Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Το “τράβηγμα των αυτιών”

Toυ Χριστόδουλου Ι. Στεφανάδη


Η περίφημη συμφωνία με το κρατίδιο των Σκοπίων, υπεγράφη πρόσφατα.

-Υπεγράφη με υπερβολική σπουδή.

-Υπεγράφη, παρά τις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

-Υπεγράφη, παρά τις αντιρρήσεις και του συγκυβερνώντος κόμματος...

-Υπεγράφη από μια κυβέρνηση που εκφράζει ένα εκλογικό ποσοστό κάτω του 20% του συνολικού εκλογικού σώματος (υπολογιζόμενης και της αποχής).

-Υπεγράφη, ερήμην της γνώμης του Ελληνικού λαού, που όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν και δείχνουν, ότι σε συντριπτικό ποσοστό είναι αντίθετος σε αυτή την συμφωνία.

Μια συμφωνία, που δίνει με ελληνική υπογραφή, εθνική και γλωσσική ταυτότητα και οντότητα στο κρατίδιο που θέλει να λέγεται Μακεδονία, παρά τα αρχαιολογικά, τα ιστορικά, τα ανθρωπολογικά και τα γενετικά δεδομένα, που δεν συνηγορούν σε αυτή την επιθυμία …

Και πριν στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές και τους πανηγυρισμούς στο ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου των Σκοπίων, δήλωσε από το βήμα της Βουλής του γειτονικού κρατιδίου:

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος. Και είναι καλό αυτό, να αναρωτηθούμε τι κάναμε γι' αυτούς τα προηγούμενα 27 χρόνια. Κάναμε μήπως κάτι γι΄αυτούς; Και τώρα, μέσω φιλίας που οικοδομούμε και με την επίλυση του πικρού αυτού προβλήματος, που επί 27 χρόνια αιωρείται από πάνω μας και μας έχει καθηλώσει, έχουμε πλέον πιθανότητες να διδάσκεται η μακεδονική γλώσσα εκεί. Μέχρι τώρα απαγορευόταν. Ήταν ταμπού θέμα. Η ελληνική γλώσσα διδάσκεται ήδη εδώ. Τώρα πλέον έχουμε την ευκαιρία να τους βοηθήσουμε πραγματικά, να άρουμε τα εμπόδια».

Μιλάει ο πρωθυπουργός του γειτονικού κρατιδίου για μακεδονική γλώσσα. Αλλά ξεχνάει ότι η αρχαία μακεδονική γλώσσα ήταν η γλώσσα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες, μέχρι τα τέλη της 1ης χιλιετίας π.Χ. Και όταν άρχισε να υποχωρεί η χρήση της, αντικαταστάθηκε από την αττική διάλεκτο, η οποία αποτέλεσε τη βάση για την μετέπειτα εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας.

Ο όγκος εξάλλου των σωζόμενων αρχαίων επιγραφών που έχουν ανακαλυφθεί στην Πέλλα, δείχνει πως δεν υπήρχε κάποια άλλη γραπτή γλώσσα στην αρχαία Μακεδονία εκτός από την Ελληνική. Και ότι η «Μακεδονική γλώσσα» που αναφέρεται, είναι ένα Βουλγαροσερβικό ιδίωμα , που οι γλωσσολόγοι την κατατάσσουν ως υποκατηγορία της Βουλγαρικής γλώσσας .

Γιατί όμως υπεγράφη με τέτοια σπουδή η αμφιλεγόμενη αυτή συμφωνία; Μια συμφωνία που υπεγράφη μετά από μια αδιαφανή διαπραγμάτευση.

Μια διαπραγμάτευση που θεώρησε ισότιμο συνομιλητή την χώρα μας, μια χώρα που έρχεται από πολύ μακριά και που θεμελίωσε τον Δυτικό πολιτισμό, με ένα νεοσύστατο κρατίδιο, που έρχεται από το πουθενά, ως υποπροϊόν του επεκτατικού κομμουνιστικού Σταλινισμού…

Δύο βασικούς λόγους μπορώ να υποθέσω.

Ο πρώτος είναι οι πιέσεις των συμμάχων, που γνώμονα έχουν όχι το συμφέρον της χώρας μας αλλά των ιδίων. Των συμμάχων μας, που εναγωνίως θέλουν το μετέωρο αυτό κρατίδιο στην ζώνη επιρροής τους (στρατιωτικής και οικονομικής) και όχι της επεκτατικής Ρωσίας.

Ο δεύτερος λόγος, ίσως έχει σχέση με τις ιδεοληψίες των αριστερών καταβολών της κυβέρνησης, που αφορούν τις κομμουνιστικές διεθνιστικές απόψεις για τις έννοιες των εθνών, των συνόρων και του πατριωτισμού… Έννοιες όμως, που τουλάχιστον στην εποχή μας και στο ορατό μέλλον, είναι θεμελιώδεις για την επιβίωση, ιδιαίτερα των μικρών εθνών και ανάδελφων, όπως είμαστε εμείς.

Ίσως η σπουδή της υπογραφής, να αποτελεί συνισταμένη και των δύο αυτών παραγόντων.

Η συμφωνία θα έρθει για ψήφιση στην Ελληνική Βουλή.

Και εκεί ο κάθε ένας θα αναλάβει τις ευθύνες του, μπροστά στον λαό και μπροστά στην ιστορία.

Γιατί, αν η συμφωνία σε βάθος χρόνου, αποδειχθεί επιβλαβής για τον Ελληνισμό, τα αποτελέσματά της δεν θα είναι αναστρέψιμα…

Και όχι η βάπτιση στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αλλά ούτε κολύμπι στην λίμνη των Πρεσπών, θα μπορέσει να δώσει συγχώρεση σε αυτούς που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν την συμφωνία!

… Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού, ο πρώην Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε : “ …Αν ήμουν εγώ Υπουργός εξωτερικών, θα τράβαγα τα αυτιά του Ζάεφ!...”

Αλλά ο πρώην Υπουργός ξεχνά ότι τα αυτιά τα τραβούσαν παλαιότερα οι δάσκαλοι και οι γονείς, για να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στην πειθαρχία και στο σωστό. Να τα εκπαιδεύσουν να μην επαναλάβουν το ίδιο λάθος.

Στην περίπτωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού, το τράβηγμα των αυτιών δεν έχει έννοια. Αφού η υπογραφή της συνθήκης παράγει ήδη αποτελέσματα στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ίσως όμως, “τράβηγμα των αυτιών” χρειαζόταν και χρειάζεται στους εμπνευστές αυτής της συμφωνίας.

Και επαφίεται στον Ελληνικό λαό να το κάνει αποτελεσματικά και δημοκρατικά…


*Ο Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης είναι Καθηγητής ΚαρδιολογίαςΗ περίφημη συμφωνία με το κρατίδιο των Σκοπίων, υπεγράφη πρόσφατα.

-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου