Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018

Ο ομογενής Φώτιος Γκίας παραμένει στο επίκεντρο για τον φόνο του γκάνγκστερ Μπούλτζερ

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, 2018O Fotios «Freddy» Geas το 2009. (Don Treeger /The Republican via AP)
Ο 51χρονος ομογενής ο Φώτιος -Φρέντι- Γκίας (Fotios -Freddy- Geas), παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής, τόσο των Αρχών, όσο και των ΜΜΕ, καθώς είναι ο πλέον βασικός ύποπτος για τον φόνο του διαβόητου γκάνγκστερ της Βοστώνης,  James -Whitey- Bulger (Τζέιμς -Γουάιτι- Μπούλτζερ),
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το ποιος ή ποιοι συνδέονται με τον θάνατο του Τζέιμς Μπούλτζερ. Τα χτυπήματα, με μία κλειδαριά, τυλιγμένη σε κάλτσα, ήταν αδυσώπητα καθότι τα μάτια του ήταν μερικώς βγαλμένα. Πρόκειται για μία διαδεδομένη τακτική για φόνο σε φυλακές.
Τα κίνητρα για τον φόνο τα οποία αποδίδονται στον Φώτιο Γκία, όπως ανέφερε η «Boston Globe, είναι η αντιπάθεια που τρέφει για τα λεγόμενα «καρφιά», δηλαδή τους καταδότες στις Αρχές. Ως γνωστόν, ο Μπούλτζερ διετέλεσε παρά τη δράση του στην παρανομία και πληροφοριοδότης του FBI.
Πάντως, ο Φώτιος Γκίας, ο οποίος εκτίει ισόβια στη φυλακή Χάζελτον της Δυτικής Βιρτζίνια καθότι καταδικάστηκε το 2003 για τον φόνο του αρχηγού της μαφίας «Big Al’ Bruno», δεν συνεργάζεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με τις Αρχές, οι οποίες εμφανίζονται προσεκτικές για να διατηρηθεί η ακεραιότητα της έρευνας.
Οπως ανέφερε το «Associated Press» σε τηλεφωνική κλήση που έγινε στον αριθμό Επειγόντων Περιστατικών 911 από τη φυλακή Χάζελτον η τηλεφωνήτρια αναφέρθηκε σε ανώνυμο κρατούμενο στο κτίριο ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή.
Ωστόσο, πολλά Μέσα Ενημέρωσης επικαλούμενα ανώνυμους αξιωματούχους της φυλακής έλεγαν πως ο 89χρονος Μπούλτζερ σύρθηκε από τρεις κρατούμενους ευρισκόμενος πάνω στην αναπηρική του καρέκλα και χτυπήθηκε μέχρι θανάτου.
Αν ο Γκίας αποδειχθεί ο φονιάς του Μπούλτζερ φέρεται πως θα αναβαθμιστεί το προφίλ του από «περιφερειακό», σε «κεντρικό» μέλος, σύμφωνα με την ιεράρχηση της μαφίας.
Ο Μπούλτζερ γεννήθηκε το 1929 και μεγάλωσε στη νότια περιοχή της Βοστώνης. Τον αποκαλούσαν «Γουάιτι» επειδή είχε ανοιχτά ξανθά μαλλιά, αλλά λέγεται ότι σιχαινόταν αυτό το παρατσούκλι και προτιμούσε να τον φωνάζουν απλώς «Τζίμι».
Οταν ήταν έφηβος εντάχθηκε στη συμμορία Σάμροκς. Συνελήφθη και κατέληξε σε αναμορφωτήριο ανηλίκων.
Από το 1956 μέχρι το 1965 ήταν στη φυλακή για ληστείες τραπεζών. Αφού αποφυλακίστηκε, ασχολήθηκε με παράνομα στοιχήματα και τοκογλυφία, επέζησε από τον «πόλεμο των συμμοριών» μεταξύ δύο αντίπαλων ιρλανδικών ομάδων και αναδείχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία του υποκόσμου της Βοστώνης στις αρχές της δεκαετίας του 1970.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου