Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

Αυτό το μικρό νησάκι στην Καραϊβική είναι το πιο πολυκατοικημένο μέρος του κόσμουΤο μέγεθός του ισούται με ενάμιση γήπεδο και πρόκειται για το πιο πολυκατοικημένο μέρος του κόσμου. Πρόκειται για το νησί του συμπλέγματος Archipelagos του San Bernando, Santa Cruz Del Islote.
Μάλιστα, στα 9,7 τμ της επίπεδης έκτασής του διαβιούν 1,200 άτομα, δηλαδή τέσσερις φορές η αναλογία του Μανχάταν.
Ηταν πριν από περίπου 150 χρόνια πριν, όταν σύμφωνα με την παράδοση, ψαράδες από το Μπαρού ανακάλυψαν αυτό το μικρό νησάκι, το οποίο δεν είχε κουνούπια, κάτι που ήταν εξαιρετικά σπάνιο για την περιοχή. Ετσι, αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν εκεί και μάλιστα απόλαυσαν τόσο τον ύπνο τους που αποφάσισαν να εγκατασταθούν εκεί.
Στο νησί υπάρχουν 90 σπίτια, ένα εστιατόριο, ένα μπαρ και ένα σχολείο ενώ οι κάτοικοι εργάζονται είτε ως ψαράδες είτε στα γύρω νησιά ενώ για να μεταβεί κανείς από το ένα άκρο στο άλλο του νησιού αρκούν μόλις δύο λεπτά.
Οι κάτοικοι παρόλο που υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, όπως η υδροδότησή τους αλλά και το ρεύμα τους, το οποίο διατίθεται για λίγες μόνο ώρες, δεν πτοούνται και δηλώνουν μάλιστα πως μόνο νεκροί θα φύγουν αφού στο νεκροταφείο του νησιού δεν διατίθεται άλλος χώρος.
Πηγή: Εφ.Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου