Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ο ομογενής Φώτιος Γκίας παραμένει στο επίκεντρο για τον φόνο του γκάνγκστερ Μπούλτζερ

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, 2018



O Fotios «Freddy» Geas το 2009. (Don Treeger /The Republican via AP)
Ο 51χρονος ομογενής ο Φώτιος -Φρέντι- Γκίας (Fotios -Freddy- Geas), παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής, τόσο των Αρχών, όσο και των ΜΜΕ, καθώς είναι ο πλέον βασικός ύποπτος για τον φόνο του διαβόητου γκάνγκστερ της Βοστώνης,  James -Whitey- Bulger (Τζέιμς -Γουάιτι- Μπούλτζερ),
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το ποιος ή ποιοι συνδέονται με τον θάνατο του Τζέιμς Μπούλτζερ. Τα χτυπήματα, με μία κλειδαριά, τυλιγμένη σε κάλτσα, ήταν αδυσώπητα καθότι τα μάτια του ήταν μερικώς βγαλμένα. Πρόκειται για μία διαδεδομένη τακτική για φόνο σε φυλακές.
Τα κίνητρα για τον φόνο τα οποία αποδίδονται στον Φώτιο Γκία, όπως ανέφερε η «Boston Globe, είναι η αντιπάθεια που τρέφει για τα λεγόμενα «καρφιά», δηλαδή τους καταδότες στις Αρχές. Ως γνωστόν, ο Μπούλτζερ διετέλεσε παρά τη δράση του στην παρανομία και πληροφοριοδότης του FBI.
Πάντως, ο Φώτιος Γκίας, ο οποίος εκτίει ισόβια στη φυλακή Χάζελτον της Δυτικής Βιρτζίνια καθότι καταδικάστηκε το 2003 για τον φόνο του αρχηγού της μαφίας «Big Al’ Bruno», δεν συνεργάζεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με τις Αρχές, οι οποίες εμφανίζονται προσεκτικές για να διατηρηθεί η ακεραιότητα της έρευνας.
Οπως ανέφερε το «Associated Press» σε τηλεφωνική κλήση που έγινε στον αριθμό Επειγόντων Περιστατικών 911 από τη φυλακή Χάζελτον η τηλεφωνήτρια αναφέρθηκε σε ανώνυμο κρατούμενο στο κτίριο ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή.
Ωστόσο, πολλά Μέσα Ενημέρωσης επικαλούμενα ανώνυμους αξιωματούχους της φυλακής έλεγαν πως ο 89χρονος Μπούλτζερ σύρθηκε από τρεις κρατούμενους ευρισκόμενος πάνω στην αναπηρική του καρέκλα και χτυπήθηκε μέχρι θανάτου.
Αν ο Γκίας αποδειχθεί ο φονιάς του Μπούλτζερ φέρεται πως θα αναβαθμιστεί το προφίλ του από «περιφερειακό», σε «κεντρικό» μέλος, σύμφωνα με την ιεράρχηση της μαφίας.
Ο Μπούλτζερ γεννήθηκε το 1929 και μεγάλωσε στη νότια περιοχή της Βοστώνης. Τον αποκαλούσαν «Γουάιτι» επειδή είχε ανοιχτά ξανθά μαλλιά, αλλά λέγεται ότι σιχαινόταν αυτό το παρατσούκλι και προτιμούσε να τον φωνάζουν απλώς «Τζίμι».
Οταν ήταν έφηβος εντάχθηκε στη συμμορία Σάμροκς. Συνελήφθη και κατέληξε σε αναμορφωτήριο ανηλίκων.
Από το 1956 μέχρι το 1965 ήταν στη φυλακή για ληστείες τραπεζών. Αφού αποφυλακίστηκε, ασχολήθηκε με παράνομα στοιχήματα και τοκογλυφία, επέζησε από τον «πόλεμο των συμμοριών» μεταξύ δύο αντίπαλων ιρλανδικών ομάδων και αναδείχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία του υποκόσμου της Βοστώνης στις αρχές της δεκαετίας του 1970.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου