Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

Υμνούμε τον Έλληνα Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα είπαν οι Βορειο-Ηπειρώτες της Βοστώνης
Ο κ. Μενέλαος Σωτήρης Πρόεδρος του Συλλόγου ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ Βοστώνης

Κατάμεστη η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων της κοινότητας Αγίας Αικατερίνης του Braintree την Κυριακή το βράδυ που μας πέρασε (2 Δεκεμβρίου) στο δείπνο του Συλλόγου Βόρειος Ήπειρος Βοστώνης για να βοηθηθεί η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα..
Η εκδήλωση έγινε για να στιριχτεί οικονομικά η οικογένεια του Έλληνα Βορειο-Ηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα τον οποίο δολοφόνησαν ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, 2018 στου Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. 
Ο Κατσίφας είχε γίνει στόχος των Αλβανών γιατί ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ και σήκωσε τη δική του σημαία ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΙΤΕΙΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Αλλά η δολοφονία του Κατσίφα άναψε τη σπίθα των Βορειο-Ηπειρωτών και όλων των Ελλήνων απανταχού της Γης για τα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου. 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ Βοστώνης κ. Μενέλαος Σωτήρης στην ομιλία του κάλεσε όλους να υποστηρίξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρειο Ήπειρο.  «Είμαστε Έλληνες, ακούς Αθήνα, είμαστε Έλληνες για χιλιάδες χρόνια και θέλουμε να ζούμε ελεύθερη στη Βόρειο Ήπειρο» είπε ο κ. Σωτήρης.
Κάλεσε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειο Καυκά ό οποίος ανακοίνωσε ότι στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας, 6η Απριλίου, 2019 θα τιμηθεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας με το Βραβείο της Ελευθερίας.  Είπε ακόμα ότι η Ομοσπονδία τα χρήματα που θα συγκεντρώσει στο δείπνο με την κοπή της Βασιλόπιτας, Σάββατο 19 Ιανουαρίου, 2019 θα δοθούν προς ενίσχυση της 13χρονης κόρης του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
«Μπορεί στη θέση του Κατσίφα να ήταν κάποιος άλλος από εσάς αδέρφια Βορειοηπειρώτες.  Είμαστε φιλήσυχος λαός και θέλουμε την ειρήνη και τον αλληλοσεβασμό.  Η Αθήνα έχει χρέος να προστατέψει την Βόρειο Ήπειρο.  Όχι άλλο ξεπούλημα.  Ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας μίλησε χθες για Αλεβίτες και Πομάκους Έλληνες.  Όχι κύριε, είναι Έλληνες» για να ξεσπάσει η αίθουσα σε χειροκροτήματα.
Να σημειωθεί ότι από την Ελλάδα είχαν έρθει δύο μουσικοί που μαζί με τους ντόπιους μουσικούς έπαιζαν Ηπειρώτικα τραγούδια μέχρι μετά τα μεσάνυχτα.  Χαρακτηριστικό είναι ότι η μουσική άρχισε με ένα μοιρολόι.
Παρευρέθησαν μεταξύ των άλλων και οι:  Γιάννης Βέμης, Πρόεδρος της κοινότητας της Αγίας Αικατερίνης, Ηλίας Τζιάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Γούστερ, Στέλλα Γώγου Παπαδοπούλου κυβερνήτης Παμακεδονικής, οι πρώην Πρόεδροι της Παμακεδονικής κ.κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και ιατρός Σεραφείμ Παπαγιάννης, ο πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Κούτουλας, η Γραμματές της Ομοσπονδίας της Βοστώνης κ. Όλγα Φώτου και η σύμβουλος της ως άνω Ομοσπονδίας κ. Βασιλική Ράμμου, ο πρώην Πρόεδρος κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος και άλλοι...
Την Κυριακή ο Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος θα κάνει τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στο ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στη Βοστώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου