psinakis3
Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη στις 09.50 στο σημείο είσοδος-έξοδος Τύμβου, όταν ο Ηλίας Ψινάκης οδηγώντας το αυτοκίνητο του επιχείρησε να περάσει την απαγορευτική κορδέλα.

Όπως γράφει στην ανάρτηση του στο Facebook o Σπυρος Μιτριτσάκης «ο δήμαρχος Μαραθώνα να επιχειρεί να διασχίσει με το όχημα του το δρόμο τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη ο αγώνας αιφνιδιάζοντας τους συμμετέχοντες δρομείς που τον κοιτούν απορημένοι». Και συνεχίζει: «Ο Ηλίας Ψινάκης φτάνοντας με την κουστωδία του- άλλα δυο αυτοκίνητα- σταμάτησε μέσα στη διαδρομή, ενώ οι δρομείς τον κοιτούσαν με εκνευρισμό και φυσικά απίστευτη έκπληξη, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Άναψε το τσιγάρο του μοιράζοντας τον καπνό στους αθλητές και απαίτησε να σταματήσει ο αγώνας να περάσει».
Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα και αυτόπτη μάρτυρα, όταν ο δήμαρχος Μαραθώνα κατάλαβε ότι πολύ δύσκολα θα γινόταν τέτοιου είδους διευκόλυνση, ένας εκ των συνοδών του βγηκε απο το αυτοκίνητο και ζητούσε από τους υπεύθυνους ασφαλείας να σταματήσει ο αγώνας για… να περάσει ο δήμαρχος!


psinakis5
psinakis6Συγκεκριμένα, λέει ο Σπύρος Μιτριτσάκης: «Βγήκε από το τρίτο αυτοκίνητο ενα γιουσουφάκι- μπόντιγκαρντ-τεκνό και ζητούσε να περάσει ο δήμαρχος την ώρα που έτρεχαν χιλιάδες αθλητές. Χωρίς καμία συναίσθηση της ιερότητας του ιστορικότερο αγώνα στον πλανήτη, χωρίς κανένα σεβασμό στους αθλητές, οι οποίοι ήρθαν από 107 χώρες, χωρίς καμία συναίσθηση, που βρισκόταν και τι συνέβαινε εκεί. Μια θλιβερή καρικατούρα από άλλο πλανήτη, μακρυά από τις αξίες, την γνησιότητα και την ομορφιά του αθλητισμού».
Το παράδοξο είναι ότι παρ’ όλη την αναστάτωση και τον εκνευρισμό που προκάλεσε ο δήμαρχος Μαραθώνα σε δρομείς και εθελοντές, τελικά κατάφερε να σταματήσει την εξέλιξη του Μαραθωνίου και να περάσει!
«Σταμάτησε ο αυθεντικός Μαραθώνιος κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά, κάτι που δεν έχω δει εγώ να γίνεται ποτέ ξανά σε αγώνα, τουλάχιστον στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ενδεικτικό ότι κανένας άλλος δεν πέρασε κατά την διάρκεια του αγώνα» τονίζει ο κ. Μιτριτσάκης, υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι στο ίδιο σημείο δεν πέρασε ούτε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αλλά ούτε και τα κυβερνητικά στελέχη που ήταν μαζί του, ενώ σημείωσε ότι το αυτοκίνητο του δημάρχου Μαραθώνα είχε σταθμεύσει πίσω ακριβώς απο την κορδέλα εκεί όπου ήταν σταθμευμένα τα ασθενοφόρα.

Πηγή: Σαντορινέου