Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, 2018

  • Τρίκαλα: Φωταγωγήθηκε το πιο ψηλό φυσικό δέντρο της Ελλάδας (φωτό). Με κεντρικό θέμα τα «Χριστούγεννα του Κόσμου» και δωρεάν είσοδο, ο 8ος Μύλος των Ξωτικών φιλοξενεί τους επισκέπτες με το χαμόγελο και τις δωρεάν εκδηλώσεις μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019. .
  • Σε συλλήψεις 37 οπαδών από το Μαυροβούνιο προχώρησαν οι Αρχές. Σημειώνεται ότι από τα συνολικά τρία λεωφορεία με οπαδούς της Μπουντούτσνοστ που έφτασαν στη χώρα μας, τα δύο, με εντολή της αστυνομίας ξαναγύρισαν στο Μαυροβούνιο. .
  • Στο πλευρό της Εκκλησίας τάσσεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας . "Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τα θετικά που έχει συνεισφέρει για το λαό μας και το έθνος μας η αγαστή συμπόρευσης Εκκλησιάς - Πολιτείας και λαού όλα αυτά τα χρονιά" .
  • Επεισόδια μεταξύ οπαδών και της Αστυνομίας έξω από το ΣΕΦ. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. .
  • Tι δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γνωστός ενεχυροδανειστής για το κύκλωμα χρυσού. Πώς έστελνε τον χρυσό στην Τουρκία η "μαφία του χρυσού" και πως ξέπλενε το μαύρο χρήμα .

Κόσμος

  • Αποκαλυπτικός διάλογος Μακρόν με Σαλμάν για τον Κασόγκι (βίντεο) . Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή από τη Σύνοδο Κορυφής εμφανίζει τον πρόεδρο της Γαλλίας μάλλον σκυθρωπό ενώ συνομιλεί με τον Σαλμάν .
  • G20: ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό υπέγραψαν νέα συνθήκη για ελεύθερο εμπόριο. «Είναι ένα πρότυπο συμφωνίας ελεύθερων ανταλλαγών που θα αλλάξει για πάντα το εμπορικό τοπίο», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση μ' αυτή τη συνθήκη, η δύσκολη διαπραγμάτευση της οποίας έγινε με πρωτοβουλία του μεταξύ των τριών χωρών. .
  • Σύνοδος G20: Συνάντηση Πούτιν- Μακρόν και συζήτηση για Κερτς και Συρία. «Βεβαίως και υπάρχουν ζητήματα να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε. .
  • Ταινία καταστροφής στην Αλάσκα μετά το σεισμό: Εκτεταμένες ζημιές . Ο κυβερνήτης της Αλάσκα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη την περιοχή του Άνκορατζ .
  • Μπουένος Άιρες:Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το G20. Χιλιάδες διαδηλωτές . Όμως, οι διαδηλωτές είναι απίθανο να καταφέρουν να φθάσουν κοντά στους ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων παγκόσμιων δυνάμεων που θα συνέλθουν για να συζητήσουν κυρίως το θέμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας. .

Πολιτική

  • Ο Παναγιώτης Γιαννάκης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Αθηναίων;. Κατά τη συνεδρίαση της Πολίτικης Γραμματείας, την Τετάρτη, ο κ. Τσίπρας είχε τονίσει ότι το θέμα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι το Σαββατοκύριακο. .
  • Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τις καταλήψεις: Σφοδρά πυρά του Μαξίμου . «Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμά ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ. .
  • Ταχιάος για το δήμο Θεσσαλονίκης: Δεν φοράω σκουλαρίκι (βίντεο). «Δεν είμαι σταρ, ούτε σκουλαρίκι θα βάλω ούτε θα κάνω tatto... Δεν θα πουλήσω το brand Ταχιάος, αλλά το brand Θεσσαλονίκη. Το brand Θεσσαλονίκη θα πουλήσουμε στο εξωτερικό» .
  • «Τρολάρισμα» Ψαριανού για τις 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο αντί κληρικών. Ζητά σαφείς απαντήσεις για τους τομείς και τις ειδικότητες που θα καλυφθούν, το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο κάλυψης του κόστους αφού το κράτος θα εξασφαλίζει ταυτόχρονα τη μισθοδοσία των κληρικών - «Υπάρχουν σκέψεις να μπει χέρι στο μαξιλάρι ασφαλείας», διερωτάται. .
  • Μητσοτάκης για καταλήψεις: Κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά. «Καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή Συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Όμως κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. .

Οικονομία

  • Τσακαλώτος: Μειώνουμε τη λιτότητα – Σε 3 – 4 μήνες έξοδος στις αγορές . «Ο προϋπολογισμός είναι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια επεκτατικός και μειώνει τη λιτότητα» επέμεινε. .
  • DW: Οριστική η μη περικοπή συντάξεων συμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, για τις χώρες που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει εκφράσει επιφυλάξεις οι προϋπολογισμοί του 2019 θα εγκριθούν στο Εurogroup της 3ης Δεκεμβρίου χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση. .
  • Γιούνκερ: Δεν έχουμε πόλεμο... Είμαστε με την Ιταλία, εάν είναι μαζί μας. «Υπάρχει πρόοδος για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, δεν έχουμε πόλεμο» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν - Μοσκοβισί: «Είμαι αισιόδοξος… Υπάρχουν σημάδια που με κάνουν να πιστεύω ότι τώρα είναι πιθανό να μιλήσουμε» .
  • Τσακαλώτος: Ωφελείται και η μεσαία τάξη από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός ανέφερε παράλληλα ότι προφανώς θα μπορούσε το όφελος να ήταν μεγαλύτερο και εάν υπήρχε ο δημοσιονομικός χώρος η μείωση θα ήταν εφάπαξ 50% μεσοσταθμικά .
  • Στουρνάρας: Χρειαζόμαστε επενδυτικό σοκ – Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια. Ο Γιάννης Στουρνάρας, αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΤτΕ για την ταχεία αποκλιμάκωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο τραπεζικό σύστημα. .

Αθλητισμός


  • Σακίλ: Ο Γιάννης είναι ο νέος Superman. Μεγάλο φαβορί για το βραβείο του MVP είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που κάνει τρομερά πράγματα τη φετινή σεζόν στο NBA. .
  • Ευρωλίγκα: Η ΤΣΣΚΑ «εκτέλεσε» τη Ρεάλ και πέρασε από τη Μαδρίτη . Χάρη στον… βομβαρδισμό της έξω από τα 6,75μ. (15/26 τρίποντα), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε 93-88 μέσα στη Μαδρίτη της Ρεάλ και ανέβηκε στο 9-1. .
  • Europa League: Διασύρθηκε αλλά ελπίζει σε πρόκριση ο ΠΑΟΚ. Ούτε 7’ δεν πρόλαβε να σκεφτεί ο ΠΑΟΚ ότι θα πάρει κάτι στο Λονδίνο. Η αποβολή του Χατσερίντι διευκόλυνε την Τσέλσι να φτάσει στο 4-0, ωστόσο ο "δικέφαλος" ελπίζει σε πρόκριση με νίκη επί της ΜΠΑΤΕ. .
  • Απίθανο buzzer beater πίσω από το κέντρο με «ορειβασία» από Καμπάτσο (vid). Με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο ανάμεσα στη Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ, χάρη στο απίθανο τρίποντο του Φακούντο Καμπάτσο! .
  • Κλώτσησε ευκαιρία και πάει σε… τελικό με τη Μίλαν ο Ολυμπιακός. Έχασε, αλλά δεν χάθηκε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 1-0 από την Μπέτις, σπαταλώντας μεγάλες ευκαιρίες στην Ισπανία και θα παίξουν τα ρέστα τους κόντρα στη Μίλαν στο Φάληρο για πρόκριση. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου