Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Ο Πρίμπους έκανε αίτηση για το Ναυτικό των ΗΠΑ με συστατική από τον υπουργό Αμυνας



Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, 2018



O ελληνικής καταγωγής, Ράινς Πρίμπους (AP Photo/Evan Vucci, FILE)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο υπουργός Αμυνας Τζέιμς Μάτις (James Mattis) έγραψε συστατική επιστολή (letter of recommendation) για τον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους (Reince Priebus) για να καταταγεί στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) των ΗΠΑ ως «έφεδρος αξιωματικός» (reserve officer), επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο, κατά το CNN.
Τη σχετική είδηση, ανέφερε πρώτη η «Washington Post» την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη ένα σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που περιήλθε στην κατοχή της.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΠΝ των ΗΠΑ οι έφεδροι (reservists) αποτελούνται από ανθρώπους που έχουν οποιαδήποτε καριέρα, εθνότητα και ηλικία (για την κατάταξη κάποιου άνω των 42 χρειάζεται ειδική εξαίρεση κατά την «WP»). Εχουν διάφορα επίπεδα μόρφωσης και εργάζονται ως επαγγελματίες σε όλους τους κλάδους.
Το εν λόγω πρόγραμμα, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, αποτελεί κοινή πρακτική στο Ναυτικό των ΗΠΑ και έχει καταστεί γνωστό ως «δρόμος» για τους πολιτικούς να αποκτήσουν στρατιωτική εμπειρία.
«Ο υπουργός Μάτις συμφώνησε να γράφει μία συστατική γι’ αυτόν. Η επιστολή είναι σύμφωνη με τα ισχύοντα πρότυπα», δήλωσε η επικεφαλής εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ντάνα Ουάιτ (Dana White), έγραψε το CNN.
H «Washington Post», επεσήμανε ακόμη ότι ο κ. Πρίμπους, 46 ετών, θα χρειαστεί να δώσει το «παρών» σε εκπαίδευση δύο εβδομάδων στο Νιούπορτ του Ρόουντ Αϊλαντ (Newport, R.I.) και να παρουσιάζεται μία φορά το μήνα ως έφεδρος αν του ανατίθεται εργασία/αποστολή.
Δεν είναι ο μόνος αυτό το διάστημα με πολιτικές διασυνδέσεις που ακολουθεί αυτή τη διαδρομή, μετά τον πρώην εκπρόσωπο του Τραμπ, Σον Σπάισερ (Sean Spicer) και τον πρώην διευθυντή της προεδρικής εκστρατείας της Κλίντον, κ. Ρόμπι Μουκ (Robby Mook).
Ο κ. Πρίμπους δεν έκανε κάποιο σχόλιο προς την αμερικανική εφημερίδα, αλλά στη δήλωση που κατέθεσε στο Ναυτικό και έχει στην κατοχή της η «WP», γράφει πως με περηφάνια έβλεπε την αδελφή του να υπηρετεί ως γιατρός του Ναυτικού και θυμάται τον πατέρα του να διδάσκει στον Σταθμό του Ναυτικού στο Great Lakes του Ιλινόις όπου μεγάλωσε.
Προσθέτει ότι ειδικά ένιωσε το «κάλεσμα» να υπηρετήσει μετά από μία συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, κατά την οποία ο Τραμπ συναντήθηκε με την σύζυγό του και τα παιδιά του Ουίλιαμ «Ράιαν» Οουενς (William «Ryan» Owens), 36 ετών, μέλος της ομάδας «Navy SEAL», ο οποίος σκοτώθηκε σε επιδρομή των Ειδικών Δυνάμεων στην Υεμένη.
Επιτροπή του Ναυτικού εξέτασε 42 υποψηφίους αυτό το μήνα και έκανε την «επαγγελματική σύσταση» για τον κ. Πρίμπους και 4 ακόμη να υπηρετήσουν μέσω ενός ανταγωνιστικού προγράμματος για αξιωματικούς ανθρωπίνων πόρων, σύμφωνα με το σημείωμα που επικαλείται η «WP».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου