Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, 2018


  • Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. .
  • Μήνυμα Ελλάδας-Ισραήλ: «Δεν θα περάσει». Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βεβήλωσης μνημείων για το Ολοκαύτωμα, αλλά και τους βανδαλισμούς εβραϊκών νεκροταφείων από ακραίους που διέπονται από ρατσιστικές και αντισημιτικές απόψεις, η χώρα μας με το Ισραήλ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση των φαινομένων της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού. .
  • Ένας υπερτυχερός στο Τζόκερ. Το ποσό των 848.920 ευρώ κέρδισε ένας υπερτυχερός του Τζόκερ στην αποψινή κλήρωση. .
  • Πιστώθηκαν τελικά οι αγροτικές επιδοτήσεις. Τι θα ισχύσει με το ακατάσχετο. Πιστώθηκαν τελικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά της β΄ δόσης της Βασικής Ενίσχυσης, της πράσινης ενίσχυσης και των ποσών που δικαιούνται οι νέοι γεωργοί, συνολικού ύψους 870,9 εκατ. ευρώ. .
  • Πτώμα άγνωστου άνδρα εντοπίστηκε ανοιχτά της Πάτρας. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 30 έως 35 ετών. .
Κόσμος
  • Παραιτήθηκε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις θα αποχωρήσει από το αξίωμά του «στα τέλη του Φεβρουαρίου», γνωστοποίησε, μέσω Twitter, ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. .
  • Το πρωί της Παρασκευής θα επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο Γκάτγουικ. Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ δεν θα επαναλειτουργήσει πριν από το πρωί της Παρασκευής, μετέδωσε απόψε το BBC. .
  • Στο Παρίσι οι Κούρδοι της Συρίας μετά την απόσυρση των ΗΠΑ. Υπό την απειλή Ερντογάν για τουρκική επέμβαση ανατολικά του Ευφράτη και στον απόηχο της ανακοίνωσης των ΗΠΑ ότι αποχωρούν από την Συρία, οι πολιτικοί επικεφαλής των Κούρδων της Συρίας μεταβαίνουν για συζητήσεις στην Γαλλία. .
  • Οι ΗΠΑ προειδοποιούν και πάλι την Τουρκία για τους S-400. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι έχουμε πολύ σοβαρές ανησυχίες για τα σχέδια της, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. .
  • Σεισμός 7,3 ρίχτερ στην Καμτσάτκα της Ρωσίας. Προειδοποίηση για τσουνάμι. Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε στη ρωσική άπω ανατολή σήμερα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS. .
Πολιτική
  • Βενιζέλος: Η ένταση στο Αιγαίο οφείλεται στα μεγάλα προβλήματα της Τουρκίας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε απόψε το νέο βιβλίο του, με τίτλο «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας - Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος» (εκδ. Πατάκη), στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου στην οδό Σίνα. .
  • Νέα αλληλοκαρφώματα Βούτση - ΝΔ για την μετάθεση της ψηφοφορίας.... … του νομοσχεδίου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ανέκρουσε πρύμναν ο κ. Βούτσης στην ιδέα παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια, σχολιάζουν πηγές της ΝΔ. «Δεν ήμουν σε γνώση κάτι τέτοιου ούτε μου είχε διατυπωθεί καμία απειλή», απαντά ο Πρόεδρος της Βουλής. .
  • Επέστρεψε σε διψήφιο προβάδισμα η ΝΔ – πώς πάνε τα άλλα κόμματα. Πολλοί πολίτες δίνουν έμφαση στην οικονομία, ενώ ελαφρά περισσότεροι από τους μισούς εκτιμούν ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν αφότου κατατεθεί προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. .
  • Βούτσης σε ΝΔ: Ούτε με γκλίτσες ούτε με τσομπάνηδες έχω σχέση. «Αυτό είναι το αποτύπωμά μου. Μπορεί ο καθένας να κάνει άσκηση των προνοιών του Συντάγματος. Σε τέτοια θέματα δεν υπάρχει blame game…». .
  • ΝΔ: Φάμπρικα άσχετων τροπολογιών στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό. Κριτική στην κυβέρνηση για τις τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή ασκεί η ΝΔ κάνοντας λόγο για ευτελισμό του Κοινοβουλίου. .
Οικονομία
  • Το αποτύπωμα της κρίσης: Κοντά στο μισό εκατομμύριο οι μακροχρόνια άνεργοι. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ αυξήθηκε απότομα μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. .
  • Δραγασάκης: Έως τέλος του χρόνου με ΠΝΠ η παράταση του νόμου Κατσέλη. Για παράταση δύο μηνών κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες. Ο υπουργός Οικονομίας έκρουσε και καμπανάκι για το ιδιωτικό χρέος, λέγοντας πως πρόκειται για την πιο οδυνηρή κληρονομιά της κρίσης». .
  • Κατατέθηκε η τροπολογία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό - Παράταση 1 έτους. «Η παράταση του νόμου Κατσέλη, θα δοθεί έως το τέλος του έτους με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μέχρι τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου», διευκρίνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης. .
  • «Καμπανάκι» Στουρνάρα για βιωσιμότητα χρέους λόγω συντάξεων- αναδρομικών. Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούει για άλλη μια φορά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας για τις μεταρρυθμίσεις, την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, ενώ ζητά και τη δραστική μείωση της φορολογίας .
  • Καλώς ήρθε το γουάν: Η Ελλάδα «El Dorado» ακινήτων για κινέζους επενδυτές. Οι Κινέζοι έχουν φέρει και πάλι το χαμόγελο στην ελληνική αγορά ακινήτων. Γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία με 250.000 Ευρώ αγοράζουν διαμερίσματα και μια πολυπόθητη «χρυσή βίζα» για ταξίδια σε χώρες στη ζώνη Σένγκεν. .
Αθλητισμός
  • Πιτίνο ο αντι-Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό. «Βόμβα» στον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ «πυροδοτεί» ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Τσάβι Πασκουάλ. .
  • Euroleague: Νίκησε τη Γκραν Κανάρια με ρεκόρ ασίστ ο Ολυμπιακός. Με σοβαρότητα και συγκέντρωση, σχεδόν σε όλο το ματς, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 98-77 την Γκραν Κανάρια, κάνοντας το 4/4 απέναντι στις ισπανικές ομάδες στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας και με το 9-5 έπιασαν την Αναντολού Εφές στην τέταρτη θέση. .
  • Τέλος ο Πασκουάλ από τον Παναθηναϊκό!. Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό αποτελεί ουσιαστικά ο Τσάβι Πασκουάλ, καθώς όπως ενημέρωσε ο εκ των συνεργατών του, Γιώργος Βόβορας, η προετοιμασία της ομάδας θα γίνει από τον ίδιο και τον Αλβέρτη. .
  • Παγκόσμια πρωτιά: 27 επιθέσεις σε διαιτητές τα 10 τελευταία χρόνια!. Ο Άρης Ασβεστάς καταγράφει τις 27 επιθέσεις που έχουν δεχτεί διαιτητές ή παράγοντες της διαιτησίας, με ξυλοδαρμούς ή καταστροφές της περιουσίας τους, από το 2009 μέχρι σήμερα. .
  • Λάρισα: Εξιτήριο πήρε ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Ο διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Νάνος εξέφρασε τη συμπαράσταση το διαιτητή κα δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα φαινόμενα βίας σε μία ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου