Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης τριών ετών στον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, Μάικλ Κόεν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Δικαιοσύνη, ΗΠΑ

Σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών καταδικάστηκε ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, και γίνεται το πρώτο πρόσωπο από τον στενό προεδρικό κύκλο, που καταδικάζεται σε κάθειρξη, στο πλαίσιο της έρευνας για την πιθανή ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Ο Κόεν παραδέχτηκε την ενοχή του για σειρά αδικημάτων, όπως φοροδιαφυγή, ψευδή κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου και υποθέσεις δωροδοκίας στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.
Παρότι στο παρελθόν είχε εκφράσει εμφατικά την αφοσίωση του στον Αμερικανό πρόεδρο, τονίζοντας ότι ήταν διατεθειμένος ακόμη και «να δεχθεί σφαίρα» για αυτόν, στο δικαστήριο επιτέθηκε στο πρώην «αφεντικό» του.
Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον δικαστή Ουίλιαμ Πόουλι, στο δικαστήριο του Μανχάταν, ο Κόεν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο Τραμπ τον οδήγησε «να ακολουθήσει έναν δρόμο σκότους και όχι φωτός». «Η αδυναμία μου ήταν η τυφλή εμπιστοσύνη στον Ντόναλντ Τραμπ», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι ένιωσε πως ήταν καθήκον του «να καλύψει τις βρώμικες πράξεις του».
Η καταδίκη του 52χρονου δικηγόρου αφορά δύο διαφορετικές δικαστικές υποθέσεις, μία στο πλαίσιο έρευνας των δικαστικών αρχών της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης και μία στο πλαίσιο των ερευνών για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές υπό τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ.
Πέραν της ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε, ο Κόεν οφείλει και να καταθέσει χρηματικό ποσό δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου