Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

Εκατοντάδες ομογενείς παρευρέθηκαν σε γεύμα για την υποστήριξη του π. Νικολάου Καστανά

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2018

 

Εκατοντάδες όλων των ηλικιών συμμτείχαν στο γεύμα προς τιμή και υποστήριξη του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Καστανά Φωτογραφία Διοργανωτική Επιτροπή
ΒΟΣΤΩΝΗ.-Πάνω από τετρακόσια πενήντα άτομα, ανάμεσα τους πολλοί νέοι και παιδιά, έδωσαν το παρών στην τρίτη κατά σειρά εκδήλωση με γεύμα για την έμπρακτη υποστήριξη του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Καστανά, ο οποίος υπηρέτησε επί 28 χρόνια στην προϊσταμενία  της κοινότητας του Αγίου Αθανασίου στην πόλη Άρλινγκτον της Μασαχουσέτης.
Υπήρχαν και άλλα εκατό, τουλάχιστον, άτομα τα οποία δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν λόγω στενότητας χώρου της αίθουσας και των κανονισμών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή το απόγευμα 4 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων του Indian Ridge Country Club στην πόλη Αντόβερ της Μασαχουσέτης, το οποίο ανήκει στον κ. Αθανάσιο Δημουλά, ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων τροφίμων Market Basket.
Ο π. Νικόλαος και η πρεσβυτέρα Λίτσα Καστανά έγιναν με εγκαρδιότητα δεκτοί από τις εκατοντάδες ομογενών στο γεύμα προς τιμήν τους. Εντονη ήταν η παρουσία των παιδιών και των νέων.

Φωτογραφία Διοργανωτική Επιτροπή

Ανάμεσα στους παρευρεθέντες ήταν άνθρωποι από όλα τα επαγγελματικά και κοινωνικά διαστρώματα της Ομογένειας από το Αρλιγκτον και τις γύρω πόλεις, καθώς και από περιοχές της μείζονος της Βοστώνης.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2017 ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος απέλυσε τον π. Καστανά από την κοινότητα, με αποτέλεσμα να υπάρξει εξέγερση και κατακραυγή από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινότητας. Είχε αφήσει την επιστολή της απόλυσης του π. Καστανά με τον πρωτοσυγκελεύοντα της Μητρόπολης Βοστώνης, π. Θεόδωρο Μπάρμπα και ο ίδιος αναχώρησε για την Ελλάδα.
Τονίζεται ότι όλες αυτές οι εκατοντάδες οικογένειες, οι οποίες συμμετείχαν στην προχτεσινή εκδήλωση αγάπης και στήριξης προς τον π. Καστανά έχουν φύγει από την κοινότητα του Αγίου Αθανασίου και είτε εκκλησιάζονται σε γειτονικές κοινότητες όπως του Ευαγγελισμού στο Γούμπερν ή πουθενά.
Πενήντα και πλέον οικογένειες σε διαμαρτυρία για την αποπομπή του π. Νικολάου Καστανά από τον Άγιο Αθανάσιο, πήραν τα παιδιά τους από το Ελληνικό Σχολείο νοίκιασαν αίθουσα σε  γειτονική πόλη και έχουν ιδρύσει δικό τους Τμήμα Ελληνικών, το Greek Group Tutoring, στο οποίο διδάσκονται τα παιδιά τους την ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό.
Οπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», τα ελληνόπουλα αυτά αγόρια και κορίτσια που επιδίδονται στη μαθητεία της ελληνικής γλώσσας στο Greek Group Tutoring συμμετείχαν στην παρέλαση της Βοστώνης την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, παρά τις αντιρρήσεις που είχε εγείρει μέχρι την τελευταία στιγμή ο ιεράρχης της Βοστώνης και οι περί αυτόν στενοί του φίλοι και συνεργάτες από την κοινότητα του Αγίου Αθανασίου να μην επιτραπεί στα παιδιά να παρελάσουν, πλην όμως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Καυκάς δεν ενέδωσε στις πιέσεις.
Στο γεύμα της Κυριακής παρευρέθηκε ο π. Νικόλαος Καστανάς με την σύζυγό του πρεσβυτέραΛίτσα, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Οι παρευρεθέντες έσπευσαν κοντά τους, τους χαιρετούσαν, τους αγκάλιαζαν, τους ασπάζονταν, ενώ πολλοί έκλαιγαν από χαρά και συγκίνηση. Την προσευχή του γεύματος την ανέπεμψε ο κ. Ιωάννης Μουτσάτσος, πρώην διευθυντής του Κατηχητικού του Αγίου Αθανασίου
Κατάμεστη η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων του Indian Ridge Country Club στην πόλη Αντόβερ της Μασαχουσέτης όπου έγινε η εκδήλωση για τον π. Νικόλαο Καστανά.

Φωτογραφία Διοργανωτική Επιτροπή

Στην εκδήλωση μίλησε εκ μέρους της διοργανωτικής επιτροπής η Ελισάβετ Μπόλινγκ, η οποία ανάμεσα στα άλλα είπε πως «σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για την διάθεσής σας να βρεθείτε εδώ και να δείξετε την ατελείωτη αγάπη και υποστήριξη στην κοινότητά μας και στον π. Νικόλαο, την πρεσβυτέρα Λίτσα, και την οικογένειά του».
Είπε επίσης πως «σαν μέρος της αγαπημένης μας κοινότητας έχω διδαχτεί να αγαπώ και επίσης να βρίσκομαι πολύ κοντά στην Ελληνική Ορθόδοξη πίστη. Είναι
πολύ δύσκολο για μένα να εκφράσω με λόγια το πως αισθάνομαι που
μεγάλωσα μέσα σε αυτήν την κοινότητα, και είμαι σίγουρη ότι όλοι μας
αισθανόμαστε το ίδιο όταν βρισκόμαστε έτσι μαζί. Για μένα, αυτή η
κοινότητα είναι παράδειγμα αγάπης, αλληλεγγύης και υποστήριξης του
ενός προς τον άλλον».
Για τον π. Νικόλαο είπε πως «η αγάπη του, η συμπόνια του και η υποστήριξή του σε όλους ενίσχυσε και εμπλούτισε όλους μας προσωπικά και πνευματικά και διαμόρφωσε την κοινότητά μας» και συμπλήρωσε «κιι αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ όλοι σήμερα».

Ο π. Νικόλαος Κστανάς κρατά στην αγκαλιά του τον εγγονό του Νικόλαο, ενώ τα παιδιά έχουν συγκεντρωθεί πλησίον του.
Φωτογραφία Διοργανωτική Επιτροπή

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Μεθόδιος έχει θέσει σε αργία από κάθε ιεροπραξία τον π. Καστανά, έχει διακόψει τον μισθό και την ιατρική του ασφάλεια, ενώ ουδεμία μέριμνα έχει εκφρασθεί από την Μητρόπολη Βοστώνης, ούτε από την Αρχιεπισκοπή για την τύχη του π. Καστανά.
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος παρόλο ότι γνωρίζει τα διαμειφθέντα και τις  σοβαρές επιπτώσεις που έχουν επιφέρει στην κοινότητα του Αγίου Αθανασίου, η οποία ήταν εκ των κορυφαίων της Μασαχουσέτης, δεν έχει επιδείξει κανένα ενδιαφέρον, όπως, άλλωστε, έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις κοινοτήτων στις οποίες ο κ. Μεθόδιος δημιούργησε  προβλήματα συμπεριλαμβανομένου και του Λόουελ (Μεταμόρφωση) που έδιωξε αφοσιωμένα μέλη και υποστηρικτές της κοινότητας.
Εν τω μεταξύ στην κοινότητα του Αγίου Αθανασίου διορίσθηκε προϊστάμενος ο π. Αντώνιος Ευαγγελάτος, ενώ ο βοηθός ιερεύς που υπηρετούσε εκεί, π. Ααρών Γουώλκερ μετατέθηκε  στην κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ροντ Αϊλαντ.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου