Στο απόσπασμα, εμφανίζεται γερμανός δημοσιογράφος να πλησιάζει τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συμμετοχή του στο συνέδριο του SPD και του απευθύνει μια ερώτηση που περιλαμβάνει μια προσβλητική για τη χώρα μας αναφορά, αλλά ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αμήχανος, να γελά και να μην δίνει καμία απάντηση στην προσβολή.
«Ήρθατε εδώ για να δείτε κάτι πιο γ@@μένο από την Ελλάδα;» ρωτά ο δημοσιογράφος με την αίθουσα να ξεσπά σε γέλια. Ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, αντί να βάλει τον δημοσιογράφο στην θέση του έμεινε αμήχανα χαμογελαστός προσπαθώντας να αρθρώσει κάτι… που ποτέ δεν κατάφερε.
Ο γερμανός δημοσιογράφος ήταν από το γερμανικό κανάλι 2DF και συγκεκριμένα την σατιρική εκπομπή Heute-Show, η οποία βρέθηκε στο συνέδριο για να σατιρίσει το συνέδριο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, μαζί με το SPD η «μπάλα» πήρε και την Ελλάδα, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην καταφέρνει να δώσει απάντηση στην προσβολή, ούτε έστω σε ανάλογο ύφος με την ερώτηση.
Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έριξε την «μπάλα στην εξέδρα», απαντώντας στον δημοσιογράφο πως αισθάνεται πολύ άνετα που άκουσε την γερμανίδα βουλευτή Αντρέα Νέιλς να μιλά με έναν τόσο αριστερίστικο λόγο, που τον έκανε να αισθάνεται άνετα στο συνέδριο του SPD. Αυτή η φράση ενθουσίασε την κυρία Νέιλς, που καθόταν δίπλα του, τόσο που του έδωσε ένα φιλί, κάνοντας ξανά την αίθουσα να ξεσπά σε γέλια.
Ο πρωθυπουργός εμφανώς ικανοποιημένος από την χιουμοριστική απάντησή του, εμφανίζεται να ανακάθεται στην καρέκλα του χαμογελαστός.
Η πραγματικότητα είναι όμως ότι ακόμη κι αν έδωσε απάντηση εκ μέρους του SPD, έκανε ότι δεν άκουσε και ότι δεν κατάλαβε ότι υπήρξε ευθεία προσβολή για την χώρα της οποίας είναι πρωθυπουργός – για μια χώρα που ο ίδιος υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και άρα σίγουρα δεν είναι «γ@@μημένη» όπως υποστήριξε με θράσος ο γερμανός δημοσιογράφος, χωρίς να λάβει την κατάλληλη απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα.