Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Γιόρτασε η ιστορική κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Γούστερ της Μασαχουσέτης


Του Θεοδώρου Καλμούκου 



Ο π. Δημήτριος Μωραϊτης, ιερατικός προϊστάμενος της ιστορικής κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα στο Γούστερ της Μασαχουσέτης. Φωτογραφία St. Spyridon Cathedral

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η ιστορική κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Γούστερ της Μασαχουσέτης γιόρτασε τα ονομαστήριά της με πανηγυρικό εσπερινό το βράδυ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου.
Χοροστάτησε ο Επίσκοπος Νιέρι και Ορους Κένυας Νεόφυτος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, συμπαριστάμενος από τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας π. Δημήτριο Μωραϊτη και πλειάδα ιερέων από τις γειτονικές κοινότητες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δύο με τη χορωδία της Θεολογικής Σχολής ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Παπαθανασίου και π. Ρωμανός Καράνος.
Εντύπωσε προξένησε το γεγονός της ελληνομάθειας του εξ’ Ουγκάντας Επισκόπου Νεοφύτου ο οποίος έψαλλε άπταιστα και στις δύο γλώσσες ελληνικά και αγγλικά.
Ο Επίσκοπος Νεόφυτος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη Βοστώνη λέγοντας ότι ήρθε πλησίον του ασθενούντος Επισκόπου Κισούμου Αθανασίου, για τον οποίον είπε ότι «μόνο με Θεϊκό θαύμα θα γίνει καλά».
Ο Επίσκοπος Κισούμου Αθανάσιος επίσης από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο οποίος διακονεί στην Κένυα νοσηλεύεται εδώ και τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο του Αγίου Βικεντίου στην πόλη Γούστερ της Μασαχουσέτης, σε σοβαρή κατάσταση λόγω βαριάς μορφής πνευμονίας.
Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας.
Η πόλη του Γούστερ θεωρείται ως η πρωτεύουσα του Ηπειρωτικού Ελληνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών, καθότι είχαν έλθει στην αρχή του 20ού αιώνα πολλοί ομογενείς καταγόμενοι από την Ηπειρο, ενώ μέχρι σήμερα υπάρχει ικανός αριθμός ομογενών από την Ηπειρο, οι οποίοι συνεχίζουν τις παραδόσεις της ιδιαίτερής τους πατρίδας.
Υπενθυμίζεται ότι στο Γούστερ ιδρύθηκε και η Πανηπειρωτική Ενωση Αμερικής. Πρόεδρός της σήμερα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Γκατζογιάννης (Γκέιτζ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου