Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Αλβανικό ΥΠΕΞ: Να προσφύγουν στο ευρωδικαστήριο οι Χειμαριώτες


 Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, 2018


Τη λύπη του για την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με το ζήτημα των απαλλοτριώσεων περιουσιών Ελλήνων ομογενών στη Χειμάρρα, εξέφρασε το αλβανικό ΥΠΕΞ.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή τους τα Τίρανα ανέφεραν ότι «λυπούνται για τη δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ η οποία στηρίζεται σε διαστρέβλωση των γεγονότων» και ότι «η απόφαση για τις απαλλοτριώσεις είναι απόλυτα νόμιμη».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Αλβανία, ως ευρωπαϊκή χώρα και μέλος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου του Στρασβούργου και εφαρμόζει τις αποφάσεις του» .
«Επομένως, όσοι πολίτες αισθάνονται ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά τους στην ιδιοκτησία, έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στα αρμόδια ευρωπαϊκά δικαστήρια», πρόσθεσε.
Παράλληλα, το αλβανικό ΥΠΕΞ κάλεσε την ελληνική πλευρά για αντικειμενική ανάγνωση των γεγονότων και της πραγματικότητας. «Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το πλούσιο νομικό πλαίσιο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πρακτική, καθώς και η εξαιρετική παράδοση της κοινωνικής συνύπαρξης στην Αλβανία αποτελούν ένα θετικό παράδειγμα που πρέπει να ακολουθηθεί στην περιοχή».
Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «κάταφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» την απόφαση της Αλβανίας να παραχωρήσει αυθαιρέτως στο Υπουργείο Τουρισμού, προς τουριστική αξιοποίηση, τεμάχια γης που συμπεριλαμβάνουν ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων ομογενών και καλεσε τα Τίρανα να ανακαλέσουν τη συγκεκριμένη απόφαση.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου