Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

Σώθηκε ως εκ θαύματος με δωρεά 2 εκατ. δολαριών προσωρινά η κοινότητα της Αγίας Τριάδος του Σικάγο


Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, 2018Στην Αγία Τριάδα του Σικάγο (E. Jason Wambsgans/Chicago Tribune via AP)

ΣΙΚΑΓΟ. Εγινε «το θαύμα» που ανέμενε η ιστορική κοινότητα, 121 ετών, της Αγίας Τριάδος του Σικάγου και στο «παρά πέντε» βρέθηκε το ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων με το οποίο σώθηκαν προσωρινά από τον πλειστηριασμό, ο ναός και το σχολικό κτίριο του «Σωκράτη».
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου, ξημέρωμα προς Παρασκευή, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Στέλιος Ανδρεάκης μαζί με μία ομάδα ενοριτών κατόρθωσαν και συγκέντρωσαν δύο εκατομμύρια δολάρια.
Ο δικηγόρος της κοινότητας ενημέρωσε την τράπεζα και αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός ο οποίος είχε ορισθεί να γινόταν την Παρασκευή στις 10:30 το πρωί, όπως είχε γράψει λεπτομερώς ο «Εθνικός Κήρυκας». Η κοινότητα θα υποβάλλει αίτημα πτώχευσης.
Η κοινότητα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της, ενώ την ερχόμενη Κυριακή και φυσικά τις μεγάλες γιορτές του Δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων όλα θα γίνουν κανονικά όπως είχαν προγραμματιστεί.

Ο π. Νικόλαος Ιωνάς αγκαλιάζει ενορίτισσα της Αγίας Τριάδας μετά το άκουσμα της χαρμόσυνης είδησης. (E. Jason Wambsgans/Chicago Tribune via AP)

Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας π. Νικόλαο Ιωνά, μας είπε ότι «πραγματικά έγινε το θαύμα, οι προσευχές μας εισακούσθηκαν και κυριολεκτικά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μου τηλεφώνησε ο πρόεδρός μας του κοινοτικού συμβουλίου Στέλιος Ανδρεάκης και μου είπε ότι δύο φύλακες άγγελοι κατόρθωσαν και εξηύραν δύο εκατομμύρια δολάρια με τα οποία αναβάλλεται ο πλειστηριασμός».
Συμπλήρωσε, πως «η εξέλιξη αυτή θα μας δώσει την ευκαιρία να υποβάλλουμε αίτηση για πτώχευση, πράγμα το οποίο θα μας δώσει περισσότερο χρόνο, αλλά με αυτό το χρηματικό ποσό δεν υπάρχει πλέον απειλή εναντίον της εκκλησίας».
Οταν τον ρωτήσαμε ποιοι έδωσαν αυτά τα δύο εκατομμύρια, ο π. Νικόλαος είπε πως «ήταν μία ομάδα ανθρώπων, κι ο ένας κύριος ο οποίος το διοργάνωσε είναι από την κοινότητά μας και πρέπει να περιμένετε λίγο πριν σας πω το όνομα διότι δεν έχω την έγκρισή του να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω τους υπόλοιπους, είναι μία ολόκληρη ομάδα. Επαγγελματικά ανήκουν στον τομέα εκείνον που έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν τα χρήματα προκειμένου να σωθεί η εκκλησία μας».
Ο π. Νικόλαος είπε επίσης ότι «δεν μπορείτε να φαντασθείτε τι γίνεται εδώ, έρχονται οι άνθρωποί μας συγκινημένοι στο ναό. Είμαι εδώ από τις 4 η ώρα το πρωί και είναι αδύνατον να σας περιγράψω τι γίνεται. Μέλη της κοινότητας έρχονται στο ναό, άλλοι τηλεφωνούν, δεν μπορώ πραγματικά να πιστέψω το μεγάλο βαθμό ενδιαφέροντος, αγωνίας και πίστης των ανθρώπων μας».
Ο π. Νικόλαος με φωνή τρεμάμενη από τη συγκίνηση περιέγραψε πως «όλα έγιναν από τα μεσάνυχτα και μετά. Ο δικηγόρος μας ενημέρωσε την τράπεζα, κι όλα πήραν άλλη τροπή. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Μητρόπολη και συγκεκριμένα μόλις ήμουν στο τηλέφωνο με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναθαναήλ. Το βράδυ της Πέμπτης κάναμε Παράκληση, πολύς κόσμος στο ναό μέχρι έξω, αρκετοί ιερείς και ο Μητροπολίτης ήταν θαυμάσιος με την υποστήριξή του. Ολοι νομίζαμε πως αυτό ήταν το τέλος, ώσπου τα μεσάνυχτα άλλαξαν τα πάντα».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου