Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Προειδοποίηση προς καταναλωτές στις ΗΠΑ να αποφεύγουν την κατανάλωση μαρουλιών


Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου, 2018, Thanksgiving(AP Photo/Mark J. Terrill)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες να αποφεύγουν την κατανάλωση μαρουλιών («romaine lettuce») απηύθυναν την Τρίτη τα Κέντρα για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDCP). Ο λόγος είναι ότι τα μαρούλια πιθανόν να έχουν μολυνθεί με το βακτήριο «E.coli».
Τα Κέντρα προχώρησαν σε αυτή την προειδοποίηση αφότου 32 άνθρωποι σε έντεκα διαφορετικές πολιτείες νόσησαν εξαιτίας του συγκεκριμένου βακτηρίου.
Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα «CDCP», αυτή είναι η σοβαρότερη μόλυνση στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2006. Τότε, περισσότεροι από 200 άνθρωποι αρρώστησαν τρώγοντας σπανάκι με παρόμοιο στέλεχος του βακτηρίου Ε.coli (Escherichia coli) που ανιχνεύτηκε τώρα στα ρωμαϊκά μαρούλια.
Λίγες ώρες πριν από την «Ημέρα των Ευχαριστιών», οι αμερικανικές υγειονομικές Αρχές συνιστούν προσοχή στους καταναλωτές και τους συμβουλεύουν να βγάλουν από το πιάτο τους το ρωμαϊκό μαρούλι μετά την επιδημία E.coli που έχει ξεσπάσει από τις αρχές Οκτωβρίου.
Οπως προαναφέρθηκε, σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός 32 άτομα έχουν μολυνθεί, με τα κρούσματα να έχουν εντοπιστεί σε έντεκα πολιτείες.
«Aν δεν ξέρετε τι ποικιλία μαρουλιού έχετε στο σπίτι σας, πετάξτε το», συμβουλεύουν οι ειδικοί, καλώντας τους καταναλωτές να πλύνουν πολύ καλά τον χώρο αποθήκευσης των λαχανικών.
Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τέτοια προειδοποιητικά μέτρα είναι απαραίτητα, καθώς προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή της μόλυνσης. Προς το παρόν, οι ερευνητές φαίνεται να πιστεύουν ότι το μολυσμένο μαρούλι έχει καλλιεργηθεί ή μεταποιηθεί στον Καναδά ή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Είπαν ότι μια εθνική προειδοποίηση που καλύπτει ένα ολόκληρο είδος φαγητού είναι ασυνήθιστη, αλλά όχι χωρίς προηγούμενο, σημειώνοντας ότι υπήρξε παρόμοιος συναγερμός σχετικά με το μολυσμένο σπανάκι το 2006.
Ο Peter Cassell, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, δήλωσε ότι οι αρμόδιοι αξιωματούχοι ήταν εν προκειμένω ιδιαίτερα προσεκτικοί εξαιτίας της επικείμενης αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου