Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Προειδοποίηση προς καταναλωτές στις ΗΠΑ να αποφεύγουν την κατανάλωση μαρουλιών


Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου, 2018, Thanksgiving



(AP Photo/Mark J. Terrill)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες να αποφεύγουν την κατανάλωση μαρουλιών («romaine lettuce») απηύθυναν την Τρίτη τα Κέντρα για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDCP). Ο λόγος είναι ότι τα μαρούλια πιθανόν να έχουν μολυνθεί με το βακτήριο «E.coli».
Τα Κέντρα προχώρησαν σε αυτή την προειδοποίηση αφότου 32 άνθρωποι σε έντεκα διαφορετικές πολιτείες νόσησαν εξαιτίας του συγκεκριμένου βακτηρίου.
Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα «CDCP», αυτή είναι η σοβαρότερη μόλυνση στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2006. Τότε, περισσότεροι από 200 άνθρωποι αρρώστησαν τρώγοντας σπανάκι με παρόμοιο στέλεχος του βακτηρίου Ε.coli (Escherichia coli) που ανιχνεύτηκε τώρα στα ρωμαϊκά μαρούλια.
Λίγες ώρες πριν από την «Ημέρα των Ευχαριστιών», οι αμερικανικές υγειονομικές Αρχές συνιστούν προσοχή στους καταναλωτές και τους συμβουλεύουν να βγάλουν από το πιάτο τους το ρωμαϊκό μαρούλι μετά την επιδημία E.coli που έχει ξεσπάσει από τις αρχές Οκτωβρίου.
Οπως προαναφέρθηκε, σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός 32 άτομα έχουν μολυνθεί, με τα κρούσματα να έχουν εντοπιστεί σε έντεκα πολιτείες.
«Aν δεν ξέρετε τι ποικιλία μαρουλιού έχετε στο σπίτι σας, πετάξτε το», συμβουλεύουν οι ειδικοί, καλώντας τους καταναλωτές να πλύνουν πολύ καλά τον χώρο αποθήκευσης των λαχανικών.
Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τέτοια προειδοποιητικά μέτρα είναι απαραίτητα, καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή της μόλυνσης. Προς το παρόν, οι ερευνητές φαίνεται να πιστεύουν ότι το μολυσμένο μαρούλι έχει καλλιεργηθεί ή μεταποιηθεί στον Καναδά ή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είπαν ότι μια εθνική προειδοποίηση που καλύπτει ένα ολόκληρο είδος φαγητού είναι ασυνήθιστη, αλλά όχι χωρίς προηγούμενο, σημειώνοντας ότι υπήρξε παρόμοιος συναγερμός σχετικά με το μολυσμένο σπανάκι το 2006.
Ο Peter Cassell, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, δήλωσε ότι οι αρμόδιοι αξιωματούχοι ήταν εν προκειμένω ιδιαίτερα προσεκτικοί εξαιτίας της επικείμενης αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου