Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Λίγο Γέλιο




Χρονιάρα ημέρα σήμερα, του Αγίου Σπυρίδωνα, από το όνομα του οποίου έγιναν διάφορες αλλαγές για τον απλούστατο λόγο ο ένας να θεωρεί τον εαυτό του διαφορετικό από τον άλλο.  Έτσι ο Σπυρίδων έγινε Σπύρος, Σπυράκος, ακόμα και Πίπης…
Στην Πάτρα λοιπόν κάποτε κοντά στα Ψηλά Αλώνια βγήκαν από ένα καπηλειό τρεις μεθυσμένοι και τρεκλίζοντας ο ένας βάσταγε τον άλλο για να παραμένουν όρθιοι και συζητούσαν για τα πάντα, ανέβαζαν κυβερνήσεις, κατέβαζαν κυβερνήσεις και «έλυναν» τα προβλήματα μέσα σε δευτερόλεπτα.
Τρεκλίζοντας έφτασαν στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που είναι καβάλα στο άλογο.  Ο γλύπτης που έφτιαξε το άγαλμα δεν ξέρω εάν ήταν δημόσιος υπάλληλος ή είχε πάρει το έργο σε μειοδοτικό διαγωνισμό αλλά στη βάση του αγάλματος δεν έβαλε όλο το πρώτο όνομα αλλά έβαλε Θ. Κολοκοτρώνης, κάτι παρόμοιο δηλαδή με το Ελ Βενιζέλος το αεροδρόμιο των Αθηνών που νομίζεις ότι βρίσκεσαι στη Μαδρίτη!
Εκεί στη Πάτρα λοιπόν οι τρεις αυτοί κύριοι που έλυναν τα προβλήματα του κόσμου βάλθηκαν να βρουν το όνομα του Κολοκοτρώνη. 
«Θανάση, τον έλεγαν» λέει ο πρώτος. 
«Τι λες ρε» του λέει ο άλλος «Θωμά τον λέγανε».
Και ο τρίτος που ήταν ψευδός τους λέει: 
«Τι λέτε ρε βλάκιδες, Θπύρο τον έλεγαν»,
Χα, χα, χα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου