Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡHNH.

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018

Έφυγαν οι μοναχές από τους Αγίους Πάντες-αιτιάζουν κακοποίηση

Από οτι φαίνεται αρχίζουν τα όργανα... άντε να το πάρουν τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης και τόοοοοτε!!!  Οι κατοικούντες στην Κωνσταντινούπολη δεν ξέρουν από "άπιστους" στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και όχι μόνο!

 
Η ηγουμένη Φωτεινή και η μοναχή Θεονύμφη έφυγαν από τη Μονή των Αγίων Πάντων, ενώ αιτιάζουν σεξουαλική παρενόχληση Facebook
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Η ηγουμένη Φωτεινή και η μοναχή Θεονύμφη, οι οποίες μόναζαν στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων στην πόλη Calverton Νέας Υόρκης, εγκατέλειψαν προσωρινά τη Μονή παίρνοντας άδεια (sabbatical) και μετέβηκαν στις οικογένειες τους. Συνάμα έστειλαν μέσω δικηγόρου επιστολές στις 8 Οκτωβρίου 2018 στο Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης όπου σπούδασαν αμφότερες, καθώς επίσης και στην Αρχιεπισκοπή και αιτιάζουν παρενόχληση –harassment- εκφοβισμό –intimidation – σεξουαλική απρέπεια – sexual impropriety –σεξουαλική κακοποίηση –sexual abuse- και άλλους συναφείς ισχυρισμούς.
Οι δικηγόροι τους G. Michael Stewart και Ellyn Hurd οι οποίοι δεν έτυχαν απαντήσεως επανελθών με νέα τους επιστολή  στις 28 Νοεμβρίου την οποία κοινοποίησαν τόσο στα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου, όσο και στην εκτελεστική επιτροπή του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, στην οποία λέγουν πως «θα εκτιμούσαμε μία απάντηση σας και θα επιθυμούσαμε να επιχειρήσουμε να βρούμε μία λύση εκ μέρους των εντολέων μας».
Υπενθυμίζεται ότι το όνομα τους, ιδιαίτερα της Μοναχής Θεονύμφης είχε εμπλακεί με την υπόθεση του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Μακρή, από την κοινότητα του Τιμίου Σταυρού του Μπρούκλιν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος γυναικών η Αρχιεπισκοπή τον απέπεμψε από τη θέση του τον έστειλε σε ειδήμονες για θεραπεία και πριν λίγο καιρό τον επανέφερε στην κοινότητα. Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι οι μοναχές αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν διότι δεχόταν ενοχλήσεις από οπαδούς και του υποστηρικτές του π. Μακρή.
Ο «Εθνικός Κήρυκας» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το ζήτημα έχει φτάσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο, ωστόσο, το αγνόησε μέχρι στιγμής.
Στο Μοναστήρι των Αγίων Πάντων έχει έλθει και διαμένει εξ’ Ελλάδος η Αμερικανικής καταγωγής μοναχή Εισοδία.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου