόλυσης των προφυλακισμένων, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός ωστόσο φαίνεται να επικαλείται τη διάσταση νομικών απόψεων ως προς το κατά πόσο υφίσταται ή όχι το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού λόγο και για τον οποίο ζητά την απόλυση των προσωρινά κρατουμένων.
Κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης των οκτώ, η κατηγορία δεν στοιχειοθετείται, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαίωσε εγγράφως προς τις ανακριτικές αρχές και η ΑΑΔΕ.
Η Αρχή απάντησε σε ερώτημα που της έθεσε η ανακρίτρια της υπόθεσης κατά τη διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων και ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.
Πληροφορίες μάλιστα από την Εισαγγελία αναφέρουν πως η εισαγγελική λειτουργός ζητά την αποφυλάκιση των οκτώ με όρους. Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου