Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Κηδεία Κατσίφα: Πλημμύρισαν με ελληνικές σημαίες οι Βουλιαράτες (PHOTOS – VIDEO)

Μήπως είναι καιρός να "ξυπνήσουν"

για την αυτονομία Βορείου Ηπείρου

και κατόπιν την ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα;

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι είπαν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.  Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι – κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες. Νωρίτερα, στην πλατεία του χωριού έψαλαν τον εθνικό ύμνο.
Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη σε κλίμα οδύνης και θρήνου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ νωρίτερα, η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να τον «ακολουθεί» στην τελευταία διαδρομή του στο χωριό που τόσο αγάπησε, γεννήθηκε και πότισε τη γη του με το αίμα του.
kideia08
kideia10
Δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κηδεύτηκε στους Βουλιαράτες και στη γη που  τον δέχθηκε τον περίμενε η τεράστια ελληνική σημαία που είχε φτιάξει ο ίδιος όταν έπαιρνε μέρος στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μετά την ταφή, η πομπή από το νεκροταφείο επέστρεψε στο κέντρο του χωριού, έχοντας προηγηθεί η παράκληση της οικογένειας να σεβαστούν όλη τη στιγμή και να μην υπάρξουν εντάσεις.
Δείτε εικόνα από το himara.gr
Στη νεκρώσιμη πομπή ακούστηκαν μοιρολόγια και τραγούδια της Βορείου Ηπείρου, ενώ οι περισσότεροι από όσους την ακολουθούσαν ήταν ταλαιπωρημένοι από το πολύωρο ταξίδι που έκαναν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για να φτάσουν στο χωριό και από τους εξονυχιστικούς ελέγχους που είχαν υποστεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
kosmos02
Επίσης υπήρξαν συνθήματα και για τη Μακεδονία και σημαίες στις οποίες αναγράφονταν: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Μάλιστα ήταν και πολλοί δημοσιογράφοι όχι μόνο από Ελλάδα, αλλά και από Αλβανία. Το σύνθημα που ακούστηκε περισσότερο ήταν το «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς».
kideia11
kosmos04
kosmos06
Τα έξοδα της κηδείας καλύφθηκαν από τον δήμο Δρόπολης.
Στους Βουλιαράτες παρεβρέθηκε για την κηδεία και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.
Επί ποδός βρίσκονται όλη μέρα και οι αστυνομικές και τελωνειακές δυνάμεις στην Κακαβιά, καθώς η κίνηση προς Αλβανία είναι αυξημένη. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι εξονυχιστικοί: οι επιβάτες πρέπει να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και να δέχονται σχολαστική έρευνα. Το πρώτο ενισχυμένο μπλόκο από την ελληνική αστυνομία γίνεται στο Καλπάκι και ακολουθεί ενδελεχής έρευνα σε οχήματα και επιβάτες στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη γειτονική χώρα, απαγορεύθηκε η είσοδος σε δέκα άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fax News Albania, οι αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις δύο Ελλήνων που φέρονται να πρόσκεινται στον ακροδεξιό χώρο.
Από την ΕΛ.ΑΣ επιβεβαιώνονται τέσσερις προσαγωγές ατόμων που φορούσαν full face και κουκούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου