Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές κατά της συμφωνίας των Πρεσπών


Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, 2018


«Όχι» το Συμβούλιο της Επικρατείας σε προσφυγές Συλλόγων που ζητούσαν την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών κρίνοντας πως αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας και δεν μπορεί να μπει στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με δυο αποφάσεις της (2615-2616/2018) αποφάνθηκε ότι η τελική συμφωνία των Πρεσπών όπως και οι σχετικές επιστολές του τότε υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ΣτΕ καθώς «συνιστούν καθεαυτές πράξεις διαχειρίσεως της πολιτικής εξουσίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και συνδέονται ευθέως με τη διαχείριση των διεθνών σχέσεων της χώρας».
Άρα, υπογραμμίζουν «έχουν κυβερνητικό χαρακτήρα, μη υποκείμενες στον ακυρωτικό έλεγχο του ΣτΕ».
Ωστόσο, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν πως οι προσβαλλόμενες πράξεις μπορεί να έχουν επιπτώσεις  σε συνταγματικά προστατευόμενα ατομικά δικαιώματα ή σε πολιτικά δικαιώματα ή ακόμα να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις σε ιδιώτες. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν ατομικές νομικές ενέργειες (αγωγές, προσφυγές, κ.λπ.) στα δικαστήρια.
Αξίζει να σημειωθεί πως ένα μέλος του δικαστηρίου μειοψήφησε διατυπώνοντας την θέση ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις υπόκειται στον  έλεγχο του ΣτΕ.
Πηγή: newsbeast 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου