Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Ρεκόρ κακής νομοθέτησης διεκδικεί η κυβέρνηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου, 2018
Ρεκόρ κακής νομοθέτησης διεκδικεί να καταγράψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο καταθέτοντας προς ψήφιση μέσα σε μόνο δύο μέρες τρία νομοσχέδια με την μορφή του «Κατεπείγοντος», αλλά και συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά πολλές υπουργικές τροπολογίες, κάνοντας ταυτόχρονα αποδεκτές και βουλευτικές. Στα δύο εξ αυτών αθροιστικά -σε εκείνο που ψηφίστηκε απόψε Τετάρτη, και στο ένα εκ των δύο που εισάγονται αύριο Πέμπτη προς έγκριση στην Ολομέλεια, συμπεριελήφθησαν ως το βράδυ απόψε 19 υπουργικές τροπολογίες, ακόμα και αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο διάλογος στη σημερινή συνεδρίαση του κ. Γ. Βλάχου (ΝΔ) με τον προεδρεύοντα Αν.Κουράκη (ΣΥΡΙΖΑ) είναι ενδεικτικός της κατάστασης.
Γ. Βλάχος: Δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε για τις τροπολογίες. Κοιτάξτε, αυτή η διαδικασία που έρχεται ένα νομοσχέδιο ως κατεπείγον και εκεί βάζουμε τροπολογίες, αυτές οι τροπολογίες και φωτογραφικές να μην είναι ποιος να μας πιστέψει ότι είναι σωστές;
Μπορεί να γίνεται νομοθετικό έργο έτσι; Δηλαδή, όποιος θέλει; Είπαμε, πάμε για εκλογές, αλλά όλα στο τσουβάλι;
Αν. Κουράκης: Για όλα υπάρχει μια εξήγηση. Προφανώς, υπάρχει εξήγηση για το γιατί επιλέγεται αυτός ο δρόμος, ο οποίος θα συμφωνήσω μαζί σας…
Γ.Β.: Όχι, να μην έχει τροπολογίες.
Α.Κ.:…ότι δεν είναι η ορθόδοξη κοινοβουλευτική πρακτική.
Γ.Β.: Εάν θέλετε να κρατήσουμε το κατεπείγον, για να είμαστε έντιμοι, να μην έχει τροπολογίες.
Α.Κ.: Επί της ουσίας έχετε δίκιο. Δεν είναι μια ορθή κοινοβουλευτική πρακτική, η οποία όμως ακολουθείται.
Γ.Β.: Το θέμα είναι να το βρούμε το δίκιο.
Α.Κ.: Θα κάνουμε μια προσπάθεια να το αμβλύνουμε όσο γίνεται.
Λίγο αργότερα, με αφορμή άλλη βουλευτική τροπολογία, ο κ. Γ. Αμυράς (Ποτάμι) σχολίαζε μεταξύ άλλων: «Και έρχομαι και σε μια άλλη βουλευτική από συνάδελφό του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση άδειας λειτουργίας λατομείων σχιστόλιθου. Δεν είναι κάπως περίεργο σε ένα κατεπείγον νομοσχέδιο με τροπολογία να έρχεται μια τέτοια απόφαση; Τόσο εύκολα, δηλαδή, θα παρατείνουμε τις άδειες λειτουργίας λατομείων; Δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλή ή κακή. Δεν παίρνω θέση ειλικρινά. Αρνούμαι, όμως, να την διαβάσω πραγματικά.
Και αρνούμαι να τοποθετηθώ επί της ουσίας, διότι για ένα λατομείο, που είναι μια ειδική περίπτωση, όταν ακόμα ο λατομικός νόμος δεν υπάρχει, εδώ έχουμε τον ίδιο νόμο τριάντα, σαράντα χρόνια. Λοιπόν, όχι, κύριε Υπουργέ, εγώ θα σας έλεγα αυτή την τροπολογία να μην την κάνετε δεκτή και ας έρθει με την κανονική διαδικασία να την συζητήσουμε με την ηρεμία μας και να τοποθετηθούμε».
Υπενθυμίζεται ότι «παραδοσιακά» πολλές -σχεδόν όλες- οι κυβερνήσεις στο παρελθόν, τέτοιες ημέρες πριν κλείσει το έτος, «περνούσαν» πολλές ρυθμίσεις με την μορφή τροπολογιών σε νομοσχέδιο που ψηφιζόταν λίγο πριν ή λίγο μετά τον Προϋπολογισμό. Μια πρακτική την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ από θέσεις αντιπολίτευσης κατήγγειλε σε υψηλότατους τόνους, δεσμευόμενος να την αλλάξει, επαναφέροντας την νομοθετική λειτουργία σε «κανονικότητα».
Κοινοβουλευτικοί κύκλοι σχολιάζουν ότι όχι μόνο ούτε η δέσμευση αυτή υλοποιήθηκε, αλλά και πως τέτοιο φαινόμενο, δηλαδή να περνούν τόσα «κατεπείγοντα» σε μόλις 48 ώρες και να λειτουργούν ως «οχήματα» για την τακτοποίηση ποικίλων ζητημάτων, δεν έχει υπάρξει ξανά.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου