Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, 2018


  • Σύλληψη οδηγού που τραυμάτισε και εγκατέλειψε δύο άτομα στη Κόρινθο. Η Αστυνομία συνέλαβε έναν οδηγό, ο οποίος τραυμάτισε και εγκατέλειψε δύο άτομα σε επαρχιακό δρόμο της Κορίνθου. .
  • Η πρεσβεία του Ισραήλ καταδικάζει τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος . Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα καταδίκασε την πρόσφατη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. .
  • Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό φέρεται να συνδέεται με προσωπικά - οικογενειακά προβλήματα του 35χρονου. .
  • Νέες κινητοποιήσεις από τους αγρότες, βγάζουν τα τρακτέρ σε τρία σημεία. Κυβερνητικές προστασίες για τις τιμές των προϊόντων τους, που θεωρούν ότι είναι πολύ χαμηλές και αφορολόγητο πετρέλαιο ζητούν, μεταξύ άλλων, οι αγρότες της Θεσσαλίας. .
  • Λέσβος: Γνωστός επιχειρηματίας σκοτώθηκε πέφτοντας στο λιμάνι με το ΙΧ του. Για άγνωστους λόγους ο 82χρονος ανέβηκε με ταχύτητα στο πεζοδρόμιο κι έπεσε στο νερό. Δύο νέοι προσπάθησαν να τον σώσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. .
Κόσμος
  • Χιλιάδες Ούγγροι διαδήλωσαν για μία ακόμα ημέρα κατά του Όρμπαν. Τέταρτη διαδήλωση σε πέντε ημέρες, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, στην Βουδαπέστη. Αιχμή η αύξηση του πλαφόν για την υπερωριακή εργασία κατά 150 ώρες ανά έτος, αλλά και η σύσταση δικαστηρίων που θα ελέγχονται από την κυβέρνηση. Στον Σόρος τα ρίχνει και πάλι η κυβέρνηση Όρμπαν. 
  • Συρία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί σε βομβιστική επίθεση στην Αφρίν. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε άμαχοι, σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν αυτοκίνητο παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών εξερράγη σε λαϊκή αγορά στο κέντρο της πόλης Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ΜΚΟ. .
  • Η Σ. Αραβία καταδικάζει τη Γερουσία των ΗΠΑ για την υπόθεση Κασόγκι. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε χθες την ομόφωνη έγκριση από την αμερικανική Γερουσία ενός ψηφίσματος με το οποίο χαρακτηρίζεται «υπεύθυνος» για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. .
  • Απεβίωσε ένας από τους τραυματίες της επίθεσης στο Στρασβούργο. Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι υπέκυψε στα τραύματά του και πέμπτο θύμα της επίθεσης στο Στρασβούργο. .
  • Κίνα: Προξενική συνδρομή και στον δεύτερο Καναδό που συνελήφθη. Οι κινεζικές Αρχές έδωσαν εντέλει έγκριση στους Καναδούς διπλωμάτες ώστε να προσφέρουν προξενική συνδρομή και στον δεύτερο από τους δύο Καναδούς οι οποίοι συνελήφθησαν στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα, γνωστοποίησε το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. .
  • Χιλιάδες Ούγγροι διαδήλωσαν για μία ακόμα ημέρα κατά του Όρμπαν. Τέταρτη διαδήλωση σε πέντε ημέρες, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, στην Βουδαπέστη. Αιχμή η αύξηση του πλαφόν για την υπερωριακή εργασία κατά 150 ώρες ανά έτος, αλλά και η σύσταση δικαστηρίων που θα ελέγχονται από την κυβέρνηση. Στον Σόρος τα ρίχνει και πάλι η κυβέρνηση Όρμπαν. .
Πολιτική
  • Βούτσης: Δεν πέφτει η κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών. «Η σεναριολογία για πτώση της κυβέρνησης, για αιφνίδιες ή αναγκαστικές εκλογές» δεν έχει βάση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής. .
  • Μυστική ψηφοφορία κατά συνείδηση για τις Πρέσπες ζητά ο Κοτζιάς. Όσον αφορά τον Πάνο Καμμένο, ο πρώην ΥΠΕΞ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να «τελειώνει» μαζί του εάν θέλει να διεκδικήσει την νίκη στις εκλογές. .
  • Μήνυμα προεκλογικής κινητοποίησης από Μητσοτάκη στο τέλος του συνεδρίου ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα ηγηθεί του ευρω-ψηφοδελτίου τον Μάιο. .
  • Βενιζέλος: Ο Πάνος Καμμένος υπονομεύει τη σοβαρότητα της πολιτικής. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «ο Πάνος Καμμένος είναι παράγοντας ασάφειας και υπονομεύει τη σοβαρότητα της πολιτικής». .
  • Θεοχαρόπουλος:«Να είμαστε υπέρ της ισχυρής πολυσυλλεκτικής Κεντροαριστεράς». «Είμαστε υπέρ ισχυρής Κεντροαριστεράς. Όχι όμως λίγοι με καθαρή φωνή, αλλά πολλοί και πολυσυλλεκτικοί, και δεν θα πρέπει να κάνουμε πίσω για γίνει η Κεντροαριστερά ισχυρή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στην Κεντρικη Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. .
Οικονομία
  • Η ΕΚΤ παραμένει ένας μεγάλος αγοραστής ομολόγων. Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μπορεί να λήγει, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δαπανήσει 210 δισεκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος για να αγοράσει κρατικά και εταιρικά ομόλογα, γράφει η γερμανική FAZ. .
  • Αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού για συνεπείς οφειλέτες ετοιμάζει η ΑΑΔΕ. Η αύξηση θα γίνεται κλιμακωτά και το ποσό που θα μπορεί να κινεί στον λογαριασμό του ο οφειλέτης θα ισοδυναμεί με το τριπλάσιο έως τετραπλάσιο της εκάστοτε δόσης. .
  • Εγκρίθηκε στην Σύνοδο Κορυφής η μεταρρύθμιση της ευρωζώνης. Αναβάθμιση του ρόλου του ESM, ένα βήμα προς την τραπεζική ενοποίηση και κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης προβλέπει η συμφωνία. .
  • Ισοζύγιο-ρεκόρ στις προσλήψεις, αλλά με μπροστάρη την ευέλικτη εργασία. Περισσότερες από τις μισές προσλήψεις από την αρχή του έτους είναι για μερική και εκ περιτροπής εργασία, που σημαίνει μικρότερους μισθούς και μεγαλύτερη ανασφάλεια. .
  • Ο Ντράγκι προειδοποιεί τους ηγέτες της ΕΕ πως η ανάπτυξη επιβραδύνεται. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ κάλεσε τους ηγέτες της Ευρώπης να προχωρήσουν στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. .
Αθλητισμός
  • Show Μέσι στη «5άρα» της Μπαρτσελόνα επί της Λεβάντε. Ο Λιονέλ Μέσι χάρισε ακόμα ένα σόου στο ματς της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Λεβάντε, με τους Καταλανούς να επικρατούν με σκορ 5-0 εκτός έδρας. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται πλέον στην 1η θέση και στο +3 από Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης που ακολουθούν. .
  • «Σκότωσε» τη Γιουνάιτεντ ο Σακίρι και η Λίβερπουλ παραμένει κορυφή. Με τον Σακίρι να έρχεται από τον πάγκο στο 70’ και να σκοράρει δύο φορές η Λίβερπουλ επικράτησε 3-1 της Γιουνάιτεντ στο Άνφιλντ και παραμένει αήττητη και πρωτοπόρος στην Premier League. .
  • Νίκη με τριάρα για τον Ολυμπιακό με φόρα από την Μίλαν. Έχοντας «αέρα» από την νίκη επί της Μίλαν ο Ολυμπιακός έδειξε και κόντρα στη Λαμία ότι είναι σε καλό φεγγάρι, επικρατώντας 3-0. Παρθενικό γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη μετά την επιστροφή του, ξανά 2οι οι ερυθρόλευκοι. .
  • Γλίτωσε το έμφραγμα και βγήκε νικητής ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, 1-0 τον Ατρόμητο, με πολύ ωραίο γκολ του Μακέντα και τον Διούδη να… κατεβάζει ρολά σε (τραβηγμένο) πέναλτι! Δοκάρια στο 0-0 ο Γιαννούλης κι ο Μπουσούλατζιτς στο 96’. .
  • Λουτσέσκου: Παίρνω την ευθύνη για ό,τι γίνεται. Για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από το Europa League, αλλά και την πρωτιά στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας μίλησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου ενόψει του ματς με τον Λεβαδειακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου