Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, 2018


  • Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κάβα στις Συκιές. Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε κάβα ποτών το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή των Συκεών στη Θεσσαλονίκη. .
  • ΗΠΑ: Δικαίωμα της Ελλάδας να ερευνά στην δική της ΑΟΖ. Την απάντηση έδωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί τη δική της ΑΟΖ με βάση τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982). 
  • Τζακ ποτ στο ΛΟΤΤΟ. Τζακ-ποτ σημειώθηκε στην χθεσινοβραδυνή κλήρωση του Λόττο. .
  • Ελέγχθηκε και αναχωρεί το Blue Horizon μετά το τηλεφώνημα για βόμβα. Ελέγχθηκε και αναχωρεί σε 40 λεπτά από τον Πειραιά με προορίσμο το Ηράκλειο, το πλοίο Blue Horizon της Blue Star Ferries. .
  • Αισθητός σεισμός 4,7 ρίχτερ τώρα κοντά στην Καλαμάτα. Σεισμός μεγέθους 4,7 ρίχτερ σημειώθηκε στις 21.35 νότια της Πύλου, κοντά στην Καλαμάτα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. .
  • Lawservice.gr: Μία πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα νομικών υπηρεσιών. Στόχος της πλατφόρμας είναι να προσφέρει νομικές υπηρεσίες τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις με συνέπεια και αμεσότητα .
Κόσμος
  • ΗΠΑ: 700 καθολικοί ιερωμένοι καταγγέλθηκαν για παιδεραστία στο Ιλινόι . Kαταγγελίες σε βάρος σχεδόν 700 ρωμαιοκαθολικών ιερέων για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ανηλίκων στις αρχιεπισκοπές του Ιλινόι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, αποκάλυψε χθες η εισαγγελέας της βόρειας Πολιτείας ΗΠΑ. .
  • Τραμπ: Οι στρατιωτικοί μας που πολεμούσαν στη Συρία «επιστρέψουν σπίτι». «Τα αγόρια μας, οι νεαρές γυναίκες μας, οι άνδρες μας, επιστρέφουν όλοι, και επιστρέφουν όλοι τώρα», δήλωσε ο Τραμπ. .
  • ΗΠΑ: Δικαίωμα της Ελλάδας να ερευνά στην δική της ΑΟΖ. Την απάντηση έδωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί τη δική της ΑΟΖ με βάση τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982). .
  • Συρία: Το ISIS εκτέλεσε 700 κρατούμενους σε διάστημα δύο μηνών. Οι τζιχαντιστές του ISIS εκτέλεσαν σχεδόν 700 κρατούμενους μέσα σε περίπου δύο μήνες στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. .
  • Βραζιλία: Άκυρο στην αποφυλάκιση του Λούλα. Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας ακύρωσε χθες την απόφαση που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ένα από τα μέλη του και θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποφυλάκιση του κεντροαριστερού πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για υπόθεση διαφθοράς. .
Πολιτική
  • Συνάντηση Τσίπρα με τον Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Δρ. Ριάντ Μαλκί, στο Μέγαρο Μαξίμου. .
  • Η μεγάλη δημοσκόπηση ΣΚΑΪ - PULSE την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Η μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE, την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη. .
  • Καμμένος: Όποιος δεν σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα μας θα συντριβεί. Μήνυμα στην Τουρκία απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που επισκέφθηκε τη Ρω, τη Στρογγύλη και τη Μεγίστη. .
  • Στα «μαλακά» ο Γρηγοράκος για το «τσόκαρο» λόγω μετανοίας. Με δύο γραμμές ο ΣΥΡΙΖΑ. «Άδειασμα» Καββαδία που κατήγγειλε «σεξισμό» από την Επιτροπή Δεοντολογίας και τους συντρόφους της, που αποφάσισαν απλή σύσταση λόγω παραδοχής του λάθους και συγγνώμης εκ μέρους του βουλευτή της ΔΗΣΥ. .
  • Παυλόπουλος: Ένταξη χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, υπό προϋποθέσεις. Υπέρ της ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, υπό προϋποθέσεις, τάχθηκαν τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στις Βρυξέλλες. .
Οικονομία
  • Αχτσιόγλου: Τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό. H υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σημείωσε ότι τον Ιανουάριο θα ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό, αφού προηγουμένως μέσα στο Δεκέμβρη κατατεθεί το πόρισμα επιτροπής εμπειρογνωμόνων που διερευνά τις επιπτώσεις στην αγορά και στην οικονομία. .
  • Στουρνάρας: Δημοσιονομικός κίνδυνος οι αποφάσεις του ΣτΕ για τις συντάξεις. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ για τις συντάξεις σε συνδυασμό με την αναστολή του μέτρου περικοπής των συντάξεων αποτελούν τον σημαντικότερο δημοσιονομικό κίνδυνο. .
  • Συνάντηση Στουρνάρα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Γεύμα Εργασίας προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος παρέθεσαν ο πρόεδρος και η Διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. .
  • Συμφωνία με τη Ρώμη για το δημοσιονομικό έλλειμμα ανακοίνωσε η Κομισιόν . Μετά από τρεις μήνες διαμάχης, oι δυο πλευρές συμφώνησαν να επιτραπεί στην Ιταλία δημοσιονομικό έλλειμμα 2,04% το επόμενο έτος, με επιπλέον περικοπές 10 δισεκ. ευρώ στις δαπάνες. .
  • Σε «οικογενειακό μνημόνιο» οι Έλληνες – Ψαλίδι στις δαπάνες για 7 στους 10. Σε περικοπές οικογενειακών δαπανών υποχρεώνονται επτά στους δέκα Έλληνες σύμφωνα με έρευνα της Nielsen. .
Αθλητισμός
  • Στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Τότεναμ και Τσέλσι. Δύο ομάδες του Λονδίνου εξασφάλισαν τα άλλα δύο «εισιτήρια» για τους ημιτελικούς του League Cup Αγγλίας. .
  • Euroleague: Πάλεψε αλλά ηττήθηκε εύκολα από τη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός. Η νίκη έμοιαζε εξ αρχής σχεδόν αδύνατη… Το αποκαρδιωτικό ξεκίνημα έφερε τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με τον κίνδυνο ανεπανάληπτου διασυρμού, αλλά οι «πράσινοι» το πάλεψαν μέχρι τις αρχές της τέταρτης περιόδου μέχρι τελικά να παραδοθούν στο τέλος και να ηττηθούν με 89-68 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. .
  • Δεν εμπνέει καμία ανησυχία η κατάσταση της υγείας του διαιτητή Τζήλου. Δεν εμπνέει καμία ανησυχία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας Παναγιώτης Νάνος, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του διαιτητή της Super League Θανάση Τζήλου που ξυλοκοπήθηκε σήμερα. .
  • ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η μαφία ζει και βασιλεύει». Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για την επίθεση στον Τζήλο. .
  • Θύμα ξυλοδαρμού ο διαιτητής της Super League Θανάσης Τζήλος!. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διεθνής διαιτητής, Θανάσης Τζήλος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σήμερα το πρωί στη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου