Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018


Είναι ένα από τα αντικείμενα που δεν αποχωριζόμαστε όπου κι αν πάμε. Το κινητό είναι πλέον βασικό μέσο για την καθημερινότητα και για αυτό το λόγο, είναι γεμάτο μικρόβια.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που βρίσκεται στα σπίτια και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία, αν δεν καθαρίζεται τακτικά και με σωστό τρόπο.
Το επίπεδο της βρωμιάς πάνω σε ένα κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συσχετιστεί με εκείνο πάνω στα άπλυτα πιάτα, που έχουν μείνει στον νεροχύτη για τρεις μέρες. Σε μερικές περιπτώσεις, μετά από μελέτη του πανεπιστημίου του Surrey, βρέθηκαν ορισμένα είδη του βακτηρίου του σταφυλόκοκκου, πολύ επικίνδυνα για τον οργανισμό, που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και πνευμονία και σηψαιμία.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα βακτήρια που βρίσκονται επάνω στα κινητά, δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Τα μικρόβια που εντοπίστηκαν σε συσκευές, στο πλαίσιο της μελέτης του Πανεπιστημίου Surrey.

Υπάρχουν αρκετά κόλπα που μπορούν να εφαρμόσουν οι χρήστες, ώστε να καθαρίζεται αποτελεσματικά και με ασφάλεια το κινητό.
Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, απενεργοποιήστε το κινητό και βγάλτε από τη συσκευή οποιοδήποτε αξεσουάρ, όπως ακουστικά ή φορτιστή.
Για τον καθαρισμό της συσκευής θα χρειαστείτε πανάκια καθαρισμού, παρόμοια με αυτά που καθαρίζονται τα γυαλιά οράσεως.
Ξεκινήστε να τρίβετε απαλά το κινητό παντού, μπροστά, πίσω και στο πλάι.
Η οθόνη του κινητού είναι ευαίσθητη σε χημικές ουσίες που περιέχουν τα καθαριστικά για τα τζάμια, για παράδειγμα. Για αυτό, αρχικά βρέξτε λίγο με νερό το πανάκι και συνεχίστε να τρίβετε απαλά τη συσκευή.
Για να είναι πιο αποτελεσματικός ο καθαρισμός, μπορείτε να συνδυάσετε νερό με ξύδι ή νερό με οινόπνευμα. Βυθίστε ελάχιστα το πανάκι και τρίψτε απαλά το κινητό, ιδιαίτερα σε σημεία που έχουν περισσότερους λεκέδες.
Προσέξτε να μην υπερβάλλετε με το ξύδι ή το οινόπνευμα.
Όλες οι συσκευές διαθέτουν υποδοχές για τα ακουστικά και τον φορτιστή, όπως και το ηχείο έχει τρύπες για να βγαίνει ο ήχος. Στις υποδοχές αυτές μαζεύεται σκόνη που ένα απλό φύσημα δεν θα την απομακρύνει.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σελοτέιπ για να «κολλήσει» επάνω η σκόνη. Τυλίξτε λίγο σελοτέιπ από την αντίθετη πλευρά, για να κολλήσει η σκόνη.
Για τις συσκευές που δεν είναι αφής και έχουν πλήκτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπατονέτα για να τα καθαρίσετε. Βυθίστε τη μπατονέτα στο νερό με το ξύδι ή το οινόπνευμα και καθαρίστε απαλά τα πλήκτρα.
Δείτε το βίντεο με τη διαδικασία καθαρισμού του κινητού:
Πηγή: valueforlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου