Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Γιόρτασε η ιστορική κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Γούστερ της Μασαχουσέτης


Του Θεοδώρου Καλμούκου Ο π. Δημήτριος Μωραϊτης, ιερατικός προϊστάμενος της ιστορικής κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα στο Γούστερ της Μασαχουσέτης. Φωτογραφία St. Spyridon Cathedral

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η ιστορική κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Γούστερ της Μασαχουσέτης γιόρτασε τα ονομαστήριά της με πανηγυρικό εσπερινό το βράδυ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου.
Χοροστάτησε ο Επίσκοπος Νιέρι και Ορους Κένυας Νεόφυτος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, συμπαριστάμενος από τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας π. Δημήτριο Μωραϊτη και πλειάδα ιερέων από τις γειτονικές κοινότητες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δύο με τη χορωδία της Θεολογικής Σχολής ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Παπαθανασίου και π. Ρωμανός Καράνος.
Εντύπωσε προξένησε το γεγονός της ελληνομάθειας του εξ’ Ουγκάντας Επισκόπου Νεοφύτου ο οποίος έψαλλε άπταιστα και στις δύο γλώσσες ελληνικά και αγγλικά.
Ο Επίσκοπος Νεόφυτος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη Βοστώνη λέγοντας ότι ήρθε πλησίον του ασθενούντος Επισκόπου Κισούμου Αθανασίου, για τον οποίον είπε ότι «μόνο με Θεϊκό θαύμα θα γίνει καλά».
Ο Επίσκοπος Κισούμου Αθανάσιος επίσης από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο οποίος διακονεί στην Κένυα νοσηλεύεται εδώ και τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο του Αγίου Βικεντίου στην πόλη Γούστερ της Μασαχουσέτης, σε σοβαρή κατάσταση λόγω βαριάς μορφής πνευμονίας.
Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας.
Η πόλη του Γούστερ θεωρείται ως η πρωτεύουσα του Ηπειρωτικού Ελληνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών, καθότι είχαν έλθει στην αρχή του 20ού αιώνα πολλοί ομογενείς καταγόμενοι από την Ηπειρο, ενώ μέχρι σήμερα υπάρχει ικανός αριθμός ομογενών από την Ηπειρο, οι οποίοι συνεχίζουν τις παραδόσεις της ιδιαίτερής τους πατρίδας.
Υπενθυμίζεται ότι στο Γούστερ ιδρύθηκε και η Πανηπειρωτική Ενωση Αμερικής. Πρόεδρός της σήμερα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Γκατζογιάννης (Γκέιτζ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου