Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ηλεία: Στα πρόθυρα κατάρρευσης η ελαιοπαραγωγή – Επιστολή Νικολούτσου προς Περιφέρεια και υπουργεία


Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, 2018
«Μαύρος» χειμώνας προμηνύεται για την ηλειακή κοινωνία και οικονομία, αφού οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για την παραγωγή ελαιολάδου καθημερινά επαληθεύονται. Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει το αρμόδιο τμήμα του Επιμελητηρίου Ηλείας, η φετινή παραγωγή έχει «ταβάνι» τους 13.000 τόνους και δεν αποκλείεται να κυμανθεί και χαμηλότερα.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Στ. Αραχωβίτη, τον υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γ. Δραγασάκη, και τον περ/ρχη Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρα, περιγράφει την αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί, καθώς και τις πολλαπλές επιπτώσεις της.
«Η συνολική ποσότητα του ελαιολάδου που θα παραχθεί θα είναι 13.000 τόνοι, που υπολείπεται σημαντικά από την αναμενόμενη μέση ετήσια παραγωγή των 25.000 τόνων για την Ηλεία. Επιπλέον τα έλαια έχουν πολύ χαμηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά (οξύτητα πάνω από 1) με αποτέλεσμα να κατατάσσονται στην κατηγορία “Λαμπάντε” (μειονεκτικά) με τιμές κάτω των 2 ευρώ ανά λίτρο. Πέραν τούτου, οι μικρές ποσότητες των θεωρούμενων ως εξαιρετικά παρθένων καίτοι έχουν χαμηλές οξύτητες δεν είναι αποδεκτά στα “πάνελ τεστ” με συνέπεια να μην κατατάσσονται στα εξαιρετικά παρθένα», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Νικολούτσος και κάνει λόγο για οικονομική ζημιά που «αγγίζει» τα 50 εκατ. ευρώ.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου