Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Στην Κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο της ExxonMobil

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, 2018

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου της Κύπρου», επειδή όλα κύλησαν ομαλά, το γεωτρύπανο έφτασε πάνω από τον στόχο μία περίπου ώρα πριν την από καιρό προγραμματισμένη ώρα άφιξης
Στην Κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο της ExxonMobil | in.grΣτο στόχο «Δελφίνη» στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ έφτασε με απόλυτη ασφάλεια το γεωτρύπανο Stena Icemax, όπου από τα μεσάνυχτα ξεκινούν οι προετοιμασίες για την πρώτη γεώτρηση της ExxonMobil – Qatar Petroleum στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου της Κύπρου», επειδή όλα κύλησαν ομαλά, το γεωτρύπανο έφτασε πάνω από τον στόχο μία περίπου ώρα πριν την από καιρό προγραμματισμένη ώρα άφιξης.
Με την ασφαλή άφιξη του γεωτρύπανου ολοκληρώθηκε το πρώτο και σημαντικό στάδιο του πολύμηνου σχεδιασμού που είχε, μεταξύ άλλων, ως στόχο την ασφαλή και ανεμπόδιστη  πλεύση του γεωτρύπανου, δεδομένων των εμπειριών των προηγούμενων έξι γεωτρήσεων και ιδιαίτερα των τουρκικών προκλητικών ενεργειών.
Ηδη, το πρώτο σκάφος υποστήριξης που αναχώρησε από το λιμάνι Λεμεσού πλησιάζει στο γεωτρύπανο, ενώ δεύτερο πλοίο υποστήριξης βρίσκεται καθ οδό για μεταφορά των πρώτων προμηθειών και εξοπλισμού.
Οι όποιες κινήσεις διεξάγονται υπό την στενή παρακολούθηση των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ισχυρή παρουσία με πολεμικά πλοία στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και με πτήσεις κατασκοπευτικών.
Τα μηνύματα έχουν σταλεί προς την Άγκυρα μέσα από διάφορα κανάλια, ενώ εντός της εβδομάδας θα επισκεφθεί τη Λευκωσία ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, Φράνσις Φάνον.
Η απόφαση της ηγεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αποστείλει τον αρμόδιο για τα θέματα ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο έχει πραγματικά ιδιαίτερη σημασία, καθώς υλοποιεί την υπόσχεση της Ουάσινγκτον προς την Λευκωσία να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και την ανησυχία της απέναντι στις απειλές της Άγκυρας.
Μετά τον Φάνον θα ακολουθήσει ο βοηθός υπουργός Γουές Μίτσελ, ο οποίος θα πάει στην Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Είναι οι τρεις χώρες που σύμφωνα με τις έρευνες έχουν φυσικό αέριο, και οι οποίες αποτελούν πιστούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι Αμερικανοί κινούνται με διπλό στόχο. Ο πρώτος είναι γεωπολιτικός και αφορά στη διαμόρφωση άξονα στην περιοχή και ο δεύτερος συνδέεται με τα ενεργειακά, που έχουν πολιτική, στρατηγική σημασία αλλά και οικονομική.

«Προειδοποιεί» η Κυπριακή Δημοκρατία

Υπενθυμίζεται ότι στις 06:00 του Σαββάτου η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης εξέδωσε Navtex με την οποία δεσμεύεται η περιοχή της γεώτρησης στον στόχο «Δελφίνη».
Πρόκειται για την Navtex «NAV WRNG NR 376/18», με την οποία καθορίζεται το ακριβές σημείο της γεώτρησης και δεσμεύεται ζώνη ακτίνας 500 μέτρων γύρω από το γεωτρύπανο όπου η είσοδος οποιουδήποτε μη εξουσιοδοτημένου σκάφους απαγορεύεται. Η περίοδος δέσμευσης ξεκίνησε από σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 25 Φεβρουαρίου 2019.
Η είσοδος στην απαγορευμένη ζώνη αποτελεί ποινικό αδίκημα τόσο σύμφωνα με την νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και με βάση το διεθνές δίκαιο, προειδοποιεί η Navtex.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου