Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ο Ελληνοαμερικανός Ερνι Ανάστος 40 χρόνια στον «αέρα» της Νέας Υόρκης



Θυμόμαστε τον πατέρα του αείμνηστο Φίλιπ Ανάστο που είχε ταξιδιωτικό γραφείο στο Lowell και την Βοστώνη ενώ είχε και ελληνικό  ραδιοφωνικό πρόγραμμα.  Θυμόμαστε τα περίφημα charter airplanes για την Αθήνα όπου γινόταν χαμός με τις τιμές.  Η Σύνταξη



Ο ομογενής δημοσιογράφος/παρουσιαστής, Ερνι Ανάστος. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος/παρουσιαστής του «Fox5», Ερνι Ανάστος (Ernie Anastos), συμπληρώνει 40 χρόνια στον «αέρα» της Νέας Υόρκης, ανέφερε o κ. Μπράιαν Νίμιτζ (Brian Niemietz) στη «New York Daily News».
Το άρθρο φιλοξενούσε δηλώσεις του 75χρονου σήμερα κ. Ανάστου για τη μακρά, πετυχημένη καριέρα του, ενώ στο τέλος ο ίδιος παραδέχεται ότι το να έχει διατηρήσει τα μαλλιά του σε καλή κατάσταση, λόγω ελληνικών γονιδίων, ίσως εν μέρει τον βοήθησε να παραμείνει ενεργός επαγγελματικά μέχρι σήμερα.
«Ναι, αυτό βοηθά! Εκτιμώ ότι όλα έχουν να κάνουν με τα γονίδια. Ο πατέρας μου και ο παππούς μου είχαν και οι δυο μαλλιά σε καλή κατάσταση, το ίδιο και οι παππούδες από την πλευρά της μητέρας μου», δήλωσε.
Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ. Ανάστος ξεκίνησε την σταδιοδρομία του μεταξύ Σικάγο, Βοστώνης και Πρόβιντες τη δεκαετία του ’70, πριν βρεθεί στο «Eyewitness News» του WABC το 1978 κοντά στην «καλή φίλη» του, Ρόουζ Αν Σκαμαρντέλα (Rose Ann Scamardella), που αποτέλεσε την έμπνευση για τον φημισμένο χαρακτήρα της Τζίλντα Ράντνερ (Gilda Radner), «Roseanne Roseannadanna» στο «Saturday Night Live».ης Τζίλντα Ράντνερ (Gilda Radner), «Roseanne Roseannadanna» στο «Saturday Night Live».
Οντας λίγες εβδομάδες μόνο στη νέα θέση ο κ. Ανάστος είχε την πρώτη του επιτυχία έχοντας πάρει συνέντευξη στο δικαστήριο από το μοντέλο της Vogue, Μέλανι Κέιν (Melanie Cain), η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής ως μέλος ερωτικού τριγώνου που κατέληξε στον φόνο του αρραβωνιαστικού της, ιδιοκτήτη pub από τον εκπαιδευτή αλόγων, με τον οποίο είχε επίσης ρομαντικό δεσμό.
«Με έβαλαν στο θέμα και μου είπαν ‘Ε, μπορείς να κάνεις κάτι με αυτό;’», θυμάται ο ίδιος. «Ημουν στη Νέα Υόρκη ίσως ένα μήνα – για να μην μακρηγορώ, πήρα μία αποκλειστική συνέντευξη. Αυτή η ιστορία με ανέδειξε».
Τον Ιανουάριο του 1979, ο κ. Ανάστος «χτύπησε χρυσό» με μία ακόμη επιτυχία. «Ημουν ο μόνος δημοσιογράφος (τριγύρω) όταν ο (πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ) Νέλσον Ροκφέλερ (Nelson Rockefeller) απεβίωσε – αυτή την συγκεκριμένη νύχτα έπαθε καρδιακή προσβολή και τον έφεραν στο νοσοκομείο Lenox Hill», είπε. «Ετρεξα στο νοσοκομείο και έβγαλα το αποκλειστικό».
Ο ίδιος ξεχωρίζει πάντως τα θέματα που έκανε για την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Τον επηρέασαν βαθιά.
«Ανά τα χρόνια κάλυψα παπικές επισκέψεις, World Series, Super Bowls, παραμονές Πρωτοχρονιάς, αλλά η ιστορία που πραγματικά με άλλαξε περισσότερο και ήταν η πιο επώδυνη και σημαντική στην καριέρα μου ήταν η 9/11 και το πώς ανταποκριθήκαμε ως πόλη, ως οικογένεια, ως χώρα», δήλωσε.

Ο κ. Ερνι Ανάστος (δεξιά) έχει τιμηθεί από τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάσιο με την «Ernie Anastos Day» στις 21 Μαρτίου του 2017 κατά τον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.

Φαινόταν ψύχραιμος κάθε βράδυ, αλλά ο τρόμος τον «έπιανε» όταν οι κάμερες έσβηναν. «Οταν ήμασταν στον ‘αέρα’ συνεχίζαμε να κάνουμε τη δουλειά μας», είπε. «Αλλά μία φορά πήγα στο γραφείο μου… και μιλούσα σε κάποιον… για το τι είχε συμβεί και τα ‘έχασα’… δεν τα ‘έχασα’ στον ‘αέρα’ αλλά στη συζήτηση. Ολη αυτή η συναισθηματική φόρτιση με είχε καταβάλει».
Ο κ. Ανάστος έχει ακόμη ένα κομμάτι γυαλί από το παράθυρο ενός εκ των Διδύμων Πύργων που του έδωσε ένας πυροσβέστης στο Σημείο Μηδέν. Οταν προσπάθησε να μιλήσει γι αυτό, σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση, «κατέρρευσε». «Δεν μπορούσα να συνεχίσω», θυμάται. «Επρεπε να σταματήσω και να βρω την ψυχραιμία μου».
Ενας από τα λιγότερο σοβαρά, αλλά πολύ ντροπιαστικά λάθη στον «αέρα» του κ. Ανάστου έγινε το 2009. Επρεπε να πει «Keep plucking that chicken» (Συνεχίστε να μαδάτε αυτό το κοτόπουλο), αλλά έχοντας την λέξη «feathers» (φτερά) στο μυαλό του, ανέφερε την λέξη από «f» αντί «plucking».
«Αυτό σίγουρα είναι κάτι που αποκαλείς ‘blooper’ (ντροπιαστικό λάθος)», είπε με ειλικρίνεια. «Το ‘Fox’ μου έστειλε ένα σημείωμα αναφέροντας σαφώς ότι δεν ήταν εκ προθέσεως… Αλλά στο τέλος δεν είχε κακή συνέπεια. Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν είναι του χαρακτήρα μου».
Ο ομογενής δημοσιογράφος γεννήθηκε στο Νιου Χαμσάιρ και έχει τιμηθεί από τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάσιο με την «Ernie Anastos Day» στις 21 Μαρτίου του 2017 κατά τον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
Οπως σημειώνει απολαμβάνει πολύ να πηγαίνει σε σχολεία και να λέει στα παιδιά ότι παρά την αρνητικότητα που βλέπουν στις ειδήσεις, υπάρχει πάντα «χώρος» για θετικά μηνύματα.
«Κάθε βράδυ βγαίνω στον ‘αέρα’ και λέω ‘Καλησπέρα’… άντε πες στους ανθρώπους μετά γιατί είναι καλή», είπε γελώντας. «Προσπαθώ να επικεντρωθώ στις θετικές ιστορίες. Ναι, υπάρχουν προβλήματα, αλλά υπάρχουν επίσης λύσεις».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου