Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

DW: Ξέπλυμα χρήματος μέσω της καμπάνιας για το Brexit;

Ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της καμπάνιας υπέρ του Brexit Άρον Μπάνκς παραπέμπεται στην υπηρεσία κατά του Οικονομικού Εγκλήματος για ξέπλυμα χρήματος. Στήριξε σειρά οργανώσεων στην εκστρατεία κατά της Ευρώπης.

Ο Άρον Μπάνκς είναι μια σκοτεινή προσωπικότητα. Απασχόλησε τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, πριν μερικά χρόνια με τις εισφορές εκατομμυρίων στο Κόμμα Ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάρατζ.
DW: Ξέπλυμα χρήματος μέσω της καμπάνιας για το Brexit; | tovima.grΜε την έναρξη της Καμπάνιας για το Δημοψήφισμα, ο κ. Μπάνκς υποστήριξε οικονομικά μια σειρά οργανώσεων υπέρ του Brexit. Συνολικά δαπάνησε 8 εκατομμύρια στερλίνες με την μερίδα του λέοντος, 3 εκατομμύρια να πηγαίνουν στην καμπάνια Leave.EU. Τα χρήματα προήλθαν από εξωχώριο λογαριασμό με ύποπτες καταθέσεις από ανώνυμη πηγή. Έντονες φήμες φέρουν τα χρήματα να προέρχονται από ρωσικές πηγές.

Οι στενές σχέσεις με τη Ρωσία

Είναι γνωστή η σχέση του εκατομμυριούχου με την Ρωσία. Η σύζυγος του είναι ρωσίδα που ήλθε στη Βρετανία, με σπουδαστική βίζα, στα τέλη της δεκαετίας του 90 και ενεπλάκη σε σεξουαλικό σκάνδαλο με βουλευτή των Φιλελευθέρων, ο οποίος συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Εθνική Ασφάλεια. Έντονες φήμες έφεραν την κυρία να έχει σχέση με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Ο βουλευτής παραιτήθηκε και η ίδια απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές. Λόγω ελλείψεως αποδεικτικών στοιχείων δεν παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη ωστόσο οι υποψίες παραμένουν. Ο κατηγορούμενος είναι φίλος με τους Πούτιν και Τράμπ και φανατικός εχθρός της Ευρώπης. Ισχυρίζεται ότι ασχολείται με ασφάλειες αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως απέκτησε τόσα χρήματα.
Η παραπομπή του στην υπηρεσία κατά του Οικονομικού Εγκλήματος ήταν το έναυσμα για έναν αριθμό βουλευτών της αντιπολίτευσης να ζητήσουν την παύση των συνομιλιών με τις Βρυξέλλες έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου