Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Κώστας Τζαβάρας: Δεν θα σου κάνουμε τη χάρη κ. Σπίρτζη


Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, 2018Οι βουλευτές της ΝΔ των νομών Ηλείας και Αχαΐας δεν θα λάβουν μέρος στο καλαμπούρι που στήνεις, για να ξεγελάσεις ακόμα μια φορά τους πολίτες και να γελοιοποιήσεις τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους

Ο Υπουργός Υποδομών της κυβέρνησης Τσίπρα κ. Χρήστος Σπίρτζης, συνεχίζοντας το αντικοινοβουλευτικό κι αντιδημοκρατικό κρεσέντο, στο οποίο επιδίδεται τον τελευταίο καιρό για να καλύψει τις υπαρκτές και ενεργές ευθύνες που έχει για την καθυστέρηση και ενδεχομένως και ματαίωση της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου-Καλού Νερού-Τσακώνας, προέβη σε μια πρωτάκουστη απρέπεια απέναντι στους πολίτες της Ηλείας και της Αχαΐας, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα την έλλειψη σεβασμού που έχει για τους βουλευτές  του ελληνικού λαού που δεν ανήκουν στο κόμμα του: οργάνωσε δύο χωριστές συναντήσεις ενημέρωσης,τη μια για σήμερα Παρασκευή, στην οποία έχει καλέσει τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον αντιπεριφερειάρχη, τους δημάρχους, τους εκπροσώπους των φορέων και τους βουλευτές της συμπολίτευσης, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και μια χωριστή σε μεταγενέστερο χρόνο,τη οποία προσδιόρισε για τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και ώρα 1 στο Υπουργείο Υποδομών, στην οποία έχει καλέσει μόνο τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που εκλέγονται στους δύο νομούς.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Περιφερειάρχης, όταν ζητούσε ενημέρωση από τον συγκεκριμένο υπουργό με την παρουσία των εκπροσώπων του λαού της Ηλείας και της Αχαΐας, δεν εννοούσε ούτε και ανέμενε τη σύγκληση δύο χωριστών συσκέψεων αλλά μίας ενιαίας, στην οποία θα είχαν κληθεί να συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι θεσμικοί φορείς και οι κοινοβουλευτικοί αντιπρόσωποι των νομών, που πλήττονται από τη μη κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.
Ακόμα και το πιο αρρωστημένο μυαλό δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Περιφερειάρχη, ο Υπουργός θα συγκαλούσε 2 χωριστές συσκέψεις με το ίδιο αντικείμενο συζήτησης. Μία «κανονική», στην οποία θα συμμετέχουν όλοι «πλην Λακεδαιμονίων», και μια εξαιρετική έκτακτη, στην οποία θα συμμετέχουν οι βουλευτές της ενοχλητικής για τον κ. Υπουργό Νέας Δημοκρατίας, που τον δυσαρεστεί συνεχώς με τις Ερωτήσεις που καταθέτει στη Βουλή για την ανάδειξη των ευθυνών του.
Προφανώς ο κ. Σπίρτζης ακολουθεί τη λαϊκή ρύση «όλοι αντάμα και ο ψωριάρης χώρια». Η «ψωραλέα» όμως αυτή στάση που επιδεικνύει απέναντι σε θεμελιώδεις δημοκρατικές διαδικασίες δεν τον οδηγεί απλώς στο να προβαίνει σε ανεπίτρεπτες αντιδημοκρατικές διακρίσεις μεταξύ ισάξιων και ισότιμων κρατικών λειτουργών,αλλά κυρίως προδίδει την ιδέα που έχει για τον εαυτό του και για την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει.
Σ’ αυτό το κατάντημα του δημόσιου βίου και της πολιτικής ζωής του τόπου,που μας παρασέρνουν συστηματικά με τις φαντασιώσεις και τις ιδεοπληξίες τους ο κ. Σπίρτζης και η παρέα του, εμείς δεν έχουμε καμία θέση. Θα αντισταθούμε,υπερασπιζόμενοι το Δίκαιο και τη Λογική, μέχρι τη τελική πτώση του σημερινού αυταρχικού κυβερνητικού καθεστώτος. Απαιτούμε όμως από τον κ. Περιφερειάρχη να μην ποιήσει τη νήσσα μπροστά σε μια τόσο κραυγαλέα αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή μεθόδευση, που φαλκιδεύει το δικαίωμα του λαού της Ηλείας και της Αχαΐας για υπεύθυνη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό και να αρνηθεί τη συμμετοχή του σε μια τέτοια παρωδία. Εμείς με τον κ. Σπίρτζη θα τα πούμε στη Βουλή, εκεί όπου ασκείται η λαϊκή κυριαρχία και δίνονται οι αληθινές μάχες από όσους τουλάχιστον διαθέτουν πίστη στις αξίες και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Κώστας Τζαβάρας, Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου